algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

L’ASM reclama un acte de «dignitat» similar al de les Corts Valencianes per les «escandaloses» xifres dels PGE

Assemblea Sobiranista de Mallorca.

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha reclamat al Govern que no es limiti a expressar «decepció i indignació» per la inversió dels pressuposts generals a les Balears, en paraules de la consellera d'Economia Catalina Cladera, i insti el Parlament a fer una declaració «unànime» de protesta, tal com han fet les Corts Valencianes, on tots els grups parlamentaris, inclòs el PP, han rebutjat oficialment el pressupost de l’Estat espanyol. En aquest sentit, també han exigit un pronunciament «clar» dels diputats i senadors a Madrid.

Des de l’ASM han recordat que els pressuposts del Govern espanyol davallen un 7% les inversions territorials a les Balears, que passen dels 142 € per habitant de 2016 a 128 €. «Unes xifres escandaloses que ens continuen relegant a la coa de les comunitats autònomes i es tradueixen en llistes d'espera als hospitals, saturació dels PAC i manca d'escoles, transport públic, ajuts a petits i mitjans empresaris, atenció social, etc», han lamentat des de l’ASM. Per això, han reclamat que es dugui a terme un acte de «dignitat» dels nostres parlamentaris i han assenyalat que esperen que aquesta sigui «la primera pedra d’una gran manifestació popular en defensa de la qualitat de vida dels mallorquins».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 4 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:0menosmas
Per AFG, fa mes de 4 anys

Es veu com els MANIPULADORS aPPaÑols han tornat a treballar eixa nit...

Valoració:7menosmas
Per Bernat, fa mes de 4 anys

La mobilització espanyolista per votar els comentaris és la millor prova que l'ASM ha fet diana. Enhorabona!

Valoració:7menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella [...] de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». Revista La Nostra Terra (1930)

Valoració:-14menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:-15menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

R.C
No has anat tan errat mai

Valoració:20menosmas
Per yuan, fa mes de 4 anys

7413

Valoració:11menosmas
Per República catalana, fa mes de 4 anys

No esperem res de l'Estat espanyol. Pronunciem-nos clarament a favor d'un estat català independent que -de Salses a Guardamar...- defensarà la qualitat de vida de TOTA la nació nostra.

Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris