muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

L'ASM demana al Govern «més valentia i menys triomfalisme»

L'ASM ha valorat els primers mesos del Govern Armengol.

ASM

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha fet aquesta setmana un balanç dels primers mesos del Govern Armengol. L’entitat ha demanat a l’Executiu «més valentia a l'hora de defensar les Illes Balears i Pitiüses davant l'Estat espanyol» i ha rebutjat el «triomfalisme» de les recents manifestacions de la presidenta i el vicepresident, segons les quals han complit el 25% del programa electoral.

L’ASM ha assegurat que la pujada dels imposts autonòmics, que el Govern presenta com un ‘augment de l'autonomia financera’, no només no compensa «la sagnia del 48% dels imposts que se'n van a Madrid» i no tornen, amb la pèrdua d'uns 3.000 milions anuals, ni per eixugar els 9.000 milions de deute autonòmic, sinó que «perjudica la capacitat de les rendes afectades per invertir a les Illes». «L'autobombo del Govern, per altra banda, contrasta amb les reiterades protestes de la consellera d'Economia pel mal finançament estatal, i fins i tot lleva força a les seves reivindicacions davant el govern espanyol», ha assegurat.

Des de l’entitat, en qualsevol cas, han volgut constatar que demanar a Madrid un millor finançament «és com xerrar amb la paret, sigui quin sigui el color polític del govern de torn, com s'ha demostrat més que a bastament». «Instam el Govern a no perdre més el temps i emprendre el camí de la independència com ja ha fet el Principat de Catalunya», ha afegit.

Llengua i cultura

Pel que fa a la llengua, l’ASM ha  celebrat el retorn de dos canals de televisió en català, tot i que ho consideren «totalment insuficient». «Consideram inajornable l'establiment d'un calendari per a la recuperació d'una programació d'IB3 plenament en català, la recepció de TV3 íntegra en lloc del succedani actual, i la de tota la ràdio i televisió que es produeix en català a altres territoris, en compliment de l'article 5 de l'Estatut d'Autonomia», ha assegurat.

Pel que fa a Educació, l’entitat ha volgut denunciar la «resignació» amb què el Govern s'ha doblegat davant la LOMQE, «una llei antipedagògica, castellanitzadora i antimallorquina». De la mateixa manera, l’entitat  ha trobat a faltar una política d'impuls a l'ensenyament en català a les escoles, que amb la retirada del TIL únicament s'ha despenalitzat. «En aquest sentit ens sembla preocupant que la Conselleria d'Educació no hagi recuperat el Servei d'Ensenyament del Català, suprimit pel PP, ni disposi de cap pla per verificar el compliment del Decret de mínims», ha afegit.

Finalment, l’entitat sobiranista ha valorat de manera «molt positiva», en canvi, l'anunci del retorn del requisit de català a la funció pública, així com la recuperació de la Direcció General de Política Lingüística. «Esperam que aquesta engegui ben aviat una campanya de Normalització lingüística seriosa i efectiva per a la promoció social de la llengua a tots els àmbits, a fi de poder veure els seus efectes tant al carrer com als mitjans», ha afegit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 5 anys

I avui a una cadena de televisió nacional, la presentadora del temps ha fet tot el seu espai, tapant les nostres Illes amb el seu cos, i no hi ha hagut manera de saber quins dibuixos, per pronosticar el temps de demà, hi havia damunt la nostra Comunitat.

Valoració:5menosmas
Per Visca la República de les Illes Balears, fa mes de 5 anys

Estam esclavitzats sí però pels mateixos de fa 300 anys. Els borbons!

Sobirania i llibertat és poder escollir i sota el règim postfranquista pancastellanista d'epanya no podem tot son ordres des de la metropoli, la capital del reino! I ja ens hem cançat de ser manats! Mobilitzem-nos per la llibertat!

Valoració:11menosmas
Per Salvador, fa mes de 5 anys

Esa Asamblea nos engaña. No es soberanista, sino que le están lamiendo el culo a los mandamases de la Gloriosa Cataluña. Así que de soberanista nada, sino más bien, Asamblea Subordinada y Esclavizada por los catalanufos. Este Tofol Soler no tiene vergüenza. Es la traición perssonificada.

Valoració:-1menosmas
Per Tots podem fer algo, fa mes de 5 anys

El que fa avançar la lluita per l'emancipació nacional, el progrés social i la construcció de la República és l'activisme de milers de persones amb milers d'actes quotidians. Agrupem-nos i reforcem entitats civils com l'Assemblea Sobiranista de Mallorca ASM. Feim avançar la nostra causa! Màxima mobilització per l'alliberació!

sols el poble salva al poble!

Valoració:12menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Totes les televisions nacionals donen les festes de Sant Antoni de per tot arreu de les Espanyes, menys les de les nostres Illes. I dimecres faran més del mateix amb les de Sant Sebastià. Un menyspreu darrera l´altre, només ens volen perquè els aboquem el nostres doblers.

Valoració:4menosmas
Per Botador, fa mes de 5 anys

Boti, boti, boti! Gonella el que no boti!

Valoració:12menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 5 anys

Los pancas catalufos flipan por bulerias

Valoració:-1menosmas
Per Tots podem fer algo, fa mes de 5 anys

Sols el pobla salva al poble! Mobilització de la societat civil aquesta és la clau per assolir la sobirania i el benestar! Presionam es polítics des de la mobilització popular!

Tots podem fer qualque cosa per alliberar es nostra país! Feim noltros la independència!!!

Valoració:19menosmas
Per arruix, fa mes de 5 anys

Pues si que queréis cosas, pero de poner la mano a sa butxaca ningú diu res.

Per sort no sou mes que quatre replegats

Yo os daría C-33 las 24 horas del día. Al cabo de 15 minutos, saldríais de dibujitos (dolens) hasta en los cataplines.

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Bernat: i no se nota que no en hi hagi, si no és perquè es viu més bé així.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris