muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Tots els batles i batlesses de Mallorca rebutgen la 'Llei Montoro'

L'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca ha aprovat avui per unanimitat una declaració a la qual demana la derogació de la Llei de l’Estat 27/2013, del 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, coneguda com la 'Llei Montoro', i de la Llei orgànica 2/2012, del 27 d’abril, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha recordat que a «dia d'avui els ajuntaments de Mallorca tenen 400 milions d'euros a les seves arques que no poden utilitzar per les limitacions de la Llei Montoro». En aquest sentit, el president Ensenyat ha manifestat que aquests 400 milions «servirien per donar aire a l'economia de l'illa».

El president insular ha recordat que «hi ha molts d'ajuntaments de Mallorca que tenen un superàvit que no poden gastar i, conseqüentment, no poden millorar els serveis que donen a la ciutadania». Miquel Ensenyat ha continuat dient que «la Llei Montoro és una llei que està pensada i plantejada en el pitjor moment de la crisi econòmica, però a dia d'avui les circumstàncies han canviat i, conseqüentment, la llei s'ha de modificar o derogar».

Ensenyat ha finalitzat apuntant que «la declaració aprovada avui ha de servir per fer front comú entre les administracions locals per tal de reclamar la modificació o la derogació de la Llei Montoro».

Per altra part, la declaració aprovada avui per l'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca reclama també l'aprovació d'una Llei de Règim Local que reforci l’autonomia local, per tal d’augmentar les competències i l’autonomia local en matèria de prestació de serveis, garantir un finançament just per als ajuntaments i augmentar la transparència i els nivells de participació ciutadana directa i vinculant en la presa de decisions.

El text aprovat també reclama que s’impulsi una nova Llei de les Hisendes Locals que doti d’estabilitat, rigor i recursos les competències assumides per les entitats locals, de manera coordinada amb la de finançament autonòmic, definint amb claredat la participació de les hisendes locals en els Tributs de l’Estat i en els de les Comunitats Autònomes.

Subvencions per a municipis i estratègia per a una Mallorca en igualtat

Durant l'assemblea celebrada avui el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha informat als batles i batlesses de Mallorca de la convocatòria de subvencions del Pla Especial d'Ajudes 2017-18, la qual serà de 10 milions d'euros, i que es sumarà a la convocatòria d'1,5 milions per a despesa corrent dels ajuntaments.

Per altra banda, el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha presentat als representants dels municipis assistents a l'assemblea el Pla d'Estratègia Local per a la Igualtat entre dones i homes, un projecte que crearà una estructura sòlida entre tots els municipis de Mallorca per avançar en la igualtat real en tots els àmbits de la vida política, social, econòmica i cultural.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 4 anys

Si acceptau que "els" aplega masculins i femenins, quin sentit té distingir entre batles i batlesses? No sigau com algunes de la CUP, violadores del llenguatge! Amb un sol "batles" n'hi hauria hagut prou.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris