algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

La Plataforma de Jubilats vol denunciar per via legal el «robatori general i continuat» del copagament sanitari

La Plataforma de Jubilats vol denunciar per via legal el «robatori general i continuat» del copagament sanitari.

04-06-2016Arxiu

La Plataforma d'Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca es planteja demandar el Govern Balear actual, i el Govern Balear anterior, per «robatori general i continuat en el copagament sanitari».

L’entitat, segons ha recordat, el Sr. Nacho Garcia Pineda, Director assistencial de l'IB-Salut, de la Conselleria de Salut, va declarar no fa gaire, a la premsa, que si la bestreta per damunt l'obligació de pagament en el copagament sanitari no excedia els 10 euros cada mes, no retornaven la bestreta i n'explicava allò que, des del seu punt de vista, n'eren els motius.

La Plataforma, en aquest sentit, ha considerat que amb aquestes declaracions «vengué a confessar, idò, que des que es va instaurar el copagament el 2012, quan en el govern Balear hi comandava el PP i en Bauzà, i continuant ara que ja fa un any que hi comanda el PSOE i MES, amb el suport extern de PODEMOS, estan robant a la gent de manera continuada». 

«Començàrem a moure'ns perque la bestreta per a molta gent malalta i amb ingressos baixos, especialment és el cas de molts de jubilats però també d'alguns no jubilats, representa una càrrega insuportable», ha assegurat l’entitat. «En coneixem alguns personalment i, en conseqüència, estam segurs que n'hi ha moltíssims més: gent que amb 700 euros de pensió ha de bestreure prop de 200 euros cada més per medicaments, quan només li correspondria pagar-ne 8 pel copagament, bestreta que mai saben si els han acabat de refer, i que a vegades es torben molts de mesos a veure'n cap cèntim», ha afegit.

És per aquests motius que la Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, vol denunciar per via legal el Govern Armengol i l’ex Govern Bauzá «per robatori continuat a molts de pensionistes (com a mínim a 32.000 pensionistes i jubilats)».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No és veritat, fa mes de 3 anys

A Jaume

Que hi hagi en la Plataforma de Jubitats persones afiliades a Més segur que és vera però a dintre de Jubilats per Mallorca no. La majoria són simpatitzants de SI i a més n'hi ha una persona que va a les llistes d'aquesta candidatura.

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Agustí, algun soci, segurament. Com n'hi ha de la UGT dins el PSOE o de CCOO dins IU o Podemos. No és Jubilats per Mallorca, que convoca la manifestació és la Plataforma de Jubilats i Pensionistes que, per cert, integres afiliats a Més

Valoració:-1menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 3 anys

Castella mos Roba: Si una persona te una bona salut i no necessita cap medicament o molts pocs bastanta sort te amb el regal que li ha fet la Natura, la genètica, una vida tranquil.la o la sort. Si en canvi aquesta mateixa persona al cap d´uns anys pateix una malaltia greu i necessita una medicació cara, te tot el dret de que no se li escatimi cap remei.
La meva salut és descaradament bona i crec que si una altra persona està malalta i necessita prendre uns medicaments cars que jo per sort no he d´emprar, pitjor està el primer i no se li ha d´escatimar cap remei.

Valoració:0menosmas
Per Com així ningú parla d´això?, fa mes de 3 anys

Per cert i parlant de jubilats i pensionistes, resulta que la lladriola de les pensions s´està acabant i aquest mes de juny el Gobierno de España tornarà buidar-la un poc més, per a poder abonar les pagues extres d´estiu. Pareix que ningú s´en recorda de que part d´aquesta lladriola els polítics la han buidada no per pagar cap paga als jubilats, sinó per comprar deute públic espanyol, causat per tapar els forats dels bancs rescatats per aquest mateix Gobierno Español. Esper que algú amb veu, ho recordin als governants i que se faci pressió perquè els bancs, que son els que han rebut aquests doblers públics que falten, tornin el que deuen i que aquesta quantitat milionaria se torni ficar dins la ceràmica del porquet, aqueixa que hi ha a una estanteria de les oficines del Ministre de Treball i que posa "Jubilados"

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

En principi un 95% de les medicines no són necessàries.
Hauria de haver llibertat per gastar en medicines.

Se hauria de ingressar a lo compte corrent de cada habitant un promig de uns 160 euros per any.

Fer-ho per escalons:
majors de 70 anys, 400 euros per any
majors de 60 anys, 250 euros per any,
majors de 50 anys, 150 euros per any,
majors de 40 anys, 100 euros per any,
majors de 30 anys, 70 euros per any,
menors de 30 anys, 50 euros per any.

Cadascú el gasta com vol.

Valoració:-3menosmas
Per Agustí, fa mes de 3 anys

Els jubilats de Mallorca no tenen algú dins la llista de SI?

Valoració:5menosmas
Per Com es noa, fa mes de 3 anys

Estic en contra del copagament que ens va imposar el Govern de l'estat amb la majoria del PP però com es nota que esteim entrant en campanya electoral. Ells ja saben que això no és qüestió del Govern d'aquí. També saben els problemes de finançament que tenim. Però au. Tot sigui per a cremar aquest govern. El què haurien de fer és coordinar una protesta a Madrid amb totes les associacions afectades d'arreu l'estat.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris