muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Jorge Campos intentarà fer des d'un partit allò que no ha aconseguit des del Círculo Balear

Un jove Jorge Campos, nascut a Barcelona, va arribar a Palma després d'haver passat per València. En acabar els estudis va fundar, el 1999, juntament amb la seva dona, nascuda també a Barcelona, l'associació Círculo Balear.

Després d'uns anys sense cap incidència, més enllà del cas que li feien els mitjans d'extrema dreta, i sense aconseguir passar mai de la desena d'associats, decidiren reconvertir l'associació (que sempre presidí o Campos o la seva dona i que mai celebrà eleccions) en una 'Fundación Nacional'. Ja que no tenien gaire èxit entre la societat mallorquina, almenys podrien accedir a sucoses subvencions i aportacions del 'gobierno nacional' i dels governs autonòmics en mans del PP.

Ara, denou anys després de la seva fundació, el Círculo Balear reconeix la seva derrota i el seu fracàs social i es reconverteix en partit polític. Aquest dijous, s'ha presentat Actúa-Baleares, un partit que se situa a l'extrema dreta i que, de moment, compta amb 14 membres, 7 homes i 7 dones, tot i que el president, per variar, serà Jorge Campos.

Campos ha declarat que «Actúa neix per donar resposta al clam popular i davant la greu situació de deteriorament dels drets i llibertats que patim per l'acció o omissió dels actuals actors polítics. L'acció sostinguda per tots els governs autònoms, del PP o del pacte, perquè no fa falta recordar que totes les lleis en matèria de repressió lingüística i d'imposició del català són producte dels governs del PP, i els successius governs del Pacte s'han limitat a aplicar-les fins a les seves últimes conseqüències». A Campos tampoc no li va bé el partit Ciudadanos que, segons ell: «protesten amb la boca petita, accepten la discriminació que suposa la Llei de Normalització Lingüística i utilitzen aquest tema només com a trampolí polític sense cap convicció, per no parlar de la seva defensa de la 'unitat de la llengua catalana' que arracona i menysprea la nostra llengua, o dels constants canvis d'opinió fruit del seu desgavell ideològic».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Que provi a Madrid!, fa mes de 3 anys

No el volgueren enlloc!

Valoració:1menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 3 anys

No es pot fer política, ni ocupar cap càrrec públic des de l'odi, a la cultura, i a tots els que no pensam com ells. Tant en Campos com Pericay, són les dues persones que més odien aquesta terra. I pensar que en Pericay és català.

Valoració:7menosmas
Per Aturmeda, fa mes de 3 anys

És ben curiós que dues de les persones que tenen més odi a la nostra llengua i al nostre país, en Campos i en Pericay, provenguin de Barcelona. Quina paradoxa!!

Valoració:16menosmas
Per A veure, fa mes de 3 anys

Tot això val doblers, pel que s'hauria de saber qui ho paga. Perque si son empreses, no els hauriem de donar cep ganancia.

Valoració:15menosmas
Per Rall, fa mes de 3 anys

Ja en pot dir de misses! Vaja quin ridícul!

Valoració:12menosmas
Per sentit del ridícul?, fa mes de 3 anys

Supòs que tendrà un toro per mascota.
Què en diuen d´un toro al que li han retallat les banyes?
Aquest home hauria de deixar Mallorca. Li queda petita.
Perquè no se´n va al Parllament Europeu? Ja, ja, ja...

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris