nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El PP braveja, MÉS denuncia «el vot de la por», el PSOE celebra haver-se mantingut i SI diu que continua

27-06-2016

Aquest dilluns ha estat dia de valoracions dels resultats de les eleccions d'aquest diumenge per part dels partits polítics de les Illes Balears.

PP

El senador del Partit Popular, Miquel Ramis, ha assegurat que el període de temps que hi ha hagut entre els comicis del 20D i aquest 26J, han beneficiat clarament al seu partit. Així com ha expressat el senador: «segurament perquè el PP ha estat l'únic que ha mostrat un vot sensat, prudent i estable durant aquests darrers mesos». Respecte als enregistraments comprometedors de Fernández Díaz, Ramis, ha afirmat que en aquest cas la justícia ha d'actuar amb total contundència, ja que ha assegurat: «m'avergonyeix la corrupció del meu partit». Així mateix ha afirmat que respecte als resultats d'aquestes eleccions s'ha produït un 'sorpasso' a nivell autonòmic, però no a nivell estatal.

Units Podem MÉS

Antoni Verger, tercer a la llista de Unides Podem Més, s'ha mostrat convençut que «ha guanyat el vot de la por envers el vot de l'esperança i la il·lusió». A més a més, ha senyalat que, a banda d'aquest vot de la por, s'ha produït en aquestes eleccions un augment d'abstenció del votant d'esquerres a causa, principalment, d'aquesta desil·lusió i desencant. Per contra, assegura Verger, el vot de la dreta ha estat més segur i contundent. El candidat, lamenta el resultat perquè assegura que «és realment necessari el canvi per trencar amb polítiques que ens aboquen al precipici». Així mateix assegura que el Partit Popular no gaudeix d'un bon moment, fent referència a la celebració eufòrica de Mariano Rajoy, sinó que «més aviat està en una situació de màxima debilitat».

PSOE

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha assegurat aquest diumenge que, en «un moment de complexitat», la seva formació «ha aguantat bé la situació» mantenint els seus dos diputats i augmentant dos punts el percentatge de vots, si bé, d'altra banda, ha criticat l'estratègia desenvolupada per Podemos a nivell estatal.
Armengol ha lamentat que «l'estratègia de Podemos i Pablo Iglesias des de les eleccions de desembre hagi ajudat al fet que la dreta tregui un millor resultat al Congrés».
Armengol, qui ha iniciat la roda de premsa lamentant la baixa participació registrada a les Illes, ha considerat que els socialistes balears han fet una «campanya diferent». «Hem aguantat dos diputats i hem augmentat dos punts el percentatge electoral», ha incidit abans d'assenyalar que el PP ha guanyat les eleccions a Balears.
Segons ha manifestat, «sorprèn molt que unes eleccions estatals condicionin el que ha de fer un Govern triat pels ciutadans en les eleccions autonòmiques. Mai he compartit que les eleccions estatals condicionin a les locals o autonòmiques. El Govern està fort, funciona i tira endavant el seu full de ruta».

Ciudadanos

El cap de llista de Ciudadanos a Balears, Fernando Navarro, ha destacat «la majoria de les forces constitucionalistes» i ha assegurat que és en mans d'aquestes i no de les més radicals i populistes on s'ha de forjar el «gran canvi», «amb grans i profundes reformes». A més a més, el cap de llista explicat que, finalment, Ciudadanos ha aconseguit consolidar-se a les Balears, tal i com ho demostren els resultats electorals.

Sobirania per a les Illes

Mateu Matas Xurí ha explicat que «Sobirania per a les Illes és una iniciativa nova, ampla i transversal. Som conscients que les novetats, de vegades, són difícils d’emprendre. Partíem de zero vots i ens hem fet un lloc entre les opcions polítiques de les illes Balears, amb un resultat més que digne ateses les dificultats de comunicació que hem hagut de superar i el poc temps amb què hem comptat».

Xurí ha afegit que «Estam satisfets d’haver proveït els ciutadans de les illes Balears de l’única opció de què han disposat per demostrar que la recerca de la sobirania és viva en el nostre poble. Només per això ja ha valgut la pena presentar-nos per primera vegada a unes eleccions.»

Des de SI afirmen que «Correspon ara a altres forces sobiranistes de les illes Balears reflexionar sobre la necessitat d’unificar esforços. Nosaltres hi som i mantenim la porta que ja els vàrem mostrar oberta quan presentàrem la nostra proposta. Encara hi està» i també recorden que «aquesta iniciativa no s’acaba aquí». «Tenim per fita i vocació la llibertat del nostre poble. Cap altra força no ens empeny. Des d’ara afirmam la nostra voluntat ferma, irrenunciable, de mantenir-nos fidels al servei d’aquest poble».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Yo tambien creo que ha habido tongo en el recuento. Alguien puede creer que los piños negros hayan tenido 7000 votos? ni de coña.

Valoració:-3menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

Mentrestant, IB3 emet una altra pel·lícula en foraster (16h, 28-6-2016).

Valoració:3menosmas
Per Diuen, fa mes de 3 anys

Undetants: és que com diu vostè tot "quadra". Hi ha "mettàfera" o si no ens volem engrunar els dits i que encara ens acusin d´acusar, podem dir que és un "error informàtic", però això no està be i a més han fet un nyap.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

S´han fet peticions a través d´AVAAZ i Change Org perquè se faci un altre recompte. Però esper que si escolten (cosa que veig molt difícil, ja que el PP mai escolta i molt manco si els perjudica tant) ho facin els funcionaris, o bé contractant gent aturada, però que no tornin a donar mes feina afegida a aquesta empresa de l´IBEX-35. Les actes d´escrutini estan be i donen totes les dades necessàries que se poden comptabilitzar amb una base de dades normal i corrent. No calen tantes mandangues ni tantes despeses mil.lionaries.

Valoració:1menosmas
Per undetants, fa mes de 3 anys

A Diuen:

fa sospitar molt que el nombre de persones que es van abstenir en les eleccions, sigui gairebé el nombre de vots que ha perdut l'esquerra sumant UP i PSOE.

He revisat les dades del meu poble i les he comparat amb les dades del 2015 i surten un números molt raros:

La diferència de persones que van anar a votar el 2015 i el 2016 és de -376
La diferència entre el que vam treure per separat Podemos Més i EU i ara amb la coalició UPM és de -360
La llista de SI va treure 184 vots
La diferència entre 360 i votants de SI queden 192 persones que es van quedar a casa i sobren 16 vots abstencionistes que es poden repartir entre les altres candidatures.

A la resta de l'estat passa una cosa similar. És tant raro que sembla que hagi estat un "pucherazo" com diuen en la premsa.

Valoració:-3menosmas
Per Diuen, fa mes de 3 anys

Faltaria més, Undatants, te tot el dret d'opinar. Però el sistema de recompte de vots per una empresa privada, de banda de ser una despesa mil.lionària innecessària, dóna peu a moltes sospites, més quan es sap que aquesta mmateixa empresa té antecedents d' irregularitats a l' Argentina, on la gent fíns i tot va sortir al carrer per protestar.

Valoració:4menosmas
Per Undetants, fa mes de 3 anys

A Diuen

d'acord. Perdó pel meu comentari.

Valoració:4menosmas
Per Diuen, fa mes de 3 anys

Undetants: He dit que alguns pensen, no ho he afiirmat que sigui així. En quant a la mala fe de la que m'acusa, supòs que si una empresa del IBEX-35 és la que fa el recompte dels vots, no inspira massa confiança entre molta gent, més quan aquesta ja té antecedents d'irregularitats en les eleccions d'altres nacions.
Només faltaria que no ens poguessim expressar, i si els partits demanen un segon recompte, estan en el seu dret.

Valoració:8menosmas
Per Tià, fa mes de 3 anys


És lògic,és de creure, el capgirament total, dins l'espai d'una hora curta, de les informacions que ens arribaven de peu d'urna?

A mi em fa pudor de cosa molt bruta. Tanmateix, ja hi estam avesats.

Valoració:7menosmas
Per Undetants, fa mes de 3 anys

A Diuen

On ho has llegit això? És de molta mala fe informar de coses que no s'han dit. Es vera que Anonymus a posat en dubte els resultats electorals, però parla dels vots dels residents a l'estranger. UPM no ha posat en dubte els resultats. A més aqui la devallada no ha estat tant forta com a la resta de l'estat.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris