cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

'El Podem que volem' i diversos cercles reclamen a la direcció de Podem Balears una assemblea ciutadana

La iniciativa 'El Podem que Volem', integrada per militants, simpatitzants i inscrits de Podem en les Illes Balears i autora del Manifest de Sineu, al costat de diversos cercles de les Illes, han sol·licitat aquest dissabte la convocatòria d'Assemblea Ciutadana Ordinària i Presencial, «sense més dilacions». 

'El Podem que Volem', tal com han explicat,  s'ha marcat des del primer moment la convocatòria d'Assemblea Ciutadana com un objectiu «impresicndible». Així mateix, tal com han explicat, fins ara, els cercles que han aprovat en les seves assemblees la petició d'Assemblea Ciutadana i que a més han avalat la seva petició, són suficients per convocar aquest òrgan de màxima representativitat dins del partit (30% dels cercles actius d'acord amb el document organitzatiu aprovat en Vistalegre 2), encara que «seguim promovent la seva aprovació en nous cercles, sense importar si aquests estan o no activats». Actualment els cercles que han demanat la celebració d'una Assemblea Ciutadana presencial són: Sóller, Palma Centre, Arxiduc, Llubí, Llucmajor, Son Cervera, Maó, Sineu, Carrer Aragó, Sant Lluís i Capdepera, 

Des d’'El Podem que Volem', segons han assegurat,  volen «recuperar Podem per a la societat, recuperar el partit com una eina política i tornar a ser fidels als nostres principis de Participació, Democràcia i Transparència». «Necessitem recuperar la il·lusió, però també la credibilitat, ja que en aquests moments els nostres càrrecs institucionals no estan oferint, amb les seves actuacions, cap garantia de diferència respecto als partits de la casta», han afirmat. «Creiem necessari reconduir aquesta situació i considerem que l'Assemblea Ciutadana autonòmica presencial és un primer pas per construir, per debatre, per avaluar, planificar i, fins i tot, exigir responsabilitats polítiques».

Paper de la ciutadania

Segons la facció podemita, el partit ha d'estar al costat de la ciutadania, respondre davant ella i oferir garanties sobre els seus compromisos. «El nostre objectiu és dotar al partit dels instruments necessaris per aconseguir-ho. Necessitem construir partit i amb la situació actual interna, amb consells ciutadans sota mínims, actuacions no reglamentàries i càrrecs no recolzats pel conjunt dels militants com per exemple el Secretari Autonòmic d'Organització, així com una militància desil·lusionada i desaprofitada, no podem afrontar amb èxit cap projecte de futur», han assegurat. 

A partir d'ara ‘El Podem que Volem’ ha assegurat que «prendrà la iniciativa per impulsar des del partit canvis necessaris i per donar sortida a propostes ciutadanes, de la mà dels cercles, les bases, persones inscrites i entitats i moviments socials que així ens ho sol·licitin, encara que els membres i càrrecs de PODEM en les institucions i en el partit s'aferrin a no escoltar la veu dels quals,com nosaltres,som la base militant que sostenim al partit i que amb el nostre treball hem fet possible que PODEM estigui on està».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris