nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Bauzá i Aguiló s'uneixen per intentar fer front a la candidatura de Company

Els precandidats a presidir el PP de les Balears, José Ramón Bauzá i Ana Maria Aguiló, han comparegut aquest dimarts de manera conjunta per tal d'anunciar que uneixen els seus projectes de cara a ser l'alternativa real a un pacte d'esquerres.

Davant dels mitjans de comunicació al Parc de la Mar, han explicat també que Bauzá seria qui encapçalaria el projecte i, per tant, seria el candidat a la presidència però ha volgut remarcar que es tracta de «dues persones i els seus equips que s'uneixen per donar un pas en base a la unitat». Bauzá també ha dit que no descarta que s'uneixin més persones i que està en conversacions amb l'altre precandidat Jaume Bauça.

La setmana passada, la seu del grupuscle gonellista Grup d’Acció Balear (GAB) va rebre la visita d’Ana Maria Aguiló, la primera de les candidates que va anar per exposar el full de ruta de la seva candidatura a la presidència del PP balear. El segon ha estat l’expresident José Ramón Bauzá, que aquest cap de setmana també ha reunit els regionalistes i anticatalanistes a la seu. 

Tot i haver repetit missatges i proclames de sobra conegudes per la societat de les Balears, el GAB també va avançar que Bauzá «va dexà caure que està xerrant emb n’Aina Aguiló per intentar arribar a un acort per dur una candidatura conjunta en es proxim congrés des PP Balears».

Aquesta notícia no resulta gens estranya ja que Bauzá i Aguiló comparteixen posicionament anticatalanista i regionalista i, a més, estan veient com el precandidat Biel Company és, actualment, el candidat més ben considerat pels companys de partit. Açò ho hem pogut veure els darrers dies a les xarxes socials on diferents simpatitzants del PP ja inclouen el hashtag #JoAmbCompany en la seva descripció i els pocs actes de campanya que ha realitzat, per ara, han tingut una major acollida i repercussió mediàtica entre els simpatitzants illencs.

El congrés del PP balear se celebrarà el dissabte 25 i el diumenge 26 de març i allí es triarà el pròxim president de la formació i es duran a terme quatre ponències (estatuts i polítiques; economia i turisme, serveis socials i sanitat i educació i cultura).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I a on van?, fa mes de 4 anys

De gat a gat, només hi ha urpades!

Valoració:0menosmas
Per Gonella, fa mes de 4 anys

Què t'ha molestat tant, grupuscle o gonella?

GRUPUSCLE: Grup, generalment polític, format per un nombre molt reduït de membres.

GONELLA: El gonellisme és un corrent sociolingüístic propi de les Illes Balears. Té els seus orígens a l'illa de Mallorca a partir del 30 de juny del 1972 amb la carta-manifest d'un tal Pep Gonella, primera d'una enfilada de cartes que encetà una polèmica entorn del model de llengua que segons l'autor (el seu nom era un pseudònim) havia de prevaldre, que al criteri de Gonella havia d'esser un model més respectuós amb els trets lingüístics de la variant mallorquina. L'autor i inspirador de dit corrent mai va posar en dubte ni la unitat de la llengua ni la seva integritat formal.

Valoració:4menosmas
Per Toni Ballester, fa mes de 4 anys

Una altra cosa señor redactor, li agrairia que posàs es seu nom, almanco sabria emb qui tenc es gust de xerrar. Ès lo més just, ¿o no?.

Valoració:6menosmas
Per Toni Ballester, fa mes de 4 anys

Molt fàcil señor redactor, perquè m'agrada estar informat de tot lo referent a sa meva terra, per lo tant no vetj es perquè no poder entrar dins aquest diari. Referent a nes canvi d'escritura en es seu moment varem explicà es motius de dit canvi a sa nostra pàgina de facebook, es quals sense cap problema li puc explicar personalment a sa nostra seu o a un altre lloc quand vostè vulgui {ferhó per aquí seria massa llarc). A lo de grupuscle de gonellas que vol que li digui, ès com si jo a voltros vos anomenàs grupuscle de catalanistas, però no se preocupi, un servidor per educació intentarà no arribar a tals calificacions.

PD. Seguim essent Grupo, no Grup, y de feina en tenim molta, y aquesta ès defensar sa llengo des nostro poble, no sa des veinat.

Valoració:5menosmas
Per Per a Toni Ballester, fa mes de 4 anys

Toni Ballester, ara que ets per aquí (que per altra banda no sé què fas llegint aquest diari), m'agradaria preguntar-te i que esclarires quin tipus d'ortografia defensau des del GAB. No puc aclarir-me de cap de les maneres amb tant que canviau el criteri. Per exemple, és Grup d'Acció Balear quan abans era Grupo d'Acció Baleà, per quina raó ho heu canviat? Estau adaptant-vos a les normes de l'IEC? xD

I sí, sou un grupuscle de gonelles amb poques feines.

Valoració:4menosmas
Per Capità Moragues, fa mes de 4 anys

Dit en bon català dels que ells els agrada: Pareix que el missatge se'ls està concagant per moments.

Valoració:-1menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Gran puñado son dos moscas.

Valoració:-3menosmas
Per Orgull, fa mes de 4 anys

L'única inteció q tenen és Escanyar- nos!!!

Valoració:5menosmas
Per Toni Ballester, fa mes de 4 anys

Grupuscle gonellista..... Mare meva emb sos redactors des balears.cat, tot per no dir associació balearista.

Valoració:3menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

I doncs tens rao i ja no diguem si guanyasin que será que no no els volen ni els seus. Ara l'espectacle cómic está garantit

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris