algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Aprovat el Projecte de llei de l’impost sobre estades turístiques

UH-Arxiu

Aquest divendres, el Consell de Govern ha aprovat el Projecte de llei de l’impost sobre estades turístiques i de mesures d’impuls del turisme sostenible. Han aprovat el projecte un cop el text ha incorporat nombroses modificacions fruit de les aportacions fetes pels interlocutors socials durant el període d’exposició pública de l’avantprojecte.

El vicepresident Biel Barceló ha explicat els dos grans objectius d’aquest impost són compensar la petjada ecològica de l’activitat turística, i per altra banda ajudar a canviar el model perquè aquesta activitat sigui sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social. Barceló ha manifestat que amb el nou tribut, els qui visitin les illes contribuiran a preservar les nostres illes.

Barceló ha argumentat que aquest impost és necessari perquè és una demanda social de la majoria ciutadana que ha fet possible el canvi polític en aquest país. També ha argumentat que és un dels instruments que permetrà, a la llarga, «millorar la competitivitat posant l’èmfasi en la qualitat i en la sostenibilitat, i no en la massificació».

De la seva banda, Marga Prohens, portaveu parlamentària del PP, ha valorat negativament l'aprovació del projecte de llei de l'anomenat impost sobre estades turístiques i de mesures d'impuls del turisme sostenible. Prohens ha criticat «la improvisació i el caràcter discriminatori» i ha destacat «l'oposició del sector turístic».

El PI. Proposta per les Illes, ha anunciat avui que presentarà una esmena durant la tramitació parlamentària de la Llei de l’Impost Turístic que l’Executiu autonòmic ha aprovat aquest divendres en Consell de Govern per tal que se’n retardi l’entrada en vigor. El PI considera que d’aquesta manera es guanya temps per arribar a un consens el sector turístic, el principal motor econòmic de la comunitat, i es respecten els preus de la temporada 2016 que fa mesos que estan aprovats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris