cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

MÉS proposa noves mesures per lluitar contra el frau fiscal a Balears

Els diputats de MÉS, David Abril i Antoni Reus han demanat, aquest divendres, una major dotació de personal per a l'Agència Tributària, així com l'augment de vies de col·laboració existents entre aquesta i l'Agència Tributària pertanyent a la CAIB.

MÉS per Mallorca ha presentat una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears per demanar un increment de mesures contra el frau fiscal. Així, els diputats de MÉS han explicat que «l'economia submergida de l'estat espanyol és entorn del 20 al 24%, mentre que la pèrdua d'ingressos que genera el frau està situada entorn del 6,5% de PIB».


«L'economia submergida a les Illes suposa 8.000 milions d'euros»
Pel que fa a les Illes, Abril i Reus han assegurat que l'economia submergida suposa 8.000 milions d'euros i uns 2.000 milions de pèrdua d'ingressos per frau. «L'evasió fiscal és a l'ordre del dia i això es demostra amb la vinculació de 14 societats de les Balears en els papers de Panamà», ha destacat Abril.

Els principals ingressos de la CAIB (2.266 milions) provenen dels tributs recaptats per l'Estat dels quals se cedeix un percentatge a la comunitat autònoma; i aquesta recaptació es fa a través de l'Agència Tributària. Per això, els dos diputats han reclamat més efectius per a l'Agència i han denunciat les progressives retallades que ha sofert d'ençà de l'any 2010. «Tenim 2.000 empleats menys i una plantilla amb un augment notori de la mitjana d'edat», han exposat.

«Una millora de l'Agència Tributària reduiria considerablement el frau»
Finalment, han assegurat que «una millor dotació de personal de l'Agència Tributària i una millor organització que pogués posar el frau fiscal a límits similars a altres països europeus reduiria el 20-24% del percentatge actual que hem esmentat, en un 10-12%. Assegurant una recaptació d'uns 1000 milions d'euros addicionals. És a dir que implicaria uns 500 milions d'euros més per a les arques de les Illes».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ensenyat, fa mes de 4 anys

Quan sent aquestes notícias m'entra pànic, ja que l'agència tributària al que persegueix és al treballador amb nómina i autònoms, i si és emprenedor i té ganes de treballar, pitjor per a ell. És el més fàcil.
Mentres els ingressos pel turisme només deixen una mínima part a les Illes, la resta la reparteixen hotelers, turoperadors etc. per invertir en altres països.
Aquesta nova generació que dirigeix MES, els fa falta molta experiència.

Valoració:3menosmas
Per BAH!, fa mes de 4 anys

Queels nostros governants, se preocupin per les Illes Balears i pels seus ciutadans. Tanmateix Espanya no ho agraïra ni tampoc no té arreglo, per molt que li facin.

Valoració:3menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Moltes gracies a dbalears per esborrar es comentari amb banalitzacio des nazisme d'en Salvatore/Mallorqui/i totes ses altres personalitats d'aquest trollet. Aixi els mostram a aquestes personetes que no poden venir aqui i fer qualsevol cosa, i que hi ha d'haver un minim de respecte.

Valoració:4menosmas
Per Perdent el temps, fa mes de 4 anys

Francament, me pareix un disbarat que se preocupin per aturar el frau fiscal, quan sabem de sobres que l'aument de la recaptació, s' en anirà també cap a les comunitats castellanoparlants. Seria millor que s'inventassin un sistema, perquè l'espoli fos menor i quedas aquí una part més grossa dels guanys, que alhor repercutis en una major desgravació pels contribuents entre altres millores. Pareix mentida, que no vegin que molta gent només pensa que paga més ara que abans i que no entén lo de l' espoli,que a les properes eleccions votarà al Partit Mafiós, perquè amb ells el segur metge i altres despeses derivades dels paupèrrims serveis publics que patim, els desgravava la declaració de la renda? Tan mal d' entendre és que la gent se preocupa abans per la seva economia que per la d'una nació governada per lladres i per tramposos?

Valoració:6menosmas
Per Cansat, fa mes de 4 anys

Suís; I el pitjor és que aquest tipus de gent, es fica als fórums dels que no són dé la extrema dreta com ells, per veure si troben alguna paraula sospitosa per poder denunciar sl seu autor per qualsevol delicte.Tot això ho fa per provocar, però el diari hauria de fer alguna cosa per aturar aquest rosari d' insults constant i continu.

Valoració:7menosmas
Per jan, fa mes de 4 anys

reus:segons les vostres dades,a ses illes s,hauríen de recaptar,uns 1000 milions anuals adicionals a la recaptació anual.
Amb aixó,500 quedaríen a les butxaques públiques d,aquí,i 500 cap a la metrópoli.
Que hi guanyam fotent 1000 milions més,de ses butxaques privades?

Valoració:-5menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Supos que es dbalears esborrara aquests missatges com es d'aqui baix que fan banalitzacio clara des nazisme.

Aixo a paisos civilitzats comportaria trobar sa persona i imputar-la. Esper que aqui com a minim se li esborrin es comentaris.

Valoració:7menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Cap problema.

Supos que es dbalears esborrara aquests missatges seus que fan banalitzacio clara des nazisme.

Aixo a paisos civilitzats comportaria trobar sa persona i imputar-la. Esper que aqui com a minim se li esborrin es comentaris.

Valoració:9menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

Suís, t'has ficat enmig. El meu comentari és pel que tens tu devall.

Valoració:0menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

Aquest malalt de baix molesta molt, amb les seves fòbies. Quina culpa en tenim noltros de que hagi trebucat el cap?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris