algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Barcelona es querellarà contra l'assassí que firmà la pena de mort de Puig Antich

Barcelona es querellarà contra l’assassí que firmà la pena de mort de Puig Antich.

El tinent de blatle de Drets de Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, ha anunciat aquest divendres que l'Ajuntament presentarà una querella contra el militar Carlos Rei González, que exercia funcions de jutge ponent en el Consell de Guerra i que va signar la pena de mort de l'anarquista assassinat per la dictadura franquista, Salvador Puig Antich.

Al costat de tres de les germanes de Puig Antich i al portaveu de la Coordinadora Estatal de la Querella Argentina contra el franquisme, David Bondia, Asens ha detallat que presentaran pròximament la querella en els jutjats d'instrucció de Barcelona contra el qual consideren «el principal responsable del seu assassinat», que actualment exerceix com a advocat i té 74 anys.L'actuació de Rei va ser «especialment execrable» perquè era l'únic jurista de tribunal militar i va redactar la sentència, per la qual cosa era més coneixedor que la resta del que va representar el judici i té més gr
au de responsabilitat, segons Asens, que ha avisat que inicialment presenten la querella contra ell però que no descarten ampliar-la a la resta dels integrants del tribunal que segueixen vius, entre els quals figura l'exministre franquista José Utrera Molina.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Xafu
Perqué no ho demanes a sa familia den Francisco Anguas, que va morir sensa juici , just o no , es igual no en va tenir

Valoració:-1menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això darrer els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:1menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

El caso de Puig Antich NO ES UN CRIMEN DE LESA HUMANIDAD.Lean el texto de la ley. Este asunto tiene las patas muy cortas.El tiempo en que la jueza prevaricadora amiga de Garzón viva, que ya no será mucho,dada su avanzadísima edad.

Valoració:-1menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Es crims contra sa humanitat no prescriuen.
Es franquistes (feixistes) teniu es darrera que vos fa pepsicola... I mes tots aquells que han tengut responsabilitats en aquests crims, com assassins o col.laboradors d'assassins. Sa historia vos ha de posar en es lloc que vos toca.

Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

Vaja no podia faltar es catedràtic de Dert Penal trabucat. Pobret es va quedar ancorat al segle XVII i just sap dir "dura lex sed lex". Es veu que el dia que explicaven que la justicia no consisteix just en poder condemnar per algun crim sino que te aspectes molt mes importants i realment es senzillament lo que indicava un jurista de veritat, no un d'opereta com el que compareix per aquí, que a mes no ho es, "Iustitia est constans et perpetua voluntas ius suum cuique tribuendi". Malgrat no es tregui una condemna penal es treu a la llum, per gent que pensa no els trabucats, que feren realment alguns que fins ara s'ha amagat.

Valoració:11menosmas
Per Pirreuma, fa mes de 4 anys

Utrera Molina es el sogre de Ruíz-Gallardón. A veure si els farà gracia...

Valoració:16menosmas
Per Xafú, fa mes de 4 anys

Salvador: Supòs que per aquets dos, Rei y i Utrera, i per a les seves families, tot això no els serà bo de pair. A ningú li agrada tenir un parent amb les mans brutes de sang a ca seva. I segurament ho duien d'amagat.
Per molt que legalment hagi prescrit.

Valoració:15menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

No hay nada que hacer. La muerte de Puig Antich, por ejecución a garrote, nunca puede ser considerada como un "delito de lesa humanidad".Sólo el delirio de la jueza argentina amiga de Carlos Ménem , puede intentar llevar ese irrisorio caso adelante. Seguramente se archivará. El muerto al hoyo y el vivo al bollo. No hay más. Además, el presunto delito está super-prescrito, e incluso amnistiado.

Valoració:-1menosmas
Per Ropit, fa mes de 4 anys

Mai es tard...

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris