nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Què és el ‘Nivell 33’?

La supressió del 'Nivell 33' és una promesa estrella de PSOE, Podem i Més, partits que ara sostenen el Govern.

Arxiu dB

Es tracta d'un plus salarial a què tenen dret els funcionaris que passen per la política.

Els funcionaris que passen a exercir un càrrec polític consoliden el Dret a percebre el complement de destí anomenat ‘Nivell 33’, que els incrementa el sou amb una retribució vitalícia. En alguns casos aquesta arriba a 10.000 euros anuals. En canvi, la resta de ciutadans que accedeixen a la política des de l'empresa privada no reben mai aquest plus.

El Govern balear actual va acordar eliminar aquest plus retributiu el mes de juliol passat, i la gran incògnita és si la supressió tindrà caràcter retroactiu. Ningú no sap el nombre exacte d'ex polítics que ocupen plaça de funcionari i actualment perceben aquest sobresou a les Balears, si bé fonts sindicals parlen d'uns 400. Només de personal de serveis generals l'anterior Govern del PP va comptabilitzar uns 70 funcionaris que en el seu dia varen ser alts càrrecs i tenen consolidat el 'Nivell 33'.

La supressió del 'Nivell 33' és una promesa estrella de PSOE, Podem i Més, partits que ara sostenen el Govern, i que en els darrers dies ha tornat a posar en evidència algunes controvèrsies per a l'eliminació d'aquest privilegi. La polèmica, de nou, està servida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per biel, fa mes de 5 anys

Com es possible que 500 excarrecs encara el cobrin i es retiri unicament als funcionaris del Govern?, això es discriminar politicament. Aquest nivell es dona perqué el temps que dura la dedicació exclusiva com persona de confiança del Govern. o alt carrec no es pot optar a cap plaça que es convoqui de superior nivell per el funcionari que pert així l'oportunitat i es compesa amb el nivell 33 o sigui no es cap regal si no una compensació

Valoració:-2menosmas
Per ||beeeee||, fa mes de 5 anys

Y el nivel 69, ¿para cuándo?

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 5 anys

Aquest és un privilegi, que tenen aquells que regulen el seu propi sou. Els polítics decideixen el seu sou, i això és inmoral, indecent i NO ilegal tan sols perque ELLS també fan les lleis per a dir allò que es legal.
La cara els hauria de caure de vergonya, a tots aquells que es dediquen a fer política per no canviar això.

Valoració:12menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 5 anys

El nivell 33 hauria d'haver desaparegut ja. A nivell estatal també. Multiplicau i sumau i veureu la quantitat de doblers que es dediquen a aquest concepte i es podrien dedicar a altres coses més profitoses per a tothom.

Valoració:15menosmas
Per Luna Barceló, fa mes de 5 anys

El que no pot ser, és que un funcionari que com a qualsevol altre ciutadà té dret a dedicar-se a la política perquè vol, se li reservi el lloc de feina i també tingui l'avantatge per damunt d'altres de cobrar un plus. Això hauria d'estar retirat ja, no pot ser que fent la mateixa feina que feia anteriorment cobri més que els seus companys i companyes. Qui va triar dedicar-se a la política ara no pot dir que potser va perdre la oportunitat de promocionar. Senyors i senyores o una cosa o l'altre.
El mecànic del meu poble es va dedicar a la política i ara ha tornar al seu taller, altres ni això. Altres es van dedicar a la política i ara cerquen una feina.
Fora ja el Nivell 33. No ens preguin més el pèl. Els nostres imposts no són per mantenir aquestes bajanades. Torn a repetir, fora Nivell 33.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris