nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
25°

Gómez sobre el decret de català a la sanitat: «No suposa cap barrera»

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat aquest dimecres que el decret que regula els requisits de català dels professionals sanitaris «no ha tengut cap repercussió en la contractació ni la tendrà», almenys no de caràcter negatiu, «perquè no suposa cap barrera».

Així s'ha expressat Gómez durant una compareixença parlamentària en la Comissió de Salut, a petició del PP. En la seva intervenció s'ha referit al recurs plantejat per la Delegació del Govern espanyol criticant la «persecució contínua i constant de les decisions preses en aquesta comunitat».

A més, la consellera ha afirmat que existeixen sentències del Tribunal Constitucional desestimant els arguments de l'Advocacia de l'Estat espanyol. Gómez ha negat que el decret busqui «castigar» a qui no té el requisit, que creu dues borses o que llevi cap dret, ja que tots els que ja estan dins de la carrera professional seguiràn cobrant el nivell que tenen.

També ha subratllat que el decret suposa que a igualtat de mèrits preval el que té el requisit exigit. «És absolutament fals que un nivell B de català tengui la mateixa puntuació que un màster», ha asseverat la responsable de Salut del Govern.

A més, la consellera ha destacat el baix nivell d'exigència de català i ha declarat que té coneguts de fora de les Balears que en tres mesos s'han tret el nivell requerit. «Els professionals sanitaris estem acostumats a estudiar», ha postil·lat. En la seva intervenció inicial Gómez ha recordat que la Constitució espanyola «reconeix que les diferents llengües d'Espanya formen un dels patrimonis culturals més importants» i estableix la seva protecció i estudi.

Segons la consellera, «l'exclusió del català del sistema educatiu durant un llarg període de temps i la incorporació constant de persones d'altres territoris fa necessari un sistema perquè el personal de les Administracions Públiques acrediti el coneixement» del català, la qual cosa «millora la qualitat de l'atenció sanitària sens dubte».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sergi, fa mes de 2 anys

Jo tinc veïns i veïnes que duent 40 anys a Mallorca i no sols no parlen res de català, sinó que te diuen que els parli en castellà, que no entenen.

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 2 anys


Ara fa un parell d'anys que em vaig anar a fer fer una revisió de salut a la Clínica Planas. Em va atendre a recepció una al·lota molt guapa i simpàtica (cosa que no fa mai nosa), parlant-me un català excel·lent amb un accent que jo no arribava a identificar. Li vaig demanar d'on era i em féu una resposta sorprenent: "De Madrid". La vaig felicitar, ella se'n va alegrar, i jo li vaig demanar quant de temps feia que estava a Mallorca. "Dos anys i mig", em va respondre. Va afegir que, quan es va instal·lar a la nostra illa, la cosa més intel·ligent, justa i pràctica era aprendre la llengua del país i practicar-la.

Ara qualsevol espanyoletxo dels qui pul·lulen per aquest fòrum ja em pot posar punts negatius. La fúria d'un d'aquests mussols de soca l'ha fet arribar a posar-me un negatiu quan, simplement i sense donar cap opinió, he dit que "jas" també era viu a València.

És possible baixesa més baixa i demostració de l'ínfima categoria moral i cultural d'aquests espècimens i de la seva enveja? La ràbia i l'odi contra el nostre país els rosega.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris