nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Iglesias defensa l'autodeterminació de Catalunya davant 40 ambaixadors

11-11-2016

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha defensat, aquest divendres, davant els representants diplomàtics d’una quarantena d’ambaixades que només un referèndum a Catalunya pot evitar situacions d’enfrontament de conseqüències imprevisibles. «Aquesta proposta és probablement l’única que pot ser viable per evitar situacions d’enfrontament de conseqüències imprevisibles», ha dit.

Iglesias ha abordat la ‘qüestió catalana’ en una reunió amb representants diplomàtics per explicar-los la visió del seu partit respecte del panorama polític nacional i internacional. Segons Iglesias, el cas de Catalunya «no té precedents» i la formació que lidera és conscient de la seva importància tant per a l’estat espanyol com en l’àmbit internacional.

Així mateix, ha explicat la via proposada per Podemos: un referèndum en què la formació que lidera faria campanya per la permanència de Catalunya a Espanya, demanant un «nou encaix» en una nova constitució o en una constitució «reformada» que reconegués la plurinacionalitat de l’estat espanyol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Escolte Fidel entenem perfectament la "bilis" que esteu destilant tan tú com els altres defensors de la Espanya imperial .- No enteneu que hi agi tanta gent amb particular dels 3 territoris de parla catalana que vulguin independiçarse de Espanya i aixó vos treu de molleguera.- Sería molt llarg d´explicar i al final tampoc serviría de res.- Un primer pas sería no obstant que d´una vegada per totes se aceptés per part de la Castilla dominante que Espanya es un país plurinacional formada per llenguas i culturas diferençiadas , pero segur que tampoc acepteu
aixó perqué no entra dintre dels vostres esquemas mentals, per tant aquet es el primer pas perqué cada vegada hi agi mes desafecció amb aquesta forme de
Estat.- Fitxet que lo únic que demanem es arribar a un acord am el gobern per pogué fer un referendum pactat i am totes les garantias democráticas i que els catalans puguin votar si volen la independencia o no.- Si esteu tan convensuts que sortiría el NO, perqué vos aterroriça tan a que es fagi la consulta.- La resposta ja la sabem tots, vos la podeu estalviá.

Valoració:0menosmas
Per Fidel Prado, fa mes de 3 anys

¿Doble discurso de Podemos?
Al pobre Pablito no le debió de gustar nada el resultado de las últimas elecciones autonómicas catalanas, en las que pasó de puntillas sobre el tema más caliente de las mismas, la dichosa independencia, centrándose en la crisis y en temas sociales, de modo que obtuvo bastante menos representación de la que esperaba. Su candidato ya en esa ocasión fue Lluis Rabell Franco, también separatista, del que se cuidaron muy mucho de difundir su segundo apellido, que estos señores se la cogen con pinzas.
Pero Pablito aprende, vaya si aprende. Tanto que no le volverá a pasar lo mismo, o eso cree él. Se acercan las elecciones generales, convocadas para el próximo 20 de diciembre, y Podemos se presentará en Cataluña de nuevo con una marca blanca: ‘En Comú Podem’, que en la práctica son Podemos, Barcelona en Comú (o sea, la marca blanca podemita en la capital catalana), ICV y EUiA. Al frente del “tinglao”, Ada Colau; ya saben, la alcaldesa que afirma no ser separatista pero que votó Sí+Sí en el butifarréndum. Es la misma que tiene por mano derecha al repugnante Pisarello, ese ser que intentó arrebatar una bandera nacional a Alberto Fernández Díaz en el balcón del Ayuntamiento durante el pregón de las fiestas de la Mercè.
Encabezará la lista Xavier DomènechSampere, historiador y profesor en la Universidad Autónoma de Barcelona, otro que no ha superado la retórica marxista y que habla de Cataluña y España como si fueran entidades políticas diferentes. El tal Domènech es el encargado de revisar el nomenclátor y los símbolos de Barcelona para que no quede ninguno políticamente incorrecto (seguro que a la Plaza Karl Marx no le cambia el nombre), uno más que quiere ganar la Guerra Civil con 75 años de retraso. Bueno, la cuestión es que Domènech tiene detrás a Procés Constituent, engendro separatista impulsado por él mismo, Arcadi Oliveres (otro histórico separatista) y Teresa Forcades, la “curiosa” monja que defiende el aborto y que ha puesto “la nació” en el lugar de Dios. Domènech firmó junto a la CUP un manifiesto a favor delbutifarréndum. La segunda en discordia es Marta Sibina, editora de la revista Cafè amb llet. que el 27-S hizo campaña por las CUP..
No es que queramos ser malpensados, no, pero cualquiera diría que Coleta Morada va a defender discursos diferentes en Cataluña y en el resto de España. Mientras que aquí parece que está por la secesión, fuera de Cataluña “sólo” defiende que se celebre un referéndum vinculante. En fin, qué despropósito.

Valoració:0menosmas
Per Barrufet, fa mes de 3 anys

-Per Mallorquí.- am semble que has equivocat el tret.- Totalment d´acord am lo que dius dels sommis, pero aixó no te cap merit perqué ja ho havia indicat jo am el meu comentari al di que sería tractat de somiatruitas, pero am lo que te equivocas totalment es de que am tractis d´espanyol , aquí si que las cagat totalment pues es tot lo contrari ( ho pug ser perque ho diu el DNI, pero no per sentiment).- I en el tema de si soc ignorant o no am faltan suficients elements de juici per evaluar qui del dos ho es més.
.-

Valoració:4menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-El meu sommi sería veure algún día que tan Valencia, Catalunya com las Balears fossin independens i que formas-sin entre ellas una confederaçió ,cada una amb el seu propi parlament perque aproves-sin les sevas propias lleis sensa que hagués cap tipus de sumisió o autoritad d´una sobre
l´altre, pero si amb acords solits propis d´una confederaçió amb temas que interese-sin a les tres comunitats que basicament serían sobre el tema de la llengua, economics, culturals i altres aspectes de conveniençia mútua.- Ja se que els fachas espanyols am tratarán de somiatruitas, pero el sommi no m´el pot treure ningú i lo que els amprenya més es comprovar que cada vegada més ehiá gent que pensa d´aquesta manera, aixó els reventa, no se ho expliquen, (como puede ser que quieran separarse de la amada España).- Sería mol llarg de explicar-lis las causas i tant se els-in fotría , per tant no val la pena perdre el temps.

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Lo unic que podem concloure es que en Yuan esta perfectament integrat dins sa cultura catalana, perque enten perfectament aquesta llangua com be que es sa seva obligacio, per defensar es nostro dret a usar-la. Mirau tot lo que tenim guanyat, que fins i tot es trolls dominen perfectament sa nostra llengua propia.

Valoració:2menosmas
Per Homonet, fa mes de 3 anys

Si ets capaç de desqualificar igual que t'han desqualificat a tu no ets diferent!

Si mos fiques a tots en el mateix sac crec que no te'n pots posar medalles ni tan sols de ser hàbil amb el llenguatge.

La independència, a part de permetre conservar la nostra cultura, també permetria que deixéssim de ser tractats com una colònia, per tant no és només un fet que interessi el "pancatalanisme", com dius i que me pareix fantàstic, sinó molta gent a la que has insultat, ignorant!

Valoració:5menosmas
Per yuan, fa mes de 3 anys

@fora de aqui... los pancas estais perdiendo los papeles llegando incluso a la descalificacion personal. Muestra vuestra verdadera cara, intolerante, fascista, ... suerte que nunca llegareis a gobernar...

Valoració:0menosmas
Per Fora d'aquí!, fa mes de 3 anys

I no se cansara aquest put4 pirat, de venir a embrutar aquest digital, i s'en anirà d'una vegada i per sempre, al lloc on li pertoca?

Valoració:14menosmas
Per yuan, fa mes de 3 anys

De pu*a pena lo de estos pancas... iglesias dice en cada foro lo aue el publico quiere oir y los pancas a tragar.. pobres simplones.

Valoració:0menosmas
Per Per a vosaltres, fa mes de 3 anys

Si coneixes els espanyols, els rebutjaràs de cap a peus; si no els coneixes, no els compris de cap manera. En sortiràs guanyant.

He treballat molts d'anys amb molts d'ells, tots estan tallats amb el mateix patró. Presumeixen de superioritat cranial respecto als illencs, que ensñ consideren com a simples cucs.

Presenten un altre problema: són massa vius. Sempre et fotran. Segur

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris