lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

MÉS es forma en feminisme «per aplicar» polítiques d'igualtat

Trobada de feminisme de MÉS per Mallorca celebrada a Can Alcover.

MÉS per Mallorca

En compliment de l’acord de MÉS per Mallorca a RE-accionem contra les violències masclistes, campanya del Govern de les Illes Balears, la formació ha iniciat l’etapa formativa a la qual es va comprometre en el pacte. Així ho ha explicat la presidenta de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach: «El compromís de MÉS per Mallorca és el d’anar formant a la militància i als càrrecs en feminisme».

Així, l’Espai d'Igualtat de MÉS per Mallorca ha organitzat durant aquest dissabte dematí la jornada de formació ‘Com aplicar polítiques de igualtat’. La trobada ha tengut lloc a Can Alcover-Espai de Cultura de Palma i hi han participat la portaveu de MÉS per Mallorca i diputada Bel Busquets, la diputada Fina Santiago, la consellera Margalida Puigserver i les regidores de MÉS per Palma, Neus Truyol i Helena Paquier, entre d’altres membres militants de l’organització.

Polítiques públiques

La jornada ha començat amb una introducció als «conceptes generals», a càrrec de Xisca Mir; ha continuat amb la intervenció de Rosa Cursach i Apol·lònia Miralles sobre «la normativa autonòmica, polítiques autonòmiques i polítiques insulars», i Jerònia Arbona i Rosa Mascaró han conclòs la trobada amb la ponència «identificació d’oportunitats».

Aquesta només és la primera convocatòria en formació de feminisme organitzada pels econacionalistes. Des de la sectorial d'Igualtat, la portaveu Lila Thomàs ha explicat que més endavant «convocarem altres activitats formatives amb altres modalitats com a tallers», per exemple, i ha conclòs que «les farem a altres indrets de l’illa».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni, fa mes de 3 anys

Jo som militant de MÉS i no m'interessa gens aquest tema.

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

@dona

Bon vespre, sóc militant de MÉS i a jo si que m'interessa el tema de la igualtat.

A les dues darreres Universitats d'Estiu d'Estudis de Gènere he estat un dels pocs homes que varen anar de 80 inscripcions aproximadament. També, he fet un curs de postgrau en gènere a la UIB i he fet un curs d'igualtat a l'empresa de l'Instituto de la mujer de 35h a més de fer una optativa de Gènere aquest curs al meu segon Grau. Per tant, el meu compromís amb la igualtat és ferm.

A jo m'interessa molt el tema de la igualtat a l'empresa perquè és a on més temps passam desprès de a ca nostra i a on es pot contribuir a millorar la situació del major nombre de dones possible llevat de a l'espai públic. Lo mínim és no permetre desigualtats en la relació de parella però vull anar més enllà i és a la empresa a on es pot contribuir a millorar la situació del major nombre de dones possible.

Malhauradament, no podia anar a la jornada de dissabte perquè ajut a una al·lota a preparar la selectivitat els caps de setmana i queda un mes i ara cada setmana té finals de totes les assignatures.

El que si que crec que hauria de cridar l'atenció també és que TOTES les ponents eren dones (!) cosa que tot i que no hauria de ser així especialment si es tracten temes d'igualtat, ha passat a gairebé tots els actes (conferències, jornades,etc.) d' igualtat als que he anat a Palma que o bé tots o gairebé tots els ponents eren dones . La igualtat no és fruit del treball pel seu compte d'una de les parts, l'altre també ha de poder participar i fer feina.

Valoració:0menosmas
Per Normal, fa mes de 3 anys

Només als farxes els pareix malament, que se treballi en clau feminista.
I no és gens rar, que siguin les dones les més interessades. Almenys els homes del partit no diuen estupideses.

Valoració:-1menosmas
Per homonot, fa mes de 3 anys

Ets homos nam a nes bar a fe servesses. Ueeee y llavonses ribam gats a casas

Valoració:-4menosmas
Per Dona, fa mes de 3 anys

Per què només s'hi veuen dones? És que els homes de Més no estan interessats en la igualtat?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris