cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Les joventuts dels partits es posicionen en economia, model d'Estat i política juvenil

03-06-2016

Aquest dimecres dematí s'ha fet a Ona Mediterrània un debat amb els representants juvenils de les sis formacions polítiques principals de les Illes Balears.

Hi han pres part Andrés Ferrer de Noves Generacions del Partit Popular, Rosa Maria Bestard de les Joventuts Socialistes del PSOE, Àles Moll de MÉS Joves, Aurora Ribot de Podem, Joan Albert Pons de Sobirania per a les Illes i Joan Manuel Segura de Proposta per le Illes.

Se'ls ha plantejat quatre qüestions: quina política econòmica i social defensen; Quina organització territorial proposen i quines polítiques juvenils poden interessar més als joves.

Política econòmica i social

Andrés Ferrer (PP): Centram la política econòmica en la creació de llocs de feina. El nostre projecte és que l'any 2020 hi hagi 20 milions d'espanyols fent feina. Aquesta darrers anys hem hagut de fer molts esforços i ara no és el moment de tornar enrere. Cal recordar que les polítiques social se paguen amb els imposts dels ciutadans i per tant és necessari que hi hagi molta gent fent feina perquè puguin pagar imposts.

Rosa Maria Bestard (PSOE): Efectivament fa falta feina, però no ens enganyem, fan falta llocs de feina de qualitat, que permetin a qui fa feina que pugui viure amb dignitat. Invertirem en polítiques socials, tal i com ja feim a les Illes Balears. Pedro Sánchez té un bon referent en el Govern de Francina Armengol.

Àlex Moll (MÉS): A part de la recuperació dels drets que ens han retallat, lluitarem per millorar el finançament. Per tenir millors serveis cal tenir un millor finançament i un règim econòmic especial.

Aurora Ribot (Podem): Recuperarem drets que han estat retallats aquests darrers anys per Mariano Rajoy. La nostra prioritat és la recuperació dels drets de la classe treballadora.

Joan Albert Pons (SI): Som un poble major d'edat i no necessitam que ningú prengui decisions per nosaltres. La situació econòmica és pèssima a causa de les polítiques neoliberals que hem patit aquests darrers anys. Nosaltres apostam per incentivar la demanda. Perquè els treballadors tenguin millors sous. També apostam pel petit comerç.

Joan Manuel Segura (El PI): La clau de volta, el pal de paller de l'economia és el finançament. Amb l'actual sistema estam a la ruïna. Hem d'aconseguir un nou finançament.

Model d'Estat

Andrés Ferrer (PP): Apostam per la unitat d'Espanya i per la Constitució. I si s'ha de modificar, que es faci amb el sistema que preveu la mateixa Constitució. Apostam pels estatuts i les comunitats autònomes

Rosa Maria Bestard (PSOE): Espanya té un problema amb algunes comunitats que no se senten identificades amb l'actual model, crec que això no és pot amagar més i crec que cal fer una nova Espanya on tothom s'hi senti còmode.

Àlex Moll (MÉS): L'actual model d'Estat està obsolet. Defensam el dret a decidir si volem pertànyer o no a aquest estat. Pel que fa a Catalunya, no voler convocar un referèndum és un error. Defensam el dret a l'Autodeterminació dels pobles.

Aurora Ribot (Podem): Defensam un Estat on totes les comunitats s'hi sentin bé. Amb un sistema de finançament just i que tothom se senti respectat.

Joan Albert Pons (SI): Els pobles han de poder definir lliurement el seu futur sense amenaces. Nosaltres no deim quin futur ha de tenir Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, el que deim és que hem de decidir nosaltres mateixos.

Joan Manuel Segura (El PI): Nosaltres defensam una espanya on s'hi senti còmode tothom. Actualment, com a mínim la meitat de Catalunya no s'hi sent.

Polítiques juvenils

Andrés Ferrer (PP):

Les polítiques juvenils han de tenir com a eixos principals la garantia a un habitatge digne, a un lloc de feina, una bona formació i uns serveis socials de qualitat.

Rosa Maria Bestard (PSOE): Calen polítiques específiques en l'àmbit juvenil. Cal una discriminació positiva, ajuts específics en habitatge i formació acabar amb allò que jo anomen l'explotació del becari.

Àlex Moll (MÉS): Cal combatre l'elitització de la formació universitària i la precarització del treball. S'hauria de fer un pacte a llarg termini, un acord de mínims per garantir polítiques a favor de la gent jove.

Aurora Ribot (Podem): Calen unes polítiques joves transversals, amb garanties per l'accés a la formació, la feina i l'habitatge.

Joan Albert Pons (SI): Tenim una joventut precària. Apostam per una educació de qualitat, per un treball digne i per eliminar la bretxa de gènere, és a dir les diferències salarials entre homes i dones.

Joan Manuel Segura (El PI): Crec que s'ha de canviar el model que tenim a Balears, basat en la baixa qualificació dels joves. S'ha de fer un pacte d'Estat en educació i aconseguir una bona formació que revertirà en bons llocs de feina.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El sentidor de sons, fa mes de 3 anys

Bona feina la que estan fent en Joan Manuel Segura i n'Àlex Moll. Em consta que tots dos estan fent una feinada que qualcun día donarà bons fruits ;)

S'espera que "la remor que avança" és comverteixi en un tsunami de canvi día 26 de Juny i acabi la feina a mig fer del bipartidisme que va mig caure el 20D !!! I per això el paper dels JOVES de les Illes ha d'esvenir fonamental !!!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris