cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
33°

El Pi demana millorar la dotació de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil a les Balears

09-04-2018

El Grup Parlamentari d'El Pi - Proposta per les Illes ha presentat una Proposició no de Llei per a reclamar al Govern espanyol que millori la dotació de Policia espanyola i Guàrdia Civil a les Balears.

Segons el portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, «la dotació actual d'efectius i de mitjans a les Illes és insuficient per atendre les necessitats dels ciutadans de les Balears, tal com s'ha demostrat en els darrers mesos en molts municipis on han crescut els casos d'inseguretat ciutadana».

Igualment, Font considera «inadequat» l'estat i el manteniment de la major part de les infraestructures d'aquests organismes en la comunitat autònoma.

Segons les dades que ha citat El Pi, des l'any 2011 fins 2017 el nombre d'efectius de Policia espanyola i Guàrdia Civil s'ha reduït a les Illes en 245 agents. «Aquesta minva és especialment significativa a la Policia Nacional, que en aquests anys ha passat de tenir 1.645 agents a 1.503, dels quals 54 són alumnes en pràctiques», ha apuntat. A la Guàrdia Civil la pèrdua ha estat de 2040-1937 efectius.

El P¡ també veu necessària una major coordinació entre els cossos de seguretat de l'Estat i les policies locals, «que podria suposar un avanç cap a un model policial propi amb actuacions conjuntes i direcció compartida i coordinada».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya Insular, fa dervers d'un any

Més policia estrangera? Més catalanofòbia? Més injustícia?

Valoración:2menosmas
Per Noa Nam, fa dervers d'un any

El que hauria de fer un partit regionalista o nacionalista com és El Pi, hauria de ser el demanar un cos de policia autonòmic, perque aquests funcionaris vinguts de fora, ni estan aqui a gust, ni ens entenen als d'aquí, ni tampoc tenen ganes de fer-ho, perque s'en volen tornar a la seva terra com més aviat millor.

Valoración:3menosmas
Per inca, fa dervers d'un any

De cap manera, el que s'ha de fer és desplegar d'una vegada la policia autonòmica!

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris