algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Nou REB: IVA reduït, cogestió aeroportuària, Fons d'Insularitat i bonificació al transport

Europa Press

El Govern ha presentat aquest dilluns les mesures incloses en la seva proposta de nou Règim Especial de les Balears (REB), que inclou, entre altres, una reducció de l'IVA (general al 15 % i reduït al 5 %), així com la creació del Fons d'Insularitat, la cogestió aeroportuària, i bonificacions en el transport aeri i marítim.

Així està recollit en el document que ha presentat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, al costat de gran part de la seva executiva, als portaveus dels grups parlamentaris i als representants dels agents econòmics i socials.

Mesures de la proposta

Respecte a les mesures en el transport, s'inclou la bonificació del transport aeri i marítim de persones, la tarifa plana, compensació al transport de mercaderies i en el de residus, la reducció de taxes aeroportuàries, la descentralització i cogestió aeroportuària, la desclassificació l'aeròdrom de Son Bonet i la dels ports del Molinar i el Portixol.

També s'inclouen mesures sectorials com subsidis al preu de l'energia elèctrica i foment de les renovables; compensació pel transport d'hidrocarburs; garantia del servei de telecomunicacions; beques estatals per al desplaçament per estudis universitaris; subsidi per al transport de malalts i altres mesures compensatòries.

A més de la reducció l'IVA, les mesures fiscals, inclouen reserva per a inversions, deducció per inversions en produccions culturals, i activitats d'innovació tecnològica, d'alguns béns del sector primari i l'exempció de l'impost especial sobre alguns mitjans de transport.

Per la seva banda, es preveu la creació del Fons d'Insularitat amb la finalitat de garantir l'equilibri territorial i compensar els efectes de la insularitat. Aquest fons es finançarà a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris