cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
28°

Més per Menorca exigeix al Govern que es comprometi a aprovar una llei educativa aquesta legislatura

29-05-2018

Més per Menorca ha presentat aquest dimarts una interpel·lació per demanar al Govern que plasmi «el pacte educatiu en una llei educativa». En aquest sentit, el diputat Josep Castells ha advertit al conseller Martí March que si no s'aprova una llei educativa que inclogui els continguts del pacte «correm el risc que tot l'esforç de mobilització de la societat civil quedi en no res».

Castells ha explicat que a les Balears, «hem aconseguit el més difícil: un pacte educatiu sorgit des de la societat civil però que correm el risc de fracassar en el més fàcil: traduir-ho en una llei».

Durant la interpel·lació el menorquinista ha repassat tot el procés de tramitació del pacte educatiu i ha conclòs que ha estat objecte d'una «dilació injustificable» i n'ha responsabilitzat el conseller d’Educació Martí March qui, considera, «ha centrifugat responsabilitats»; primer, en el Consell Escolar de les Illes Balears; i després, en una ponència parlamentària que «no té cap sentit a banda de repetir el procés que ja s'havia fet en el marc de Illes per un Pacte». «Entre una cosa i una altra, hem perdut tres anys», ha afegit.

Davant de totes aquestes dilacions i actituds contradictòries, Castells ha reclamat a March un compromís clar «perquè s'impliqui al màxim en l'aprovació d'una llei».

Per a Més per Menorca la no aprovació d'una llei suposaria un «malbaratament de totes les energies dedicades a construir el pacte educatiu i la frustració de la mobilització popular més gran que ha existit a la història de les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maria, fa dervers d'un any

Aquest govern té "legislatitis". Pas a pas. Queda molta feina a fer encara amb l'Avantprojecte de la llei d'infància i adolescència amb una manca de concens important en relació amb el sistema de protecció infantil, tornant a la llei 8/1997 d'atribució de tutela,... als consells insulars i llevant competències als consells (de la llei 17/2006) i donar-los als serveis socials comunitaris municipals.
Sembla que amb educació seria més fàcil per què existeix més concens.

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris