algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Les bases del que serà el ‘nou’ PP

Moment d’una de les votacions de les ponències.

PP

Durant la primera jornada del XVè Congrés del PP balear celebrada aquest dissabte en Es Molí d’es Comte, s’han debatut i aprovat quatre ponències estratègiques: Estatuts, Educació, Economia i Turisme, Sanitat i Serveis Socials; que seran les bases del ‘nou’ partit.  Diumenge sabrem qui serà l’encarregat de liderar el projecte, si José Ramon Bauzá o Biel Company. Tot seguit oferim, desglossats, els punts més destacats de cada ponència:

Estatuts del partit

- El PP es defineix com «una formació nacional de centre reformista, amb vocació europeista i defensor de la idiosincràsia de les nostres illes. Des de la defensa de la Constitució, s'aposta per l'impuls del municipalisme i l'autonomisme. Es defensa la nació espanyola, la sobirania nacional, indivisible i inalienable, que resideix en el conjunt dels espanyols».    

- Es fixa la incompatibilitat del càrrec de president autonòmic o secretari general amb qualsevol altra presidència o secretaria general d'una junta insular, local o de districte. Es reforça la figura del secretari general, que tindrà dedicació exclusiva i es potencia la figura del coordinador general.  

- Es crearà un portal de transparència i la possible suspensió d'un afiliat per casos de corrupció es valorarà pel Comitè de Drets i Garanties en el moment de l'obertura de judici oral i no abans, amb vista a la defensa de les garanties processals i el dret a defensar la innocència de la persona investigada. Totes els afiliats hauran de signar una declaració d'idoneïtat amb caràcter previ a l'acceptació d'un càrrec públic o orgànic, per acreditar la seva responsabilitat, honorabilitat i compromís amb el codi ètic del partit.

- Es crea la figura del defensor de l'afiliat i l'oficina d'atenció ciutadana, amb l'objectiu d'incrementar la proximitat a l'afiliat, així com la seva participació en les decisions del partit. Tots els càrrecs públics del PP s'han de sotmetre periòdicament a una avaluació de gestió davant les diferents assemblees d'àmbit territorial.

Educació, Innovació i Cultura

- El PP aposta per la consecució d'un Pacte d'Estat i per un Pacte educatiu a les Illes Balears que senten les bases per a l'edificació d'un sistema educatiu més estable, més eficaç i més eficient. En aquest sentit, manté el model d’Escola pública, privada i concertada.

- La llibertat dels pares per triar la llengua d'escolarització dels seus fills queda limitada a Educació infantil i es projecta el progressiu equilibri dels dos idiomes oficials de les Illes Balears a mesura que s'avancen cursos durant el procés educatiu és una altra de les qüestions destacades que també s'han aprovat. Amb això,segons el parits,  «es garanteix la competència lingüística de tots els escolars al terme de l'ensenyament obligatori en els dos idiomes oficials de les Illes Balears. A més, el domini de l'anglès ha d'esdevenir un objectiu clau i una realitat. El seu coneixement suposa per als nostres joves un passaport al món global en què vivim».

- Creació de l'Estatut del docent, que estableixi la promoció professional basada en el desenvolupament de la investigació, la docència i de la transferència de coneixements. També es lluitarà contra qualsevol tipus de discriminació o violència als centres educatius.

- Pel que fa a la innovació, s'aposta per la implementació, des de la col·laboració de la Universitat, l'administració i el sector privat, de beques d'estudi-investigació-treball que permetin als joves desenvolupar conjuntament la pràctica laboral i la seva capacitat investigadora. A més, es planteja la possibilitat implementació d'avantatges fiscals en la part autonòmica de l'IRPF per a aquelles empreses que promoguin la innovació en tecnologia.

- Aposta per la cultura popular i tal com assegura la ponència «la nostra llengua pròpia en les diferents modalitats lingüístiques serà divulgada i promocionada en la producció editorial i educativa que es realitzi des de les administracions».

Serveis Socials i Sanitat

- Compromís amb l'execució de Pacte per la Infància aprovat al Parlament, així com garantir la llibertat dels pares en la gestió dels permisos de maternitat i paternitat.

- El PP destaca la necessitat d'aconseguir« un Pacte per la Sanitat» i proposa la creació d'una targeta social que permeti conèixer quines persones es troben en situació d'exclusió social, accelerar la concessió d'ajudes i evitar el frau.  La nova targeta social contindrà informació compartida entre Sanitat i Serveis Socials.

Economia, Turisme i AAPP

- El PP creu que la plena ocupació és el principal objectiu a assolir en matèria d'economia per als propers anys. Per això pensem que hem de seguir avançant en dotar el marc laboral d'unes regles i institucions modernes, adaptades a l'economia global del coneixement. «Cal no desaccelerar i continuar creant ocupació, desenvolupant també les polítiques que ens permetin dotar de més qualitat l'ocupació que vam crear», diu el text.

- Aposten per una inversió pública que afegeixi valor, un pla integral de modernització i adequació de les nostres estructures productives, la diversificació del model econòmic potenciant les línies de recerca, desenvolupament i innovació per corregir els seus desequilibris, així com l'aposta per l'economia digital i el impuls al Pla de Ciència.

- La modificació del règim econòmic i fiscal de Balears, per compensar el fet insular i arbitrar mesures d'incentius fiscals a les nostres empreses «és un assumpte cabdal en la planificació econòmica del PP a curt termini».

- El PP defensa un nou sistema de finançament autonòmic, basat en l'ordinalitat el sistema. Per a això, defensem una major descentralització d'ingressos o l'eliminació de la disfunció de la liquidació definitiva del sistema dos anys després. També vol complir amb els objectius d'estabilitat pressupostària. En matèria fiscal, el partit aposta per la reducció d'imposts perquè els ciutadans disposin de major capacitat de despesa / inversió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris