nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
11°

Pericay: «Cada setmana ens trobam amb nous casos de discriminació per raons lingüístiques»

16-04-2018

El portaveu i diputat de Ciudadanos a les Balears, Xavier Pericay, ha mostrat la seva «preocupació per la imposició del català com a requisit a tots els àmbits dependents de l'administració pública». «Cada setmana ens trobam amb nous casos de discriminació per raons lingüístiques», ha assenyalat el portaveu qui ha posat com a exemple el model lingüístic a l'educació de les Balears, el requisit de català a la sanitat i l'exigència del títol de català a l'Orquestra Simfònica.

A més, Pericay ha anunciat que en el pròxim ple la diputada de Ciudadanos a les Balears, Olga Ballester, demanarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, «com es farà efectiva enguany l'entrega dels enunciats de les proves de Selectivitat en les dues llengües oficials».

«Des de Ciudadanos exigim que els enunciats de les proves d'accés a la universitat estiguin en les dues llengües oficials en igualtat de condicions perquè cap alumne hagi de significar-se per motius lingüístics», ha manifestat el portaveu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo tampoc ho entenc, fa dervers d'un any

En hi ha dos, Joanet. I jo tampoc sé perque els hi admeten els seus disbarats a cap dels dos, ja que no son altra cosa que dos maleducats que escriuen aquí només per molestar.

Valoración:0menosmas
Per Joanet, fa dervers d'un any

No comprenc com el DBalears perd el temps i ocupa espai del diari amb declaracions d'aquest renegat que només viu per a anar contra el català. Li hauríeu de fer el buit absolut i no reproduir mai les seves vomitades absurdes. Els lectors del DBalears no necessitam saber les seves desbaratades i ridícules parides mentals. Que surti al pamflet ultra "El (in)Mundo", que és el seu lloc.

Valoración:8menosmas
Per Jordi, fa dervers d'un any

Sí, això del "hábleme en cristiano" ve de molt lluny...
Jo ere petit.

Valoración:8menosmas
Per francesc lliteras, fa dervers d'un any

No em cansaré de repetir-ho, per què no s'exigeix als partits responsables d'aquesta discriminació un màster en filologia castellana per entrar com a diputat o senador del govern central?

Valoración:8menosmas
Per Catalunya Insular, fa dervers d'un any

Els qui parlem català no tenim un estat propi per a poder imposar res. No invertim els papers senyor Pericay...els ocupants des de fa més de tres segles són els castellans als qual serviu servilment.

Valoración:15menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any

"Que a un territori hi haja una llengua el coneixement de la qual hi sigui més obligatori que no el coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un fet clarament colonialista" (punt 6.1 del Manifest Anticolonialista de Jubilats per Mallorca)

Valoración:15menosmas
Per Macia, fa dervers d'un any

No pasis ansia, que f ins ara total ha entes ses preguntes

Valoración:3menosmas
Per TONI, fa dervers d'un any

Te raó. Jo cada vegada tinc més dificultat en parlar català.

Valoración:23menosmas
Per I tant!, fa dervers d'un any

En Pericay té tota la raó. Jo cada setmana me trobo quatre o cinc pics com a mínim, amb gent que me diu "Hable en Español", sense respectar la llengua que parlam aquí fa més de vuit cents anys.

Valoración:23menosmas
Per Obscur, fa dervers d'un any

La discriminació la patim en tot moment els catalanoparlants i tu hauries de ser el primer en defensar-nos! La llengua amenaçada és el català! Estima Mallorca!

Valoración:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris