nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

MÉS per Mallorca escenifica el seu suport a Vicenç Vidal

129780

Més de 200 persones han omplert el Casal Pere Capellà d’Algaida per mostrar el seu suport a la gestió i a les polítiques impulsades per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, com a resposta a la «campanya bruta» que segons MÉS, «aquestes darreres setmanes ha patit l’equip i la institució». MÉS per Mallorca ha convocat aquesta assemblea extraordinària oberta a la militància i a simpatitzants, d’una banda, per mostrar el seu suport a Vicenç Vidal i al seu equip i, de l’altra, «per poder informar de primera mà de les mesures que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha pres per fer front, entre d’altres, als danys ocasionats pel temporal i per combatre i prevenir els efectes del bacteri Xylella fastidiosa, que ha estat localitzat a alguns exemplars de les Balears».

El conseller ecosobiranista i el seu equip han pogut respondre les preguntes i les demandes dels assistents i han transmès un missatge de «calma i solvència». Vicenç Vidal ha dit: «Ens comprometem a compensar les pèrdues dels pagesos arran del temporal de gener una vegada s’hagin quantificat els danys arran de les inspeccions tècniques que du a terme el servei d’agricultura i que se centren en cereals, les hortalisses i patata». Vidal s’ha compromès a «estar devora el sector tal com ho varem fer durant la sequera», quan «es varen mobilitzar quatre milions d’euros, dels quals ja s’han abonat 3,6 milions».

Respecte als danys provocats pel temporal, l’equip de la Conselleria també ha volgut deixar clar que «les inundacions no s’han produït per la manca de neteja dels torrents, sinó per la seva incapacitat d’evacuar el 60% de la pluja que cau en un any en només dos episodis espaiats per setmanes de diferència». De fet, la Conselleria ha duplicat el pressupost de neteja de torrents respecte la legislatura passada amb 3,8 milions enguany.

Les organitzacions agràries han manifestat el suport a les actuacions de la Conselleria davant la Xylella fastidiosa i en el canvi de protocol d’eradicació, que es va aplicar al primer brot que es va confirmar el novembre de 2016 a Porto Cristo.

Pel que fa a les ajudes al sector, amb el cobrament del mes de gener ja s’han pagat 18.325.725 euros de la Política Agrària Comuna (PAC) mentre que del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) durant el 2016 s’han abonat 7,1 milions i les concessions sumen 31,2 milions d’euros, això suposa un 21% de tot l’import del PDR 2014-2020.

Respecte a les ZEPAS, Vidal ha afirmat que «enfrontar agricultura i medi ambient, quan ambdós componen la fesomia de les illes és un altre atac injustificat ja que en àmbits agraris no suposarà canvis en els cultius ni interferirà en les tipologies utilitzades pels pagesos envers a la seva activitat i producció».

MÉS per Mallorca considera «inadmissible» que s’hagi orquestrat una campanya per atacar directament a Vicenç Vidal i s’hagi utilitzat la desinformació, les mentides i la demagògia sobre temes tan sensibles com les ajudes pels danys patits pel temporal als nostres pagesos, les inundacions, la Xylella fastidiosa i el pagament de les ajudes europees i estatals, a més de l’ampliació d’algunes Zones d’Especial Importància per a les Aus (ZEPA).

De la seva banda, el coordinador de MÉS per Mallorca, David Abril, ha remarcat que «Volem deixar clar a tots aquells que intoxiquen i manipulen per assolir els seus interessos personals que, mentre ells ataquen, MÉS avançam» i ha afegit que «Seguirem protegint el territori i impulsant mesures per aprofundir en un canvi de model econòmic. Tenim la confiança i el suport de la gent del sector». L'altra coordinadora, Bel Busquets ha volgut afegir que «Ells tenen tractors i els rólex, però nosaltres estam al costat de la gent i avançam protegint aquesta terra i qui la treballa, amb responsabilitat, consens i solucions».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 4 anys

Que vos surt el classisme q duis a dins! Carreres i màsters. Na Santiago tornarà a fer escrit populista pel face!
I d curriculum del conseller, millor no parlar-ne, que quedà ben demostrat que l adapta segons convé. Hahaha

Valoració:2menosmas
Per Vicenç, fa mes de 4 anys

Tot el meu recolzament i simpatia cap el conseller. No es bo de fer manejar aquesta conselleria, el camp mallorquí es molt complicat, es el parent pobre d´aquesta terra nostra estroncada per tots els costats.
El factor turisme s´ho menja tot, i després ve la especulació de la terra. El sector agrari es el darrer de la cua.

Valoració:5menosmas
Per Cada ún mostra el que té, fa mes de 4 anys

Uns tenen carreres, màsters i doctorats, mentre que altres tenen associacions de pagesos i tractors
Sobre tot, moooolts de tractors.

Valoració:7menosmas
Per Sa Moma Trepitja, fa mes de 4 anys

Vicenç Vidal té un currïculum brillant, així com una formació adequada per ser conseller d'Agricultura, ja que entén les competències que maneja i sap per on pot arreglar els problemes. I aquest fet no es dóna massa pics a la política, sobre tot a la nacional ni tampoc aqui, si el que governa és el PP.

Valoració:7menosmas
Per Us espectador, fa mes de 4 anys

Com deu tenir de complicada la situació, que s'han de fer actes de suport. Quan parlem en privat alguns representants de unió de pagesos no diuen res del que es diu a la noticia. Poc futur deu tenir el conseller i els membres del seu equip. Els tens ho demostrarà. Tiempo al tiempo.

Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

Amb tots els meus respectes personals i parlant com a animalista, la gestió del conseller Vidal ha estat absolutament decebedora, bàsicament per la gestió de les cabres de l'illot des Vedrà.
Molts d'animalistes, entre els que m'incloc, votarem a MES per que hi depositarem moltes esperançes en aquest aspecte....
Me sap greu dir-ho però per part meva mai MES...

Valoració:-5menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Qi de aquesta foto sen diu una performance?
Es per enmarcarla i penjar an es millor lloc de sa casa

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris