algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Sobirania per a les Illes ofereix a MÉS incorporar-se a la candidatura «fins el darrer moment»

Jaume Sastre i Cristòfol Soler a Canal 4 TV

Sobirania per a les Illes

El president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, declarà divendres a vespre durant el programa de televisió Tot 4, de Canal 4, que Sobirania per a les Illes «mantindrà la mà estesa a Més fins el darrer moment» perquè aquest partit s'incorpori a la candidatura.

L'expresident de les Illes Balears recordà que l'ASM ja va intentar impulsar la unitat dels partits de país a «les eleccions frustrades de desembre de 2015», i que davant la convocatòria de noves eleccions va impulsar el manifest en aquest mateix sentit, publicat a finals d'abril.

Soler explicà que «s'ha parlat amb tots els partits. Esquerra Republicana acceptà la proposta, el PI decidí renunciar a presentar candidatura i MÉS va dir que s'ho havia de pensar. En moments difícils de les negociacions ens van dir que es plantejaven venir amb nosaltres».

«Respectam la decisió de MÉS, però pensam que s'hauria d'haver incorporat a la candidatura Sobirania per les Illes. Mantindrem la porta oberta i la mà estesa fins al darrer moment, a les 12 del vespre de dilluns», ha declarat el president de l'ASM.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per arg, fa mes de 4 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:6menosmas
Per És ben ver, fa mes de 4 anys

Diuen que l'home és l'únic animal que travela dos pics amb la mateixa pedra, però està ben demostrat que això no és ver: n'hi travela dues, i tres, i moltes més.

Valoració:7menosmas
Per Maties, fa mes de 4 anys

Me pensava que això del peix al cove, pactant amb partits espanyols i pensant que aquests ens solucionaran res de ca nostra era cosa del passat. Amb cap partit d'obediència espanyola no hi ha res que pelar. Quantes vegades necessitam travelar amb la mateixa pedra?. Això de MÉS ja traspua una mescla d'ànsia de poder amb complex d'inferioritat. L'autèntic canvi passa per assolir la plena sobirania nacional. Els canvis que valen la pena, s'assoleixen amb valentia, però sobretot amb coherència, persistència i claredat d'idees, virtut de la qual, trob que MÉS en va mancat. Que no comptin amb el meu vot. Abans deix de votar.

Valoració:9menosmas
Per ., fa mes de 4 anys

N'estc ben segur de que n' Andrée no és de MÉS. Amb aquest nom només podria ser una rossellonesa (cosa que dubto molt) o una pepero-ciudadana litri i cursi, fet bastant més probable.

Valoració:1menosmas
Per A una tal Andrée, fa mes de 4 anys

Tenguis clara, Andreueta,
l'excel.lència d'en Xurí:
no és mediocre, és prou fi,
per l'esquerra i per la dreta.

Jo de glosar una miqueta
en sé, i el conec prou bé:
per a això un gran do té
i no és cap tereseta.

Valoració:13menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 4 anys

16h 31', 23-5-2016: IB3, per desgràcia, emet una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:12menosmas
Per A un tal Andrée, fa mes de 4 anys

Jo penso que votaré la coalició Junts Podem Més, però me pareix que no cal faltar al respecte a una gent que ni ha robat, ni ha prevaricat ni ha fet cap desastre social i que un d´ells demostra tenir molt de talent i rapidesa mental i l´altre ser molt fidel a les seves idees i principis i creure en els.

Valoració:1menosmas
Per Andrée, fa mes de 4 anys

La qüestió és: cal tudar el vot votant una colla d'impresentables com en Jaume Sastre i un mediocre glosador que no té sentit del ridícul per presentar-se a unes eleccions generals? Jo ho tenc clar: NO!

Valoració:-39menosmas
Per @Macià, fa mes de 4 anys

Si votar Iglesias via Yllanes és el vot pràctic per a aquells que tenim sensibilitat, preocupació i sentiment sobiranistes, podem plegar ara mateix!

Valoració:17menosmas
Per Macia, fa mes de 4 anys

Bé, crec que hi ha molta gent per aquí, jo inclòs, que tenim un dilema per votar una opció nacionalista.
1. Vot pràctic, o vot útil, com li vulguer dir. Això vol dir posar un militant del PSM/MES, durant dos anys al congrés, encara que això impliqui votar a gent com Yllanes o Mae de la Conxa, que ja me direu que tenen de mallorquins o de sobiranistes.
2. Vot sobiranista. Votar la nova formació de Mateu Xurí, defensor clar del dret a decidir i de la sobirania. Encara que tengui poques possibilitats de entrar al congrés.
En definitiva, tenim fins dia 26 de juny per pensar.
Salut, república, llibertat, //*//

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris