algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Armengol a Pericay: «Garantim els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes, encara que a vostè no li agradi»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha subratllat que el Govern «garantirà els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes a expressar-se en català», alhora que ha insistit que el decret d'exigència de coneixement de llengua catalana que afecta el personal l'Ib-Salut «no està tancat, ni és definitiu».

Així, Armengol ha respost al portaveu de Ciudadanos, Xavier Pericay, que ha demanat a la presidenta si pensa rectificar amb la moratòria de dos anys perquè el personal estatutari de l'Ib-Salut adquireixi el nivell de català que estableix la normativa publicada en BOIB el 23 de febrer, i que ha suposat el malestar de MÉS «que ha dit que és una línia vermella», li ha recordat.

Amb tot, Armengol ha assenyalat que el Govern ha tornat drets dels ciutadans, «també en temes de drets lingüístics», després d'una legislatura «nefasta pel que fa a la llengua pròpia d'aquesta Comunitat Autònoma», ha afirmat. Tot i això, la cap de l'Executiu ha dit que el decret en qüestió està en «tràmit d'audiència, està en procés de negociació». A més, ha explicat que li agradaria que es tengui en compte les «especials circumstàncies dels sanitaris», i que «siguin compatibles amb els drets dels usuaris que tenen a expressar-se en català».

Per la seva banda, Pericay ha indicat que ara s'estan veient les «conseqüències de l'exigència que el català sigui un requisit en tota la funció pública». Així, el portaveu de Ciudadanos a les Balears ha opinat que la moratòria és per a «no tenir problemes amb la sanitat i poder tenir la legislatura en pau», li ha replicat a la presidenta.

«Garantim els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes que tenen una llengua pròpia, encara que a vostè no li agradi», li ha dit la presidenta a Pericay.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per ,,,,,,,, fa mes de 4 anys

@Guiem: Es va posar sota l´ampar de França perquè el rei espanyol ja abusava de Catalunya.Però els Borbons no van ser millor i per tan fa una pila de temps que passem d´ells no com alguns (massa) que encara s´ajupen devant d´ells.

Valoració:-1menosmas
Per Foner, fa mes de 4 anys

Segons una que acaben de dir per sa , han fet una enquesta, an ets habitants de ses nostres illes, si se senten mes de sa seva Illa, o mes Balears o tal vegada de ets , i encara que sa majoria se sent mes de sa seva Illa, però no gaire enfora de sentir-se Balear, però es sentir-se de ets es marge caminava entre es 0% an es 2%, i jo me qüestion, o millor ho qüestion an es polítics catalanistes, ¿se donaran compte que s'absoluta majoria, podem dir que mes des 98,5% des Balears, no mos sentim d'aquests imaginaris que tant mos volen enfonyar? .. Barco pancas ridiculs..! 30 Anys per fer es pancaridicul

Valoració:45menosmas
Per gomila, fa mes de 4 anys

Que poca feina te el forasteram, tot el dia a peu del teclat !!!

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Amb mentides ..............
Tu saps qui era en Pau Claris, que 50 anys abans den Felip , ja se posá sota l'ampar de Lluis de France, i era Borbó , foreu es catalans- catalanistes es primers que los anareu a cercar

Valoració:8menosmas
Per front, fa mes de 4 anys

@yuan

ho dic amb bon sentit, no t´ofenguis....no sé perquè em sento proper a tu, voldria salvar-te de tu mateix. Abraçada

Valoració:0menosmas
Per front, fa mes de 4 anys

@yuan

unes preguntes, per favor: nascut aquí? pares mallorquins o d´origen peninsular? sensibilitat política padrins? classe social pares? quin creus que l´origen de la teva hostilitat? veig clarament que és un fort mecanisme de defensa, que cerques preservar la teva autoestima......i que, al mateix temps, ets sents amenaçat i sofreixes.....no demostres força en els teus comentaris, sinó debilitar i indefensió. Gràcies

Valoració:4menosmas
Per front, fa mes de 4 anys

@yuan

benvolgut yuan, ets una persona fascinant¡ tens un gran interès antropològic¡¡¡ revisant els teus comentaris veig que tens una gran capacitat de confrontació i perseverància (dins l´hostilitat), deixa que et faci una pregunta, per favor: quan dius "esta es mi tierra" suposo que ho dius des de l´estimació, però.......com es pot estimar aquesta terra (o altres) sense estimar la seva parla, la seva universitat, la seva cultura, la seva història, la seva gent? què estimes d´aquesta terra que per sentir-te vinculat a ella? quina cosa, tangible o intangible, estimes d´aquesta terra? o es pot estimar una cosa sense que la cosa estigui definida de forma objectivable? tal vegada es pugui estimar la terra fent un buidatge del que representa històricament? quines són, yuan, les teves coordenades sensibles que et lliguen a les illes? gràcies¡

Valoració:1menosmas
Per front, fa mes de 4 anys

"yuan
Segons els millor rànkings les universitat catalanes són les millors d´espanya, concretament la UB, també la uib és de la millors posicionades en publicacions especialitzades d´alt impacte......i ara escolta bé yuan: et recordo que es podia estudiar medicina a Saragossa amb un 5 de mitja, la de més fàcil accés d´espanya. També la de Salamanca és de fàcil accés. ....i regalades.

També veig que estàs ple de prejudicis, jo no som panca..., sols vull ser tractat amb la meva llengua dins ca meva, no estic tarat, som doctor europeu amb premi extraordinari de tesi, i el meu objectiu en la vida és construir un front contra gent de la teva "calaña"...

Puc deduir que no estàs molt a gust a les illes....perquè no emigres? segurament no pots competir per fer-te un lloc a altres províncies....
.

Valoració:2menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això darrer els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:-5menosmas
Per antoni, fa mes de 4 anys

yuan: Per a la teva informació et diré que als hostitals britànics hi ha un munt de profesionals sanitaris,que han estat contractats per la seva gran qualitat professional.I com pots bé suposar atenen als seus pacients en anglès.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris