cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:

Pere Joan Pons (PSIB-PSOE): «Hem de fer que l’institut Cervantes promogui totes les llengües oficials de l’Estat»

«Estam en un moment que tothom és conscient que s’ha sortit de la crisi per la via del patiment, del dolor, de l’austeritat».

@PereJoanPons

Pere Joan Pons Sampietro, llicenciat en dret i en ciències de la informació. Ha estat director de presidència del Consell de Mallorca. També ha estat cap de gabinet de Francina Armengol, candidat número vint del PSOE a les eleccions europees al 2014. Actualment, és cap de llista del PSIB per a les eleccions espanyoles del 26J.

Aquest dimecres ha estat entrevistat a Ona Mediterrània. Aquestes són les 10 frases més destacades de l’entrevista:

«Aquesta setmana passaran moltes coses a Europa: demà hi ha el referèndum sobre la sortida de Regne Unit, d’aquí uns mesos tendrem un nou president als Estats Units, que pot ser Donald Trump. Crec que a Europa hi ha una situació d'ebullició amb el tema de refugiats, populisme, les eleccions de diumenge... ».

«Estam en un moment que tothom és conscient que s’ha sortit de la crisi per la via del patiment, del dolor, de l’austeritat. La guardiola de les pensions s’han reduït a la meitat».

«La campanya s’està fent molt a la contra del partit socialista. La gent del carrer diu que ens hem mogut poc, tenim un valor de centralitat, de no estar als extrems. Crec que la gent ens està agraint que siguem seriosos».

«A Balears és clar el que hem fet: un pacte programàtic amb MÉS i amb Podemos donant suport al Parlament».

«Crec que entre Rajoy i un president socialista hi ha molt de canvi. Per exemple, per Balears a l’any 2009 va haver un nou model de finançament que es va adoptar amb en Zapatero».

«El programa electoral del partit socialista té tres eixos: donar resposta a la crisi territorial, donar resposta a la crisi social i donar resposta a la crisi econòmica».

«Una de les propostes que tenim és fer una taxa per les persones més riques i les corporacions més riques que compensin aquest forat. Necessitam més cotitzants a la seguretat social i que siguin de més qualitat».

«Hem de fer que l’institut Cervantes no només promogui una de les llengües oficials sinó que ha de promoure totes les llengües oficials de l’Estat».

«(Prospeccions petrolieres) Durant la campanya electoral s’ha donat una llicència per continuar fent estudis a una companyia. No només ha de fer pinya el PSOE, sinó tots els parlamentaris que estam a Madrid».

«Amb el PP no veig acord. M’agradaria repetir el pacte de les Illes a Espanya, però no descart anar a unes terceres eleccions. Per això deman a la gent que pensi i reflexioni què anirà a votar diumenge».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xec, fa mes de 4 anys

Ben mirat i demostrat tan sols tenim una sortida, independitzar-nos d´aquesta púrria castellanista.

Valoració:2menosmas
Per Rafel, fa mes de 4 anys

@spainispain

Un que traeix la seva llengua totd'una que es troba amb un interlocutor castellà. Ho va demostrar ahir en un debat a IB3.

Valoració:3menosmas
Per spainispain, fa mes de 4 anys

I aquest qui és?

Valoració:5menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Duim més de 30 anys escoltant les meravelles que mai arriben quan es tracta dels nostres doblers i la nostra llengua.

Valoració:5menosmas
Per sa teoria, fa mes de 4 anys

La diferència entre el PP i el PSOE és que els primers diuen que van a missa i els segons diuen que no van a missa. I fan lo que els hi passa pels collons.

Valoració:5menosmas
Per joan, fa mes de 4 anys

Ja era hora que se donasen compte que Las Españas
es un pais Plurinacional on conviuene varies llegues y sub llengues.
Aquesta es la riquesa duns pobles.
La Hispania desde els seus origens es un conjunt de tribus.

Valoració:-1menosmas
Per Macia, fa mes de 4 anys

I n,heu parlat en na Susana vostra d,aquest tema?

Valoració:6menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Bastaria que el pressupost multimil.ionari del Instituto Cervantes, quedàs un poc més repartit entre totes les llengües oficials d' Espanya.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 4 anys

Comèdia, falsos que sou.

El Cervantes que s'ocupi de l'espanyol i que no ens hi vulguin embolicar. Prou serà que no ens facin la traveta sempre seguit ni facin els possibles per ofegar-nos.

Cadascú a ca seva i Déu pertot: a Espanya espanyol i a Catalunya català. I no vulgueu mesclar ous amb caragols. Enfora, com més enfora millor, hipòcrites.
No ens hi dureu, a escoltar el sermó.

Valoració:9menosmas
Per Calla, fa mes de 4 anys

Tu fa molts anys que ets dins el PSOE, fals.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris