algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Martí: «Aquest decret no rema en la direcció de la normalització lingüística»

Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca.

Arxiu

MÉS per Menorca no comparteix el contingut del Projecte de Decret d'exigència del coneixement de llengua catalana del Servei de Salut de les Illes Balears, que es va publicar al Boib de dia 23 de febrer, i demana «la seva retirada».

Per a Nel Martí, portaveu de la formació, el contingut del Projecte de Decret suposa una nova moratòria perquè el personal sanitari no hagi d'acreditar competència lingüística en català. «I una cosa és flexibilitzar el sistema d'acreditació perquè tinguem els millors metges que puguin atendre als seus usuaris en català i castellà, encara que sigui amb un temps d'adaptació, i una altra prescindir del requisit de català que garanteix que qualsevol pacient pugui ser atès amb la seva llengua». 

Segons el diputat, «el text d'aquest decret no compleix amb la voluntat expressada en els Acords pel Canvi de modificar la legislació per a recuperar el requisit de coneixement de català per a accedir a l'administració». Per a Martí «la normalització de la llengua catalana en l'àmbit sanitari és clau i urgent, encara que es faci amb procediments especials per a evitar que cap especialitat quedi desatesa, perquè és l'única forma de garantir els drets lingüístics dels pacients».

Acords pel Canvi

Així, MÉS per Menorca ha demanat al Govern que resolgui l'error, retiri l'actual text i n'elabori un de nou d'acord amb la voluntat dels Acords pel Canvi, i amb els criteris expressats en el Consell Social de la Llengua. Per a Martí «és fonamental que tot el Govern remi en la mateixa direcció de la normalització lingüística, i que no es tramiti cap normativa relacionada amb el coneixement de català sense que hagi estat revisada i valorada per la Direcció General de Política Lingüística».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Foner, fa mes de 4 anys

Segons una que acaben de dir per sa , han fet una enquesta, an ets habitants de ses nostres illes, si se senten mes de sa seva Illa, o mes Balears o tal vegada de ets , i encara que sa majoria se sent mes de sa seva Illa, però no gaire enfora de sentir-se Balear, però es sentir-se de ets es marge caminava entre es 0% an es 2%, i jo me qüestion, o millor ho qüestion an es polítics catalanistes, ¿se donaran compte que s'absoluta majoria, podem dir que mes des 98,5% des Balears, no mos sentim d'aquests imaginaris que tant mos volen enfonyar? .. Barco pancas ridiculs..! Nel 30 Anys per no res .. per fer es pancaridicul

Valoració:-1menosmas
Per Psoe i Mes= autonosmistes d'esquerres, fa mes de 4 anys

No fa falta anar a Sanitat, la Conselleria de Turisme que controla MES edita fulletons bilíngües i el castellà primer...

Valoració:2menosmas
Per Tolo, fa mes de 4 anys

I les ofertes del SOIB es publiquen sols en espanyol. Com a catalanoparlant no tenc dret a llegir les ofertes de treball del SOIB en la meua llengua.

Valoració:4menosmas
Per devers, fa mes de 4 anys

No sé perquè us extranya el decret, quina es la.llengua materna de la.consellera? Qui està al poder mana i fa el que vol. No va posar el seu company com a cap de IB-salut ? o una coneguda seva com a gerent de Son Espases?

Valoració:4menosmas
Per Pep Gri, fa mes de 4 anys

I el Consell Social de la Llengua Catalana no hi té res a dir? O que potser ningú l'ha consultat?

Valoració:5menosmas
Per Francesca, fa mes de 4 anys

Més per Menorca forma part del govern o no? Hi dóna suport des de fora com els podemitos?

Perquè són tots els que en formen part o hi donen suport són igual d'exactament responsables d'això: http://ultimahora.es/noticias/local/2017/02/25/250926/salut-exigira-catalan-hasta-finales-legislatura.html
I d'altres actuacions d'aquest estil.

No valen excuses de mal pagador.

Valoració:11menosmas
Per Deixau-nos tranquils!, fa mes de 4 anys

Els que venen aquí a escriure en Castellà tambe, demostren que són uns intolerables. Intolerància i immaduresa democràtica són els mals dels que estan greument afectats. Invadir espais que no són per ells, posen al descobert la seva mentalitat de colpistes, els que no consideren que el digital s'hauria de tancar.i empresonat als lectrors i els periodistes.
I continuo diguent, que no entenc com el diari no els esborra els comentaris, ja que per molt que ho vulguin disfressar de llibertat d'expressió, no és altra cosa que un allanament de morada.

Valoració:3menosmas
Per Oriol, fa mes de 4 anys

Que quede claro que a los separatas nos repugna Pujol, Mas y todo lo que representan. Corrupción y fascismo puro, se quieren envolver en nuestra bandera para que no nos interese nos por su dinero depositado en paraísos fiscales

Valoració:-10menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

A Eivissa sa història és una altra. Vaig estar internat uns quatre dies a Ca'n Misses es setembre del 2015 i quasi tot es personal sanitari, metges i infermers, era castellanoparlant, això sí, pràcticament no hi vaig tenir problemes per a expressar-m'hi en català, però sempre et pots trobar algú intolerant com sa metgessa que escrigué això: http://www.diariodeibiza.es/opinion/2009/04/16/sanidad-lengua-elena-bustamante--eivissa/321648.html

Valoració:12menosmas
Per A una per aqui, fa mes de 4 anys

Idò, jo a Son Espases he hagut de visitar sols dos metges i els dos eren mallorquins i m'han atès en català llevat de quan havien de dir qualcuna cosa a la meva mare. Estic bastant content. Ara bé, al meu PAC sempre m'han atès en castellà.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris