nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Camargo: «Encara trobam gent com Pericay que defensa que en els dos bàndols hi havia demòcrates»

La portaveu de Podem, Laura Camargo, s'ha referit així a les declaracions fetes pel líder del partit Ciudadanos a les Balears, Xavier Pericay, qui va afirmar que «en els dos bàndols de la Guerra Civil espanyola hi havia demòcrates».

Aquestes declaracions de Pericay responen a la presa en consideració d'aquest dimarts de la Proposició de Llei de Memòria Democràtica presentada pel PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca. La proposta sortirà endavant sense el suport del PP i de Ciudadanos.

Camargo ha explicat que Ciudadanos «ha demostrat la necessitat d’aquesta llei». «Ens demanem com és possible pensar que hi ha demòcrates dins un bàndol que va donar un cop d’Estat i que va provocar una dictadura durant tantes dècades al nostre país», s’ha sorprès la diputada.

«Va creure que hi havia demòcrates en aquestes famílies del Règim, entre els falangistes, els colpistes, els fonamentalistes religiosos, i ens demanem com és possible que Pericay hagi llegit llibres d’història en què es pugi justificar que aquestes persones que varen donar suport a una dictadura sanguinolenta i terrible hi podien haver persones demòcrate»s, ha afegit.

Així, la portaveu de Podem ha defensat la necessitat d'aquesta Llei de Memòria Democràtica «perquè encara hi ha gent que defensa coses com aquestes i esperam que avui el tràmit es passi amb èxit i sigui molt prest una realitat per a totes les illes com ja ho és la Llei de persones desaparegudes», ha dit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vaja, vaja!, fa mes de 3 anys

Que hi hagués demòcrates, més o menys amagats, a les zones en les que comandaven els franquistes-feixistes no ho pos en dubte, però que hi hagués demòcrates entre els colpistes, si tots feien el possible per trobar demòcrates i eliminar-los, això és increïble per absurd.

Valoració:0menosmas
Per Demos, fa mes de 3 anys

Clar que si, Pericay. I tots sabem com era de democrata don Fansisco . Hi ha justificacions que fan vomitera.

Valoració:1menosmas
Per Idò, fa mes de 3 anys

Mem, madona (com es diu en bon mallorquí -recordau, "l'amo" per als homos-), només vui demanar-vos una petita pregunta: Era Joseph Stalin un demòcrata? Ho dic perquè era d'esquerres. Aquesta mentida constant de equiparar dretes o esquerres amb els bons o els dolents, ja no té sentit avui en dia. Als partits d'esquerres també hi varen haver bastants "fills de pu...". Esser dolent o no, no es qüestió d'ideologia. Pero a voltros vos enfot. Me sap greu que una professora universitària no arribi a poder diferenciar una qüestió de s'altra. I me preocupa això!

Valoració:0menosmas
Per Endavant, fa mes de 3 anys

Per desgràcia, hi havia democrates als dos bàndols i, sobretot, molta mala gent en ambdós disposada a anar a cercar persones a ca seva i assassinar-los per ser catòlics, d'un partit d'esquerres, perquè li havien 'pres' l'al.lota, devien diners o el que vulgueu pensar. Tot i això, uns començaren la guerra enfront de la legalitat republicana i aquest fet és inqüestionable.
Però que molt mala gent n'hi hagué per tot, no ho dubteu...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris