algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Catalunya, País Valencià i les Balears homologaran, a la fi, els títols de llengua

Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà responsables de Política Lingüística del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears respectivament, es reuniran aquest dissabte a Alcoi. L’objectiu és debatre sobre l’homologació dels títols que acrediten el domini de la llengua catalana. Per primera vegada s’asseuran en una mateixa taula els responsables dels tres territoris.

Aquesta trobada es produirà en el marc de la 22a Jornada de Sociolingüística, on està previst que participin Franquesa, Fuxà i Trenzano. Aquesta trobada l’organitza, cada any, la Universitat Politècnica de València amb la col·laboració de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a Alacant, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’ajuntament d’Alcoi, la coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor.

Aquesta edició també servirà per celebrar el centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls, considerat un dels millors poetes valencians del segle XX. Durant les jornades es llegiran alguns dels seus poemes i es podrà fer una ruta pels diferents punts d’Alcoi que van ser significatius en la vida i obra del poeta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nooticia, fa mes de 4 anys

Última noticia.Margallo admet que deu molts favors a països per parlar contra la independència de Catalunya.
Que cars pagarem aquests favors.

Valoració:1menosmas
Per boixus, fa mes de 4 anys

Dois, això que dius és veritat en part. Durant els governs del PP a València i a les Illes es va iniciar aquesta absurditat de no-reconeixement de titulacions de la nostra llengua comuna. No sé on va començar primer, si aquí o al País Valencià, però va ser recíproc. Com passa molt sovint, l'única administració que va obrar amb seny i no va entrar en aquest joc ridícul i insà fou l'administració del Principat, que va continuar reconeixent les titulacions dels altres territoris.

Valoració:1menosmas
Per dois, fa mes de 4 anys

Barrufet, el problema el tens a la inversa. Els títols de Valencià si els agafen a les Illes i a Catalunya com a Català però al País Valencià sols agafen el Valencià i no el Català de les Illes o Catalunya

Valoració:1menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-De fet a la práctica la homologació ja funcionaba i dono fe d´aixó perque el meu fill que es funcionari a Catalunya en un moment donat va necesitar amb urgencia el certificat (grau C) de catalá i s´el va anar a treure a la universitat de Valencia perque el podía conseguir més rapidament que a la propia Catalunya, (concretament a la delegació que te la universiat o la Generalitat valenciana a Alcoi o Vinaroz, no recordo exactamen quin dels dos pobles).
-No cal dir que el titol va ser convalidat inmediatament per la Generalitat catalana i estic segur que si en veç de Valencia s´el haguès tret a les Balears el resultat finál hagués sigut el mateix.
-No obstant aixó am semble molt bé que consti aquet acord de forma oficial.
-Anem fen camí, visca els països catalans.

Valoració:1menosmas
Per AVANÇAM, fa mes de 4 anys

Endavant de cap a la unió de totes les terres de llengua, cultura, i nació d'arrel catalana (en el sentit ample del terme).

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Bona notícia. Ja era hora.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris