nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Tothom «content» amb el seu resultat

Un total de 162.863 vots pel Partido Popular al Congrés per a les Illes Balears.

27-06-2016@PPopular

Poca gent s'esperava aquests resultats. La perplexitat i la desil·lusió s'ha començat a viure des del principi del recompte de vots. Molts mallorquins ja imaginaven Antoni Verger dins el Congrés de Diputats. Més de 7.000 balears han visualitzat un diputat de Sobirania de les Illes a Madrid. Res d'això ha estat possible.

 

Aquestes són les reaccions dels partits polítics:

El Partit Popular ha quedat com a primera opció de govern, tant a les illes com a la resta d'Estat. Miquel Ramis, diputat del PP, considera que «hi ha hagut coalició del vot moderat, d'un vot prudent». Gran part de la ciutadania mallorquina i balear veia a prop el famós «sorpasso» però segons el diputat popular «ha estat el partit socialista qui ha tingut el sorpasso».

 

Pel que fa a Ciudadanos, Xavier Pericay, diputat del partit, ha assegurat que la seva formació ha tingut bons resultats, segons ell «uns resultats semblants als de desembre». A més, Pericay diu que «hi ha hagut un moviment de vots; de qui no ha votat a Podemos i ens ha votat a nosaltres». Tot i això, afirma que «hem d'estar contents. Aquí (Mallorca) tenim millors resultats».

 

Pere Joan Pons, diputat del PSIB, explica en el Twitter del partit que «hem guanyat a les enquestes, el que importa és el dia de les votacions». Ha recordat, també, que encara que «alguns ens donaven per morts, aquest mort està ben viu». Pons ha felicitat al PP per haver guanyat les eleccions.

 

Unides Podem Més no ha aconseguit el tercer diputat que desitjaven. Segons Laura Camargo, secretària política de Podem Illes Balears, el partit «s'ha consolidat com a força política». «No era el resultat que esperàvem» ha afegit. Segons Camargo aquesta força «era un multiplicador». No ha estat així. És hora d'estudi; «d'anàlisi i reflexió».

 

Josep de Luis, candidat al Senat per Sobirania de les Illes, ha recordat que «avui complim sis setmanes de vida». Ha explicat que tot i l'apagada «brutal» dels mitjans s'ha demostrat que «hi ha poble». Considera que «la gent ens ha hagut de cercar a nosaltres perquè no ens trobaven».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

Mentrestant, IB3 emet una altra pel·lícula en foraster (16h, 28-6-2016).

Valoració:4menosmas
Per JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, fa mes de 3 anys

HOMBRE DON MIGUEL RAMIS, UN PÁJARO NUEVO EN LA POLÍTICA.

ESTA ES MI ESPAÑA, la de los zoquetes.

Valoració:0menosmas
Per Undetants, fa mes de 3 anys

Encara estic esperant que algú em digui a on han anat a parar els 12000 vots del PI de desembre. Al SI? A UPM (ho dubto), al PP? Es van quedar a casa? (També ho dubto)

No cal que pregunteu o afirmeu que Més ha perdut vots ja que no se sap del cert a l'anar amb una coalició que ha perdut més de un milió de vots a tot l'estat essent a les illes un dels llocs on ha baixat menys percentualment parlant.

Valoració:3menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 3 anys

@Tomeu

crec que n'Alorda és un element políticament tòxic que no ajuda a construir ponts i sumar. Com en Lladó.

Valoració:-7menosmas
Per undetants, fa mes de 3 anys

http://ateneuperemascaro.org/activitats/activitats-41/un-esborrany-de-pais-construccio.html

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

A en Xoriguer. Estava d'acord amb el que deies amb matisos. Antoni Alorda, però, és un gran actiu de MÉS. Això trob i això dic.

Valoració:-2menosmas
Per undetants, fa mes de 3 anys

A Xoriguer

i depen dels pactes que es facin a Madrid, si no hi ha una unitat de les forces d'aquí, ni això i ni una modificació del REB

Valoració:1menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 3 anys

@undetants

+1000

El primer que hauríem d'entendre és que ara mateix el més revolucionari al que podem aspirar a les Illes Balears és que es compleixi l'Estatut d'Autonomia. Sí, aquesta mxxda d'estatutet que tenim. És trist però és així.

Valoració:3menosmas
Per undetants, fa mes de 3 anys

Sé que Units Podem Mes no han sumat. Però també sé que SI ha estat un fracàs pur i dur. No han sumat els que deien que sumarien: ER, PI, antics UM, emprenyats... El problema no és de Més ni del PSM ni d'IV. El problema és que Podem s'ha demostrat que és com una coca que amb l'escalfor puja però amb la fredor baixa. Ho demostra els resultats que ha obtingut a nivell estatal. Jo no será qui culparà d'aquesta desinflor, al nostre país, als del SI. Ha seguit la mateixa tendència de la resta de l'estat. Això significa i queda evident que aquí es votaen clau estatal i que el sobiranisme està en estat embrionari. Per aquest motiu sempre he dit que el sobiranisme/independentisme de les Illes no es pot enmirallar amb el del principat. El què s'ha de fer aquí és mirar, abans de res, quina és la realitat sòcio econòmica del nostre país i treure'n conclusions i actuar. Posar els bous davant el carro és i serà una derrota rera altra. Ens haurem de passar el temps donant-nos la culpa uns als altres? Posem-nos a fer feina ja i prou de collonades de pati d'escola. Ens fa falta debat i proposta política pragmàtica per a fer front a l'únic enemic que és la dreta conservadora del PP. El que s'ha de tenir clar és que els vots del PP no surten només de les classes benestants i espanyols. Alguna cosa o diverses coses estem fent malament que el nostre misatge no arriba a qui ha d'arribar. El que no pot ser que en pobles de la part forana amb majoria de persones catalano parlants i treballadors guany el PP o en unes municipals s'hagin de fer maravelles per a guanyar-los (això quan passa).

En resum. Prou de baralles entre sobiranistes/independentistes. Ara ja no toca (no havia d'haver tocat mai).

Valoració:4menosmas
Per JMªV, fa mes de 3 anys

El que deu estar més content és el glosador. Com a votant del PSIB li don les gràcies a ell i als "reticents". Si els seus vots haguessin anat a Podemos, ara le PSIB només tendria un diputat

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris