algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

[VÍDEO] Noguera promet el càrrec sense renunciar al dret a l'autodeterminació

Antoni Noguera (MÉS per Mallorca) ha pres possessió, aquest divendres, de la batlia de Palma, en substitució del socialista José Hila qui ha ostentat aquest lloc durant dos anys, així com es va pactar a l'inici de la legislatura entre les seves dues formacions i Podem al juny de 2015.

El procés s'ha realitzat en un ple extraodinari del Consistori que ha començat cap a les 20.10 hores i en el qual Hila ha lliurat la vara de comandament a Noguera en presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el vicepresident, Biel Barceló, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, entre d'altres consellers, i el president del Parlament, Baltasar Picornell, a més de representants d'altres entitats.

Noguera ha estat rebut amb llargs aplaudiments en una sala estibada de gent. Les seves primeres paraules han estat per a José Hila. A més, ha tengut unes paraules d'agraïment per a Aina Calvo i per a Nanda Ramon, «la millor regidora de Cultura que ha tengut aquesta democràcia»

Discurs

En el seu discurs a la sala de plens de l'Ajuntament i que s'ha retransmès a través de pantalles als passadissos de Cort i a l'entrada, Noguera s'ha compromès a ser «el batle de tots». Noguera ha tengut unes paraules de reconeixement per a l’escriptor Ramon Llull i per a Emili Darder, el batle republicà de Palma que va ser empresonat i afusellat per les tropes franquistes durant la Guerra Civil.

Ha assenyalat que vol «una ciutat d'èxit i no que mori d'èxit», capaç de gestionar els turistes que arribin, per la qual cosa ha considerat fonamental fixar un sostre de places turístiques «amb vocació de decreixement a l'estiu». També ha posat èmfasi en l'accés a l'habitatge a preu assequible. En aquest sentit, s'ha compromès a destinar «una quantitat milionària d'euros» a la compra directa de pisos per destinar-los a lloguer social.

L'ecologisme també tendrà un pes important en el full de ruta de Noguera, qui ha afirmat que «una ciutat més verda serà una ciutat més saludable per al nostre medi ambient i per als nostres veïns». Pel que fa a la mobilitat, ha apostat per alliberar els ciutadans de «la dictadura del cotxe» i fomentar l'urbanisme de proximitat. A més, el nou batle de Palma continuarà apostant per la igualtat, el respecte i la inclusió social i s'ha compromès a fomentar l'expressió cultural i potenciar les infraestructures culturals municipals. Ha acabat el seu discurs citant Pepe Mujica: «La política és la lluita per la felicitat de tots».

Sense renunciar mai al dret d'autodeterminació

«Amb lleialtat al rei, per imperatiu legal. Servar i fer servar la institució així com l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, sense renunciar mai al dret a l'autodeterminació del nostre poble i sempre defensant els valors republicans, la llibertat, la justícia social i dignificació de la ciutadania en la construcció d'una Palma més estimada», ha finalitzat així la seva presa de possessió.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Molt bé sr. Antoni Noguera batle de Palma, salut i empenta per tirar endavant la seva gestió, sort i força.Al menys m'han quedat claras les sevas conviccions, no com ni han, que a l'hora d'elecciòns son i en tenir el que volen, pareix que son, peró en sa boca petita per si un cas no convé.
L'hi desig una bona batlía i si cal, posar ses peras a cuarto a cualcun.
Salut i república cada cop més aprop.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris