algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Busquets: «Bauzá va actuar en contra del món educatiu, i Montoro continua pel mateix camí»

Indignació a la formació MÉS per Mallorca per la «manca de voluntat del Govern Rajoy de resoldre un dels problemes creats per José Ramon Bauzá en l’àmbit educatiu». «Bauzà a la passada legislatura no va obrir cap convocatòria de personal docent, el que ha suposat l’eliminació de places estables de feina per als professors i professores dels diferents centres educatius de les Illes» explica l'organització sobiranista.

«Bauzá va actuar en contra del món educatiu, i el ministre Montoro continua pel mateix camí. De fet ara Montoro ofega la comunitat educativa», ha assegurat la coportaveu de la formació ecosobiranista, Bel Busquets.

La previsió del Govern és donar resposta a les necessitats i a les demandes del sector educatiu amb l’obertura de dues convocatòries -l’any 2017 i el 2019-. Així la previsió era per enguany cridar a les oposicions 450 futurs docents, corresponents a les taxes de reposició del 2014, 2015 i 2016. Una xifra que ha quedat reduïda gairebé en 200 places, corresponents al 2016, pendents de l’aprovació dels pressupostos. El ministre Cristóbal Montoro ha fixat un màxim de 257 places «Això afecta negativament no només a les persones que aspiren a accedir a un lloc de feina, sinó també a l’organització dels centres i a la comunitat comunicativa, ja que no es garanteix l’estabilitat necessària», ha assenyalat Bel Busquets.

La coportaveu reclama que el Govern espanyol alliberi la taxa de reposició -places de professorat que es va jubilar el 2016, ja que ja es va perdre la possibilitat d’estabilitat de l’anterior legislatura, en què no es convocaren oposicions- i que les vacants que quedin per jubilació del funcionariat siguin cobertes per funcionaris i no per docents en situació d’interinatge. Busquets d’altra banda valora positivament la decisió de la conselleria d’oferir places de difícil provisió als centres com per exemple certes especialitats de Formació Professional, ja que «s’ha de mantenir una ampla oferta educativa».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 4 anys

I per la comparecència que ha fet l'esmentat Bauza, posterior a aquesta notícia, es veu que està ben disposat a fulminar tota la nostra cultura, si guanyàs la Presidència. S' intueix que emprendria la seva tasca destructiva, amb forces renovades.

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Es lloc de naixement no se considera com a determinant de nacionalitat a molts de paisos, ho trob mes encertat que no com se fa a altres bandes, on se pot considerar una persona des lloc domes per haver-hi nascut, tot i que hagi viscut tota sa vida en un guetto cultural, d'esquenes a sa cultura i llengua propies.
Aquests que venen aqui a pretendre ser mallorquins perque son nascuts a mallorca, i pixen damunt sa cultura de sa terra que els ha enriquit, no son molt diferents des colons que varen arruinar sudamerica amb sa seva presencia... Es fet que a mes bravegin de pertenencies per donar-se importancia revela es grau de capacitat intel.lectual, no hi ha massa mes a dir perque ja ho diuen tot ells, basa escoltar, o llegir.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Santa Teresa fou Teresa Enríquez de Cardona, abadessa del monastir de Pedralbes.

Els textos seus estan plens de mallorquinadas com "passar por ojo" que se traduí malament de "passar per ull". etc.

A aquella época la Inquisició castellana obligava a traduir las obras a lo castellà o no se donava llicència per publicar.

Se veu perfectament que els textos castellans foren traduïts, no són originals de un autor castellà.

Valoració:6menosmas
Per Esborreu aixô!, fa mes de 4 anys

Només cerquen donar problemes, aquests pancastellanistes, invassors de digitals i insultadors de mallorquins.
I el dBalears consentint les seves energumenades.
Ells sabran que es fan, però aquesta gent li treu tota la categoria, molta o poca, que pugui tenir.

Valoració:8menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això darrer els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:11menosmas
Per tú si que aburres, fa mes de 4 anys

Mira mamarracho:

Como me vuelvas a llamar corrupto, irás a un sitio que a lo mejor no has ido nunca. Esto no te lo permito ni a ti ni a nadie. Yo no he chupado nada a nadie. Todo lo que tengo lo he ganado con mi trabajo y además honradamente. Y seguro que pago más impuestos que tú. Y te lo demuestro cuando y donde quieras.

Vete con cuidado. Y no voy de bromas.

Valoració:0menosmas
Per tú si que aburres, fa mes de 4 anys

Lo que tiene que ver, y te lo explico, que ningún bossot com tú, puedes mandar a su casa a nadie y menos si es de regionalidad mallorquina por nacimiento y con viviendas suficientes. Por esto te lo explico. Lo que pasa es que no sabes interpretar nada.

Tú no eres nadie, para mandar a otros a su casa. Cada uno está donde le pete. A ver si te enteras, contreras.

Soy mallorquín, y por lo tanto español, y estoy en España. ¿Qué no te gusta?. Pues ráscate.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Avui migdia, ha sotit en Bauzá per televisió i el seu programa, si guanyàs, sería fer més del mateix però empitjorat.
Això si, diu que és molt partidari de la yoerància i del respecte. Deu ser de manera unilateral i sempre cap a ells, aqueixa tolerància i awueix respecte del que parla

Valoració:6menosmas
Per Quin avorriment d'individu violent, fa mes de 4 anys


I qué té que veure si tu tens deu o vint cases? Te creus que els damés som uns pobres desgraciats ? Resulta que malgrat que els corruptes de la teva corda, ens han xuclat tot el que han pogut, encara tenim on viure, per molt greu que vos sàpiga.
Maleducat i amargat, els teus escrits fan lleig i per això no te volem.

Valoració:14menosmas
Per Així, si que NO, fa mes de 4 anys

Aquí s'escriu en Català i la gent destructiva, no té cap lloc per aquí.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris