nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

La saturació turística i les polítiques més viables, a debat entre el Govern i la UIB

Els estudis analitzaran la massificació i saturació turística.

Arxiu

El Govern, a través de l'Agència de Turisme de Balears (ATB), i la Universitat de les Illes Balears (UIB) col·laboraran per a desenvolupar projectes de recerca encaminats a estudiar polítiques d'èxit en casos de saturació turística i aplicar indicadors de sostenibilitat.

Així ho ha anunciat l'Executiu que ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta col·laboració és millorar el coneixement sobre la realitat turística de les illes per a fonamentar amb rigor científic les polítiques turístiques que s'emprendran.

En concret, dos projectes de recerca analitzaran els factors que provoquen problemes de saturació turística i els indicadors que incideixen en la sostenibilitat del model turístic. D'una banda, engegaran el projecte 'Estudi de destinacions madures en el turisme de masses: comparació històrica i propostes d'acció', l'equip investigador de la qual estarà dirigit pel professor Carles Manera.

L'estudi, que agafarà Balears com a laboratori essencial de treball i tindrà en compte l'àrea mediterrània com a principal base, identificarà i analitzarà regions que hagen conegut processos de saturació en el turisme de masses i els factors comuns de les causes d'aquestes saturacions demogràfiques, espacials o ecològiques.

El resultat consistirà a aportar les polítiques turístiques que, si ha procedit, s'han impulsat en aquestes regions amb problemes de saturació turística, i comparar-les amb les desplegades a Balears per a proposar mesures específiques a desenvolupar (fiscals, territorials i de política econòmica general).

Sostenibilitat
D'altra banda, s'engega una 'Proposta completa d'indicadors de sostenibilitat del turisme a Balears'. Aquest projecte serà desenvolupat per un equip investigador dirigit pel professor Ivan Murray.

S'estudiarà la viabilitat de l'aplicació dels indicadors europeus de sosteniblitat turística (de la European Tourism Indicator System de la Comissió Europea) en el context de les Illes, i a partir d'aquí s'elaboraran els indicadors clau.

També s'aplicarà la metodologia Eurostat Economy-Wide Material Flow Accounts pel període 2005-2013. A partir dels resultats obtinguts, es proposarà un disseny metodològic d'indicadors per zones turístiques i es formalitzarà un grup de treball amb membres de diferents àrees de l'administració pública amb l'objectiu de compartir informació, evitar duplicitats i cooperar en la sistematització dels indicadors de sostenibilitat del turisme a Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BAH!, fa mes de 4 anys

Vos imaginau el Círculo Varelar tractant el problema amb els hotelers?

Valoració:2menosmas
Per ??, fa mes de 4 anys

Una altra doblerada en estudis fets per les mateixes persones tanmateix per dir lo que ja sabem des de fa anys. Basta que s'apliquin bé les normatives: pla territorial, etc. blazquez, murray i manera viviu més del "cuento" que "Caperucita"

Valoració:1menosmas
Per ?, fa mes de 4 anys

Llògic que se faci entre el Govern i la UIB. Lo rar seria que ho tractàs una empresa hotelera i el Círculo Balear.

Valoració:0menosmas
Per martí, fa mes de 4 anys

Quan els polítics decideixen crear una comissió d'estudi és que no volen fer res

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris