cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Més per Menorca vol que el Parlament i el Consell demanin l’alliberament dels presos polítics catalans

141327

Més per Menorca vol que el Parlament i el Consell de Menorca demanin «l’alliberament immediat» de tots els presos polítics catalans.

De la mateixa manera, els menorquinistes proposen que Parlament i Consell reconeguin el president, el vicepresident i els consellers de la Generalitat –tant els que han estat empresonats com els que es troben a l’exili– com a «legítim Govern de la Generalitat de Catalunya».

També es presenta com a proposta d’acord a les dues institucions el rebuig i denúncia de la «situació de vulneració dels drets humans, civils i democràtics que pateix la població civil de Catalunya i, en especial, els líders de les entitats sobiranistes i els representants del govern de la Generalitat».

Respecte de les properes eleccions del 21 de desembre, la Proposició no de Llei (PNL) presentada al Parlament insta «totes les parts directament implicades, així com la comunitat internacional, a acceptar els resultats i facilitar que la voluntat expressada pels ciutadans a les urnes es pugui materialitzar, sense excepció en cas que les forces independentistes mantenguin la majoria al Parlament de Catalunya».

A l’exposició de motius de les propostes, Més per Menorca recorda que els polítics i líders civils han estat «empresonats per les seves idees, per molt que les decisions judicials cerquin una justificació amb acusacions que no se sostenen».

A més, el partit sobiranista recorda que els aparells de l‘Estat, a dictat del govern, «han entrat en una espiral que incrementa de manera alarmant la confusió de la separació dels poders executiu, legislatiu i judicial».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris