lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El PSIB diu ara que la seva prioritat és «preservar una sanitat de qualitat»

El PSIB-PSOE ha celebrat aquest dissabte el primer Consell Polític ordinari de l'any.

PSIB

El PSIB-PSOE ha celebrat aquest dissabte el primer Consell Polític ordinari de l'any, per analitzar la situació política actual en un moment en el qual «estam preparats, cohesionats, amb els lideratges renovats i dedicats a afrontar els reptes de futur amb els objectius de seguir retornant drets i serveis, consolidar el creixement econòmic i que aquest es reparteixi entre tota la societat».

Així ho ha avançat el portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, qui ha destacat que «l'economia està creixent de forma sostinguda i ara el que cal fer és consolidar aquesta tendència i apujar salaris, tenint en compte que l'ocupació millora i que estam reduint l'atur també a l'hivern i creant ocupació a llarg termini».

A preguntes dels mitjans de comunicació, Negueruela s'ha referit al decret del català en l'àmbit sanitari assegurant que «tenim clar que la nostra prioritat és garantir l'assistència sanitària de qualitat, la qual cosa és compatible amb els processos de normalització lingüística, tenint clar que preservarem l'assistència sanitària de qualitat».

Un fet que, tal com ha explicat el portaveu socialista, es demostra des de les institucions «incorporant més de 1.000 professionals a la sanitat pública que el PP havia acomiadat, tornant a garantir l'assistència sanitària universal, posant en marxa la Facultat de Medicina i obrint una convocatòria pública de més de 5.000 professionals sanitaris que ajudarà a reduir una interinitat provocada per les lleis del PP que impedien la convocatòria pública d'oposicions». 

Retallades del PP

Per això, Negueruela ha demanat a Company que expliqui «si els acomiadaments, si el tancament de centres de salut els horabaixes, si l'eliminació de la sanitat universal i si totes les retallades que van aplicar no era atacar directament al servei sanitari públic».

En aquest sentit, el portaveu socialista ha deixat clar que «el Govern cercarà un equilibri entre la garantia bàsica de l'assistència sanitària i el dret de la ciutadania a ser atesa en qualsevol de les dues llengües oficials, perquè per nosaltres és bàsic que no quedi cap plaça pública sense cobrir per cap motiu, és el que estam negociant i en el que estam fent feina».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 3 anys

Al PP i al sindicat dels metges del Sr. Lazaro, els importa un rave que la sanitat pública sigui de qualitat, ells defensen el negoci de la sanitat privada. No han dit res mai de les instal·lacions hospitalàries i els quirofans públics que valen milions d'euros i sols funcionen 6 horetes cada dia, això a ells no els afecta. En el sindicat dels metges del Sr. Lazaro s`oposen a fer torns d'horabaixa per reduir llistes d'espera en els hospitals, sols volen fer feina els horabaixes a la privada ò cobrant un dineral fent peonades als hospitals públics.

Valoració:0menosmas
Per pepeta, fa mes de 3 anys

Es una vergonya que aquests es diguin partits de esquerres. Ja podeu donar per perduts un munt de vots. que és l'únic que us importa.

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

I en Negueruela ja te es certificat de català .?

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Monàrquics, neoliberals i espanyolistes! Són els del Gal, els de l'Otan, els socis de Merkel, els del 155. Els veurem governant amb Ciudadanos d'aquí a un temps.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris