cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
22°

El Consell impulsa la Targeta de Gent Gran

26-01-2018

El certamen d'Arts Gent Gran és una mostra de la necessitat de crear espais lúdics i de reptes per a la gent gran, un sector moltes vegades oblidat i que té necessitats específiques relacionades amb casos amb mobilitat reduïda, aïllament social i pèrdua d'expectatives vitals. «La resposta a aquest concurs de teatre, corals i arts plàstiques va demostrar que la gent gran encara té molt a dir i la il·lusió de proposar-se nous reptes», ha explicat el Consell de Mallorca. 900 persones van participar-hi durant el 2017 i hi van dedicar mesos a la preparació; enguany no sols repeteixen sinó que n'hi ha hagut grups nous que s'hi han engrescat.

Per aquest projecte que pretén desenvolupar activitats relacionades amb l'envelliment actiu, com ara activitats físiques o d'estimulació cognitiva, el departament de Participació Ciutadana i Presidència ha pressupostat 447.432 euros pels certamens del 2018 i 2019, on es calcula la participació d'unes 2000 persones en els dos anys i que inclou el professorat, logística, promoció i premis.

Les associacions de gent gran de Mallorca també tenen el seu local on tenen un lloc on trobar-se i desenvolupar activitats a preus assequibles. El lloguer d'aquests espais i algunes de les activitats que hi desenvolupen depenen de les subvencions que es donen des del Consell. No sols s'han augmentat les quanties de les ajudes, sinó que s'ha reduït el pagament d'aquestes de 19 mesos a 9 actualment. El fet que es paguin dins de l'any natural permet a les associacions poder-se organitzar millor i no tenir que avançar els doblers fins que l'administració en faci el pagament. 

«El nostre departament fa un esforç molt important per donar suport econòmic a les més de 200 associacions de la tercera edat que hi ha a Mallorca», ha explicat Jesús Jurado en roda de premsa.

La Targeta Gran, que es va aprovar per unanimitat al Ple del Consell, pretén alleugerar la càrrega que suporten moltes persones majors amb la que puguin aconseguir descomptes a comerços o a serveis públics, donant suport al mateix temps al petit comerç i al producte local. En aquest moment la Targeta Gran segueix la seva tramitació un cop s'ha tengut en compte les recomanacions de l'informe del Consell Consultiu i s'estan resolent algunes al·legacions menors i formals presentades pel Govern Balear, com a part del tràmit administratiu.

«Fèiem comptes tenir-la aprovada definitivament abans de juny, per poder-la posar a disposició de la Gent Gran de Mallorca abans de Nadal», ha finalitzat Jurado durant la seva intervenció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris