algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Ampliada la querella contra l’exconsellera Camps per presumpte malbaratament de fons públics

L’Assemblea de Docents ha ampliat la querella contra l'exconsellera Joana Maria Camps.

Arxiu

L’Assemblea de Docents ha ampliat la querella contra l'exconsellera Joana Maria Camps, per presumpte malbaratament de cabals públics en els seus desplaçaments a Menorca. L’Assemblea també ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 4 de Palma que procedeixi a iniciar el procediment davant del Tribunal del Jurat.

A l'escrit presentat ahir pels advocats de l’Assemblea de Docents davant el mateix jutjat que estudia la querella principal es justifica que els fets objecte d'ampliació, els viatges a càrrec del pressuposts de la CAIB compresos entre gener i finals setembre de 2014, moment en què Camps cessà com a Consellera, són idèntics als desplaçaments entre maig i desembre de 2013, els quals donaren origen a la instrucció. A més a més, s'hi apunta que s’observa un idèntic modus operandi pel que fa als viatges carregats als fons públics i que són objecte de les diligències d'investigació. Les estades de cap de setmana a Menorca no van acompanyades per una densitat d'actes tan gran com quan l'exconsellera viatja a altres destinacions o a la seva illa natal entre setmana. Sembla més un intent de trobar algun acte per justificar el pagament dels trajectes amb fons públics que no el compliment de l'interès general al qual estan destinats els recursos públics. Això es desprèn dels expedients administratius que els justifiquen i que apareixen a la documentació aportada fins a la data pel Govern de les Illes Balears, que es personà a la instrucció el passat 19 d’octubre de 2015.

Els docents recorden en el seu escrit que manca per remetre part de la documentació sol·licitada per l'Auto de 30 de setembre de 2015 de l’Audiència, tal com indicaren el passat 23 de desembre quan varen recórrer l’arxiu del cas fet dos dies abans, per part de la Jutgessa d'Instrucció Piedad Marín Sánchez, perquè la diligència està encara pendent de completar amb tota la relació dels viatges realitzats per na Joana Maria Camps a càrrec del pressupost públic, des de quan ja era Directora General de Treball i Salut Laboral fins al cessament com a Consellera d'Educació, Cultura i Universitats de l’anterior Govern. Recordem que en l’Auto del passat 21 de desembre, la Magistrada Piedad Marín justificava l’arxiu de la causa perquè segons l’examen de les diligències practicades fins a la data, es posava de manifest «la inexistència d'un delicte de malversació de cabals públics».

L’exconsellera declarà per videoconferència en qualitat d'imputada el dia 18 del mateix mes i assumí la defensa pròpia. La senyora Camps respongué només les preguntes de l’Advocacia de la CAIB, i no s'hi personà el Ministeri Fiscal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Envejosos, fa mes de 5 anys

Gonelles: Ningú va donar cap dobler a la Caixa de Resistència, pensant que arribarien a voltros. Per molt que remugueu i que els desitgeu, tanmateix mai, mai, mai, seran vostros.

Valoració:-1menosmas
Per ?, fa mes de 5 anys

Crec que els doblers de la caixa de resistència encara no han tornat a la Assemblea. Esperem que qualque dia els ho tornin.

Valoració:2menosmas
Per miquel fuli, fa mes de 5 anys

Gabriel Coll, això teu és malaltís. STEI va prioritzar els seus recursos econòmics a posar demandes contra TIL i contra tot el que afecta a qualitat de l'Educació. STEI no té 200.000 € de lliure disposició.

Valoració:4menosmas
Per Gabriel Coll, fa mes de 5 anys

I què diu d'això l'STEI, que va signar amb el PP d'aquesta senyora el Pacte de la Vergonya per a Interins ???

Valoració:-5menosmas
Per Però, fa mes de 5 anys

Els doblers s´han quedat retenguts a la Prefectura de Policia, tot per culpa dels del Circulo Berrear!

Valoració:4menosmas
Per mallorquinet, fa mes de 5 anys

Venga tudar doblers de la caixa de resistència!!!

Valoració:0menosmas
Per Idea, fa mes de 5 anys

Ja que tenim uns actors còmics tan bonsi que es treuen uns personatges divertits, qualcun se podria disfressar amb un perrucot ros i unes sabatotes vermells, donant vida al personatge de Sa Moma del Museu de la Incutura.

Valoració:5menosmas
Per Quin cartell publicitari més guapo..., fa mes de 5 anys

Sembla que sigui ella que amenaci...

Aquesta no se l´esperava!

Valoració:6menosmas
Per Amiguetes, fa mes de 5 anys

Passant els doblers de la Caixa de resistència (de tots) als amiguetes.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris