nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
19°

El PI reclama un replantejament de la «política turística errònia» del Govern

11-08-2017

El PI (Proposta per les Illes Balears) reclama al Govern que es replantegi la seva «política turística errònia». Consideren que l'Executiu «ha aconseguit, amb les seves darreres actuacions sobre el lloguer turístic, contribuir a la cerimònia de la confusió i a crear una situació que, lluny de regular aquesta activitat, està provocant una enorme inseguretat jurídica que pot donar pas a una economia submergida».

El PI es mostra contrari a la «política de repressió» que du a terme el Govern en aquest tema. Segons el diputat del Grup Parlamentari d’El PI, Josep Melià, «fer moratòries i prohibir, sense aflorar l’oferta de lloguer vacacional existent, a mitja temporada turística només pot dur al fracàs».

El Govern, diu Melià, «ha anat en contra del criteri del mateix avanç del PIAT del Consell (que diu que abans dur a terme qualsevol política efectiva, s’ha de conèixer amb exactitud la dimensió de l’oferta existent, procedint a regularitzar, si s’escau) i s’ha estimat més ignorar la realitat de milers de famílies que han trobat en el lloguer turístic la sortida a la complicada realitat econòmica i social dels anys de crisi».

Segons el portaveu del Grup Parlamentari d’El PI, Jaume Font, «el Govern ha estat esclau dels seus socis de Podemos i ha fet una regulació que no afronta de veres el problema i ha deixat fora zones on tradicionalment es venia fent lloguer de temporada. En aquests moments tenim una normativa com la del Partit Popular, que prohibia el lloguer turístic als habitatges plurifamiliars, però amb un esperit més prohibitiu i sancionador».

El PI reitera així, una vegada més, el seu desig de «reordenar i regular» el lloguer turístic però fent-lo de manera efectiva, aflorant l’oferta existent i deixant el protagonisme als ajuntaments per determinar les zones on es pot permetre aquest tipus d’activitat. «No saber donar una imatge positiva del turisme, com fa el Govern, acabarà passant factura».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 2 anys

Sr Font, no equivoqui l´estratègia, no critica tant els partits amb els qual haurà de pactar, no fugi dels mallorquins apropant-se a PP o Ciudadanos. Si hem de fer país vostè ha d´estar amb nosaltres, per defensar , per exemple, la nostra llengua i catalanitat. la qual cosa sé que estimen i defensen.

Valoración:1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

Srs. del PI, al menys aquets fan "algo", apart del bla,bla,bla, a que vosaltres ens teníau acostumats.
Estau fent de Rajoi i CIA. antes d'entrar la llei ja sabeu que será un fracàs, si teniau la solució, perqué no le vareu aplicar en lloc de donar màniga ample a tot.
Feis com n'Ada Colau, quan era una persona del carrrer donave solucions a tot i atacave les institucions, ara que té el càrreg principal i pot decidir no té NPI de com sortir-ne,de el Metro fins als desnonaments que han aumentat.
Salut i república, "no és el mateix predicar, que donar blat".

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris