cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

MÉS per Menorca crida a continuar lluitant per la tarifa màxima dels vols entre illes

Més per Menorca ha comunicat aquest dimecres que continua treballant per fer possible que la Tarifa Màxima Universal de 30 euros en els vols entre les Illes sigui una realitat. Per açò, la coalició menorquinista no es rendeix i mantindrà propostes i aportacions perquè la reivindicació històrica per a una adequada connectivitat interinsular, a un preu assequible i just, sigui un fet reconegut.

Més per Menorca reitera que no es tracta d’un privilegi sinó d’una necessitat de justícia social i econòmica per als seus habitants. Després de la negativa i el menyspreu polític del Govern de Mariano Rajoy i la Mesa del Congrés de negar la veu al Parlament de les Illes Balear en una iniciativa que compta amb la unanimitat de la cambra autonòmica, de la societat civil i dels seus sectors econòmics, és fa evident que la lluita per fer possible un cost raonable i assumible en els desplaçaments entre les illes seguesqui sent una prioritat, una urgència a la que ni la societat balear ni la seva representació política hi han de renunciar.

És per açò que Més per Menorca, a través del portaveu parlamentari, Nel Martí, avança 4 propostes per mantenir la lluita i fer que les Corts Espanyoles escoltin la veu de les Illes:

1.- Donar urgència a la compareixença dels senadors autonòmics per donar comptes de la seva defensa de la proposició de llei de reforma del REB per a la implantació de la tarifa màxima de 30 euros.
 
2.- Demanar la compareixença urgent de la delegada del Govern espanyol a les Illes Balears.
 
3.- Demanar a la Mesa del Parlament de les Illes Balars que reiteri a la Mesa del Congrés l’acord unànime del Parlament de les Illes Balears d’impulsar la reforma del REB per a la tarifa màxima de 30 euros. Les Illes Balears tenen el dret, com a mínim, a ser escoltades, i a poder exposar i tramitar davant les Corts Generals la seva proposta. I tot açò independentment que la proposició de llei del Parlament de les Illes, en la seva tramitació, hagi d’incorporar una disposició addicional que establesqui l’entrada en vigor de la tarifa de 30 euros per al proper curs i la seva corresponent previsió pressupostària en el PGE.
 
4.- Més per Menorca convida a tots els Grups Parlamentaris a una reunió dia 10 de març, a les 11 hores, a la Sala Maura per a definir una estratègia conjunta de defensa de la proposició de llei de reforma del REB per a la implantació de la tarifa màxima de 30 euros.
 
La coalició menorquinista pretén, així, mantenir la reivindicació i lluita política en la iniciativa; fer extensible la necessitat urgent de la mesura per a l’economia i societat balear i aconseguir que les Corts Generals de l’Estat escoltin la veu del poble de les Illes representada al Parlament autonòmic, tenint en compte que la petició de modificació del REB és feta de forma unànime a la cambra balear.
 
En aquest sentit, la diputada Patrícia Font, ha comentat que el Govern espanyol i la Mesa del Congrés han posat una excusa per no escoltar la proposta. «Saben que a qualsevol proposició de llei hi poden afegir una disposició addicional pel tema pressupostari, per tant, el que no volen es escoltar-nos. I creim que tenim tot el dret a ser escoltats com a Parlament. Una vegada més – afegeix la diputada- aquestes illes es tornen a sentir de segona o tercera».
 
Font ha parlat de la importància de la proposta per als sectors industrial i turístic, però també per a aconseguir una millor cohesió social entre els ciutadans balears, “És per afavorir també el coneixement de les realitats de les altres illes entre nosaltres mateixos, que coneixem ben poc”, ha explicat Patrícia Font.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Establir un avió correu.

Se lloga un avió de 147/150 passatgers.

Vols a efectuar:

11h00: Mallorca-Menorca, anada
12h00: Menorca-Mallorca, tornada,
13h00: Mallorca-Eivissa, anada,
14h00: Eivissa-Mallorca, tornada.

Total unes quatre hores.
Ingressos màxims per vol 150x30 = 4500 euros, per dia 18.000 euros.

Ès suficient, se pot llogar, hi ha multitud de companyies que fan aquest servici, els avions no solen esser seus, solen esser llogats a companyies regulars i privades.
També els avions poden esser diferents per cada vol, això depèn de la logista.

Consultar per exemple aquesta companyia:

http://www.jetbox-spain.es/aviacion-comercial/precio-alquilar-avion.html

Valoració:1menosmas
Per Nonamed, fa mes de 4 anys

Ahir es va demostrar que l'únic que volen de nosaltres són els diners que recaptem. Per tot el demés, no els importem. Vaja, una colònia, per a ser clars. I a sobre n'hi ha que ens tracta de lladres a nosaltres perque demanem el què és nostre. I les sucursals d'aquests dos partits aquí es queden tan panxos.

Valoració:4menosmas
Per I tant!, fa mes de 4 anys

Hem de lluitar perquè les comunitats receptores no ens deixin en pel. Però també hem d'anar alerta, si arribam a lograr alguna cosa, a que PP i C's, encara no s'apunten ells la victòria.

Valoració:2menosmas
Per Albert, fa mes de 4 anys

Hoy nos hemos enterado de que los separatas catalanes lo único que querían era robarnos nuestro dinero, tened un poco de dignidad y dejar de seguir a esos corruptos.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris