algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Durán: «La passada legislatura avançàrem en la normalització, ara retrocedim al monolingüisme en català»

La portaveu del grup municipal del PP Marga Durán i el regidor Guillem Sánchez han comparegut en roda de premsa per presentar una proposta per al proper ple del mes de juny en la qual exigiran a l'equip de govern que en l'informe semestral sobre Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Palma, «s'incloguin les dades sobre registre d'entrada, amb l'objectiu de conèixer en quin idioma es dirigeixen els ciutadans al consistori».

A més, han demanat que s'inclogui en tots els impresos de sol·licitud a disposició dels ciutadans -tant impresos com telemàtics- un apartat específic per a l'elecció de l'opció lingüística (castellà-català).
 
Segons Durán, el 100 per cent de les comunicacions internes realitzades per l'equip de govern es realitzen en català i, en el cas de les comunicacions externes, al voltant d'un 90 per cent.

«Ens falta conèixer en quina llengua s'adrecen els ciutadans al consistori, per saber a quants d'ells se'ls respon en la mateixa llengua i a quants se'ls priva d'aquest dret».
  
«Des que es va iniciar la legislatura han estat múltiples les peticions del Partit Popular perquè es respectin les dues llengües oficials de la comunitat autònoma, ja que estam acostumats a l'habitual sectarisme des del qual lamentablement es governa a l'Ajuntament de Palma, com ja va passar quan es van elaborar les esperpèntiques clàusules lingüístiques de contractació. Ara exigim que es restableixi un dret que mai s'hauria d'haver eliminat», ha afirmat Duran en la seva intervenció.
 
Així mateix, el regidor ha destacat que cada mes en l'enquesta de satisfacció de les demandes de serveis municipals, es recullen queixes sobre la impossibilitat de triar l'idioma de la resposta «això no passava en la passada legislatura, ja que sempre es responia a la mateixa llengua en què es realitzava la consulta».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 3 anys

Què entén aquest cervellet de pinsà, per normalització lingüística? Normalització en la passada legislatura? JUA,JUA ,JUA i més JUA, JUA JUA.!!!! I pensa arribar a batlessa algun dia... Déu meuet...

Valoració:1menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 3 anys

#Cert. També, també,.... Una Cabrer Bis.

Valoració:1menosmas
Per Cert, fa mes de 3 anys

@ Joan M.Gelabert, téns raó, però t' oblides de na Prohens, que té una agressivitat patològica.
Almanco tots els del Pacte s'els vei normals i no fan por.

Valoració:4menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 3 anys

Entre un Biel Company mut i aquesta que només diu pardalades el Pacte pot estar ben tranquil, si no se dorm.

Valoració:5menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 3 anys

Es veu que a aquest partit hi ha una vena cómica que s'escampa entre els càrrecs. Parla de la darrera llegislatura i sobre la nostra llengua própia diguent que tot s'havia fet molt be. I te raó, varem riure per ses butxaques amb els dos shows cómics de na Joana Trepitja de Ca sa Moma i n'Aineta Pepito Grillo amb el seu éxit de "os van a quitar la patria potestad si no llevais los niños a la escuela". Es veu que ara torna a sortir el contagi, i si afecta a alguna com na Margalida Duran que al manco no pareixia disposada a reeditar els espectacles cómics, i pareixía seriosa, haurem de veure com acaba la cosa. Igual tornarem a esclatar a rialles dia si, dia també.

Valoració:2menosmas
Per Eh Sr. Bauzá?, fa mes de 3 anys

Que no ha anat a escola?
No sap interpretar l´evident?
El que primer cal, és normalitzar la gent del seu partit.
I emsembla que enara falta molt...

Valoració:3menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

El món a l'enrevès, hauria de esser el PP, el que defensàs el mallorquí.

Els del PP haurien de aprendre den Fraga amb el gallec, que empreva el gallec amb los seus a Galicia.

Els forasters que voten PP seguiran votant an el PP encara que se lis parli en mallorquí.

Han de esser els del PSOE i esquerres els que han de quedar fora de joc.

Valoració:-12menosmas
Per pere mateo, fa mes de 3 anys

L'altre dia vaig anar a Palma amb Ma mare, que està a tocar els 89 anys, quan anaven per devers al carrer de la Corona d'Aragó, conegut també com a carrer d'Aragó, va i exclamada digué: !i per aquí tothom xerrar foraster¡, tot seguit li vaig dir que ara li volen canviar al nom a castellà, i que no és preocupàs que aviat aniríem al poble........

Vosaltres mateixos

Valoració:-4menosmas
Per Impossible, fa mes de 3 anys

Aquesta dona ni sap que és la normalització lingüística. No se pot ser ni més cínic ni més ignorant ni tampic més renegat de la nostra terra i de la nostra cultura

Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

L'Administració Perifèrica de l'Estat tampoc no tracta les dues llengües oficials de manera igualitària -és més, discrimina clarament el català- i encara no he vist que des del PP facin res per solucionar aquesta qüestió.
Per què el Na Margarita Duran no mira de ser un poc coherent i exigeix a la delegada del Govern central, Maria Salom, les mesures en benfici del català que exigeix a l'Ajuntament en benefici del castellà? Si és sectari l'Ajuntament, també ho són l'Administració d'Hisenda, la Prefectura Provincial de Trànsit, les oficines de la Tresoreria de la Seguretat Social, la Policia Nazional, etc?

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris