nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El judici contra el 9-N quedarà vist per a sentència aquest divendres

130018

El judici contra el 9-N que ha fet seure al banc dels acusats a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau quedarà aquest divendres vist per a sentència.

Aquest dijous el fiscal ha confirmat que manté la petició de la pena de deu anys d’inhabilitació i una multa de 36.000 euros per a Artur Mas i nou anys d’inhabilitació i multa de 30.000 euros per a Joana Ortega i Irene Rigau. Tots tres són acusats dels delictes de desobediència i prevaricació en l’organització del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. Per la seva banda, la defensa ha mantingut la petició d’una sentència absolutòria. Finalment, l’acusació particular formada per Manos Limpias i alguns sindicats policíacs espanyols ha retirat la petició de pena pel delicte de malversació, que han estat incapaços de demostrar en el curs de l’audiència pública.

Una vegada acabat el judici, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rebrà l'expresident del Govern de la Generalitat, Artur Mas; l'exvicepresidenta, Joana Ortega; l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau. L'exconseller de Presidència, Francesc Homs, també serà rebut per Puigdemont al Palau de la Generalitat, just després de conèixer-se que l'actual portaveu del PDECAT al Congrés serà jutjat per la consulta del 9-N el 27 de febrer al Tribunal Suprem.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 4 anys

An aquest judici inhabilitació per tots , i despres judici pes tres per cent i en Mas a la garjola com en Matas i na Maria Antonia

Valoració:0menosmas
Per Vicens Pardal i Moratinos, fa mes de 4 anys

Les boies marines constitueixen una part central de la navegació mundial actual. Sense elles, els navegants podrien perdre en el mar, o patir algun tipus d'accident greu, atès que les boies són elements claus de senyalització i si elles, evidentment, la situació es complica dramàticament.

Hi ha una "boia" cupera a la qual Mas intenta agafar-se per no ofegar-se. Les seves afectuoses paraules encoratgen a un moribund. Mireia Boya, diputada de la CUP al Parlament, ha assegurat que amb el judici a l'expresident català Artur Mas arran de la consulta independentista del 9N de 2014 s'està jutjant a "tot el poble de Catalunya", tant als que van votar ' sí 'com els que van votar' no 'a la independència en la consulta i ha demanat la celebració del referèndum "d'una vegada per totes".

Un aforisme brillant, una frase, sens dubte, digna d'una llumenera, de tota una dama espanyola.

¿I que passa amb els més de quatre milions de catalans que no van anar a votar aquesta pantomima d'urnes de cartró?

¿També representa els catalans de la CUP que ho van decapitar políticament i el van enviar al "abocador de la Història"?

Segons Boya, Artur Mas representa també als catalans hispans. Es veu que van haver de de patir molt ahir veient com jutjaven a la persona que els representa. Les hauran sortit solcs a les galtes de tant plorar.

Si a més de la més que probable inhabilitació el encarcelasen com es mereix, podria dir Artur Mas als catalans hispans, que plorant el visitessin a presó, la famosa coplilla: "A la porta de la presó no em vinguis a plorar, si no em treus les penes no me les vinguis a donar ".

Valoració:1menosmas
Per segur, fa mes de 4 anys

La libertad de expresión es una cosa y los insultos y las barrabasadas, otra muy diferente.

Y si las leyes no te gustan, ¿Qué haces tú para intentar cambiarlas?. Nada. Todo el santo día dando el coñazo en este pantallazo. Por mi fin.

Valoració:0menosmas
Per segur, fa mes de 4 anys

Es que no es así y tú lo sabes. Por lo tanto, mientes. No sé si como un bellaco, pero mientes.

No quieren una relación con el resto del Estado; lo que quieren es cuartear este Estado y tú formas parte de los tontos útiles que sirven para realizar cada día el trabajo sucio.

Me gustaría saber que interés personal tienes en trocear tu país. Si, tu país. ¿Supongo que no me vendrás con el cachondeo de ir con ellos?. Supongo.

¿Te has parado a pensar si a los mallorquines nos conviene que Cataluña sea una nueva nación?.

¿Cuáles serían las ventajas y los inconveniente?. A mi nadie me los ha explicado.

Valoració:1menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

Jo mestre, en una democràcia lo que m´imagin son les lleis adaptades a la gent. Al contrari, la gent adaptada a les lleis és imposició, dictadura, és sumisió.
A més, la llibertat d´expresió, és una de les normes bàsiques que estan presents a qualsevol constitució democràtica, inclos l´espanyola, i aquí s´està jutjant a unes persones precisament per això, per voler consultar, per opinar, per deixar que els seu poble s´expressi lliurament, no te pareix això una incongruència?

Valoració:-2menosmas
Per segur, fa mes de 4 anys

Al iluminado de más abajo.-

Yo como ciudadano honesto y responsable cumplo lo que dicen las leyes, me gusten o no. Si son demenciales, como por ejemplo el Impuesto sobre transmisiones patrimoniales, lo que procede es unirnos todos e intentar modificarlo. Y quien dice esta ley, todas.

¿Te imaginas una sociedad sin leyes donde cada uno hiciera lo que le da la realísima gana?. Creo que eres incapaz de imaginarlo.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

Guim, Escardapenyes.
Idò, pareix que no.
Hi ha molta gent encaparrotada en que en Democràcia lo primer és cumplir les lleis. Clar això, si les lleis els convenen a ells, en tal cas, les lleis estan per damunt el poble, estan per damunt de la democràcia i no a l´enrevés.
¿Pot l´estat espanyol, que es considera democràtic, negar simpement a escoltar, a negar sa possiblitat d´una part important del seu territori pugui expressar voluntariament a través d´una consulta popular, de la relació que vol tenir amb la resta del Estat?
A això, simplement a això, al fet de que un polític català, que va anunciar que de sortir elegit, faria una consulta sobre la voluntat dels catalans a que poguessin decidir la seva relació amb Espanya, a això, amics meus molta gent l´anomena Cop d´Estat anunciat, per això hi ha molta gent que demana, no només la inhabilitació, si no també l´empresonament, l´intervenció del exercit, de la Guardia Civil, de la Legión, amenacen en excloura de per vida a Catalunya de la Unió Europea, de l´Euro...
I es queden tan amples!. No haurieu de pensar una mica com es que Catalunya ha arribat en aquesta situació?, sa vostra resposta ha de ser sa força?, no voler escoltar la que diu sa gent de Catalunya?, els seus sentiments?, les seves aspiracions?

Valoració:0menosmas
Per IIII, fa mes de 4 anys

Téns raó. I a Europa a la gent dé li posa els cabells drets de veure que el Franquisme no ha mort.

Valoració:-1menosmas
Per Guim, fa mes de 4 anys


Perdoneu, aquest escrit només en pot sortir en castellà.

En el día de hoy, cautiva y desarmada la democracia en Catalunya, ha alcanzado la Fiscalía española sus últimos objetivos militares.

Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

S'ha d'entendre que les "lleis i les constitucions no s'aguantan per la gràcie de Déu", nomès per la nostra voluntad. Hem dentendre que cadascú és el seu propi amo, i que cada poble tria les seves pròpies normes de convivència. De les més bàsiques en deim constitucions i de les més elaborades en deim lleis, peró totes elles hi són perqué el poble vol que hi siguin.Nomès n'hi ha dues que no es poden ni tocar ni negociar, perquè qualsevol forma de convivència parteix d'elles ; les de llibertat i d'igualtat.
Aquestas dues normes són, les que ens permeten debatre totes les altres.
Necessàriamen hem de ser lliures d'associar-nos i desassociar-nos, lliures d'assamblar-nos i de diferenciar-nos, lliures d'organitzar-nos, i de representar-nos, i de gestionar-nos com volguem ; sinó tota semblança a una democrácia real seria coincidència.
Si no exigim respecte a les decisions dels nostres representants i per tant le nostre pròpia opinió,estem reconeixent la nostra invalidesa per pensar ; esteim rebutjant el nostre dret a votar, i estam destruint la nostra pròpia democrácia.
La democrácia només existeix gràcies a la voluntat del mateix poble de ferla existir.
Salut i republica, cada cop més aprop.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris