nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El Consell renova els seus premis a la Innovació Social

14734

06-06-2016

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, acompanyada del vicepresident, Javier de Juan, i del director insular de Persones amb Discapacitat, José Manuel Portalo, ha presentat avui els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social, els quals substituiran als actuals Premis a la Solidaritat i l'Accessibilitat.

En aquest sentit, el ple ordinari de la institució insular del proper dijous aprovarà la modificació dels estatuts dels actuals premis amb l’objectiu de donar lloc a un nou concepte de guardons que volen reconèixer els projectes que promoguin la innovació i la generació de valor públic per afrontar les noves necessitats i reptes socials.

A partir de la convocatòria de 2016 els premis Consell de Mallorca a la Innovació Social reconeixeran «aquells projectes capaços d'activar processos d'empoderament de la ciutadania per a la construcció d'una societat més justa i inclusiva a l'illa de Mallorca». D'aquesta manera, els premis, que continuen depenent de la direcció insular de Persones amb Discapacitat, però, tal i com ha apuntat la consellera Margalida Puigserver «vuit anys després de la seva creació, els premis es renoven per tal d’adaptar-se als canvis generats a la societat actual».

En total s'establiran sis premis, dividits en quatre categories i mantendran la mateixa dotació que tenien fins ara, 36.000 euros.

La primera categoria està adreçada a projectes d'acció social, en la que es premiaran les actuacions realitzades que siguin exemplars per la qualitat global, impacte als resultats dels drets socials, qualitat de vida i igualtat d'oportunitats. També es valorarà el seu caràcter innovador, la cohesió social generada, la sostenibilitat i la replicabilitat. En aquesta categoria es concediran tres guardons, el primer dotat amb 9.000€ i els dos restants amb 6.000€ per a cada guardonat.

La segona categoria fa referència als projectes de difusió i sensibilització, en la que es valorarà aquelles publicacions, programes o campanyes que hagin aconseguit resultats d'impacte social, transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per afrontar les necessitats i els reptes socials. En aquesta cas la dotació del premi és de 5.000 euros.

Les dues darreres categories fan referència a la trajectòria exemplar d'una entitat i d'una persona. En ambdós casos es reconeixerà la transformació social promoguda per millorar els drets socials i ciutadans i la igualtat d’oportunitats a Mallorca. Ambdós guardons comptaran amb una dotació de 5.000 euros.

Pel que fa a la presentació de candidatures, les bases aprovades avui també contemplen alguns canvis, ja que en el cas dels premis als projectes d'acció social i els de sensibilització la proposta la pot fer la pròpia entitat promotora del projecte, mentre que fins ara la proposta l'havia de fer un tercer. En el cas dels premis a la trajectòria, tant d'una entitat com d'una persona, en aquest cas sí que es manté que la candidatura ha de ser presentada per un tercer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris