cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

El Sí a la independència guanyaria clarament en un referèndum a Catalunya

14-11-2016

El sí guanyaria amb claredat en un referèndum sobre la independència de Catalunya, segons el sondatge que ha publicat aquest dilluns l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. La pregunta de la mostra és: ‘Si demà es fes un referèndum per decidir la independència, vostè què faria?’ El 43,8% dels enquestats responen que votarien sí i només el 33,6,% votarien no. Un 16,7% afirma que s’abstindria.

El sondatge de l’ICPS va ser fet, amb una mostra de 1.200 censats, entre el 26 de setembre i el 17 d’octubre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 3 anys

Salvador, te totà la raó, on s'ha vist mai que vulguin votar els que es volen independitzar. Aixó es un escandol intolerable, i amb mes motiu quant a Espanya se li han independitzat 26 parts del país. On s'ha vist mai perque si no recordo malament votaren tots perque s'independitzasin, o no? be els dos territoris d'Espanya que es varen vendre per 25 milions de pesetes aquests no votare ningú perque era una transacció comercial. Tots els que s'han independitzat i son un futimé de paisos en el mon (en que Espanya sigui la campiona, bravooooooooooo) ho han fet votant tots els ciutadans, a USa també votaren els anglesos i per tot el mon ben igual. Ai que ho es de fotut tenir mal pes cap i que no siguin crosteres.

Valoració:14menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 3 anys

Mallorquí, tens tota la raó, està clar que aquí diu un 43% dels ciutadans vol l'i9ndependencia, i es evident que tots els que s'abstenen es que no la volen el que pasa es que no saben votar no, i per si no bastava resulta que fa 8-10 anys al Parlament just hi havía un 10% mal contat de diputats independentistes, i ara son majoria absoluta. Em sorpren que una ment tant brillant com la seva, candidat ferme al Premi Einstein, no es demani com es que en un no res han passat de 4 maoixos al Parlament a esser majoria absoluta. Pero te raó avui per avui no poden declarar l'independencia amb un 43% peró si segueixen copm en els darrer anys ho podràn fer i per bastant mes de 50% en un grapat de mesos. Pero vosté seguesqui amb lo seu, a fi de comptes crec que ja no te cura en que sigui molt fotut tenir mal pes cap i que no siguin crosteres.

Valoració:6menosmas
Per Salvador, fa mes de 3 anys

Van locos por esa independencia imposible y lo único que van conseguir es una frustración enorme,gigantesca, y que en resto de España se les mire con odio. Por solidaridad con los catalanes que también se sienten españoles, no hay que ceder nunca ante esa pandilla que defiende el botifarréndum en minoría. Por otra parte, una decisión de tal calibre es algo que compete a TODO EL CONJUNTO DEL PUEBLO ESPAÑOL y no sólamente de esa minoría catalana que quiere separarse.

Valoració:0menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 3 anys

I s idea es proclamar una independenci unilateral domes amb es 43% a favor? Vaia... Asa Onu sen riuràn un rato

Valoració:-14menosmas
Per Saltor D., fa mes de 3 anys

A Balears sóm catalans, i per això PARLEM, ESCRIBIM I LLEGIM EN CATALÀ.
I davant els gonelles i forasters NO ENS AMAGUEM.

Som Illencs, som catalans !!*!!

Valoració:18menosmas
Per venga, fa mes de 3 anys

Si tan claro lo tienen, los referendos y las elecciones dan sorpresas inesperadas, ¿por qué no proclaman ahora mismo la independencia?.

Perro ladrador, perro poco (o nada), mordedor.

Yo creo que les convendría (nos convendría a todos), pues el desempleo y las jubilaciones, de entrada, subirían un cien por cien. Solo un ejemplo. Otro: los catalanes, según han dicho los que "saben", vivirían cinco años más. ¡Venga!

Valoració:0menosmas
Per Macia, fa mes de 3 anys

Aixo, aixo es lo que vol evitar a totes passades Madrid. Si els catalans no poden expressar que no volen ser Espanyols, mai podran demostrar que volen una Catalunya independent. Per tant els tancam sa boca i arreglats, marca España.
Salut, republica, llibertat, //*//

Valoració:19menosmas
Per Yuam, fa mes de 3 anys

en las islas vamos un poco mas lejos...aquí el 3,5 % del censo... pero bueno, son votantes tipo kelias y valle inclan y la tontaina de unaperaqui que estan supermotivados... asi que su voto vale por 10 de los castellanos..

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Fa tems que dig que aquet sentiment cada vegada va a més i els espanyolistas no se ho acaben de creure, pues bueno aquí tenen la mostre i la "taca" se escampa també inexorablament per les illes i valencia.
-La gent cada vegada n´está més farte i el conflicte está servit.- Son mases anys de expoliar els recursos de las 3 comunitats de parla catalana a on el esfórç fiscal es dels més elevats per afavori als que viuen ben subvencionats am el PER i ajudas de la Unió Europea perque els seus territoris están considerats com "regiones menos favorecidas", ja am dirás, vaia chollo que tenen, (es lo que he dit am altres ocasións, nos fan servir com vacas lleteras per donar de mamár a tot quisqui apart de aguantar a vegadas els insults per parlár la nostre llengua ), cuantes vegadas nos hem agut de sentir "habla en cristiano " i altres lindezas por el estilo.- Ja ni ha prou.

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris