nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

EU porta al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu el cas de Valtonyc

130522

Després de la sentència de l'Audiència Nacional espanyola al raper Josep Miquel Arenas, Valtonyc, que el condemna a tres anys i mig de presó, per escriure una cançó on es criticava la impunitat de la Corona i la repressió que viu l'activisme social a l'Estat espanyol, el grup confederal Unidos Podemos – En Comú – En Marea ha presentat una sol·licitud de compareixença del Ministre de Justícia Rafael Català a la Comissió de Justícia.

El motiu d'aquesta sol·licitud és perquè expliqui quines reformes legislatives i institucionals són necessàries per evitar que la llibertat d'expressió es vegi menyscabada a l'Estat espanyol.

Per altra banda, l'eurodiputada Marina Albiol ha presentat dues preguntes davant la Comissió europea, relacionades amb el cas de Valtonyc. Posant en context a la mateixa Comissió explicant algunes de les sentències ja dictades a l'Estat espanyol com la de Valtonyc, Facu Diaz o Cesar Strawberry, i recordant els articles 10 i 11 de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE on apareixen els drets a la llibertat de consciència i d'expressió, a més de l'article 13 on s'explica de forma explícita que les arts són lliures.

 Així, Albiol, ha presentat les següents preguntes:

1- Considera la Comissió que aquesta actuació de la judicatura espanyola es correspon a allò que dicta a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea?

2- Tenen informació de casos similars en altres països de la Unió? En cas afirmatiu, ha actuat d'alguna manera enfront de l'incompliment d'un dels texts pel qual la UE està obligada a vetllar?

Esquerra Unida, d'aquesta manera, porta aquest cas a les institucions que són les encarregades de vetllar pel compliment de la llei i d'actuar davant les injustícies, que en aquest cas, un cop més, perjudiquen la cultura i a la llibertat d'expressió.

El coordinador General d'Esquerra Unida de les Illes Balears, Juanjo Martínez Riera, demana que la justícia tengui «les mateixes vares de mesurar per a tothom i que considera el delicte d'injúries a la corona com un vestigi del passat que tots hauríem de començar a esborrar per altra banda deia Valtonyc mereix tot el suport per part de la societat civil i per descomptat d'EUIB, com un exemple per a la llibertat d'expressió que el nostre Estat i país necessita».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

Xafardera el meu advicat el va esperar mes temps i tot de l'hora que va dir que acudiría i no va comparteixen. Probablement ni es va atracar a menys de 1000 o 1600 metres. Be cap problema ell no va riure com assegurava i els altres riurem perque segons m'han informat identificarlo per molt que t'amaguis a aquestes pagines es molt fácil. Si admeten la querella la li demanarien si te ganes de riure. Ara que sigui tant curt malgrat la seva edat es perque siguin altres els que riguin. En el fons invlus hem fa llastima no sap fer res que no sigui insultar i anar essent un no-ningu fent de xulet piscines. Ara pagare a gust lo que hem digui el meu misser per la feina

Valoració:0menosmas
Per Maleducats, fa mes de 4 anys

Acabo de llegir el digital del Malllorca Daily Bulletin, d'aquesta mateixa empresa, y no veig que cap gonella es fiqui als comentaris escrivint en Castellà, ni molt manco per insultar els anglo-parlants.
Si s'els ha ocorregut fer-ho, els britànics residents a les nostres illes, no els han consentit les seves porcades i els han denunciat, a aquests m aleducats.

Valoració:0menosmas
Per Michi, fa mes de 4 anys

Al-Amer-Da, no te parece un poco incoherente tu comentario? Dicho con todo el respeto, te parece que el insulto depende del idioma?. Es decir, si alguien opinara en tu contra en catalán, no exigiríais la censura?.
Gracias.

Valoració:-2menosmas
Per Xafardera, fa mes de 4 anys

@Josep.Miquel, m'agradaria saber, si ho vol contar,si el mayorquillo va anar a la cita o si també es va amagar, com va fer un altre pic.

Valoració:0menosmas
Per Al-Amer-Da, fa mes de 4 anys

Aquí no s'ha de venir a escriure en Castellà perque és un diari en Català. Venir aquí a escriure aposta en Castellà i a damunt insultar als altres, té tant de llibertat d'expressió artïstica, com les "visites"que fan els ultres al local dels maulets.
I ja he parlat massa, no vos mereixeu ni un minut més del meu temps.

Valoració:5menosmas
Per Carlos Bueren, fa mes de 4 anys

Sr.Josep Miquel : Yo sólamente he contestado a "Castilla mos roba" , por decir EXACTAMENTE :

Seria millor demanar la dissolució de aquest tribunal de orde públic, la Audiencia Nacional, ès una continuació del Tribunal de Orden Público.

O sigui que ès un tribunal inquisitorial que tots els partits polítics volen mantenir.

Totes les sentències que ha fet i faci aquest tribunal són nul·les. Qualsevol estudiant de dret ho sap, però els polítics el volen mantenir vigent.

El TOP fue una cosa, y la AN otra muy distinta.

Dicho lo cual, agradezco sus amabilidad en contestar, aunque debió puntualizar más bien a "Castilla mos roba".

Valoració:-4menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

M'oblidava Michi bon cap de setmana

Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

Michi jo mai he exigit crnsura perque a pesar que es podría censurar SA ignorancia i ses obssesions malaltisses crec que están en el seu dret a fer el ridícul.

Valoració:4menosmas
Per Michi, fa mes de 4 anys

Buenas tardes Josep MIquel,

He intentado preguntar por aquí y nadie me ha sabido contestar a una pregunta que, espero, tú puedas aclararme.
¿Por qué las palabras que expresa Valtonyc en sus letras las consideráis libertad de expresión (cosa que comparto), y cuando alguien expresa una opinión por aquí que no gusta a algunos, exigís censura (que se aplica) a DBalears para que la borre?. Y no me vale el "aquí entran a insultar" porque he escuchado a este muchacho en Youtube y, no es que insulte, es que pide sangre y destila odio.

Gracias por tu tiempo y buen fin de semana.

Valoració:-2menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

Sr. Carlos Bueren ningu ha dit que no sigui llegal sino fill del TOP que es molt diferent. El Tribunal d'Ordre Public de la dictadura tambe era llegal. Tambe eren llegas els Tribunals nazis. Conclusió no pontifiqui copiant articles del la LOPJ aixo ho sap fer un infant de secundaria perque demostra que de jurista no te res. Sap perque jo dic? Doncs perque tal pareix que no sap distinguir llegalitat amb llegitimitats i a qualsevol país democrátic no fan falta Tribunals especiales. Defensi lo que vulgui voste mateix pero per donar lliçons de democracia s'ha d'esser un demócrata. Voste ho es?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris