nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Sis mesos i el 25% del programa electoral complert, segons el Govern

Francina Armengol i Biel Barceló durant la seva compareixença.

CAIB

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel vicepresident, Biel Barceló, han fet un balanç dels primers 180 dies de gestió en els quals s’han dut a terme «mesures que consoliden el rescat de la ciutadania» i «mesures per a la creació d’ocupació de qualitat», al mateix temps que han definit les línies d’actuació per al 2016, amb uns pressuposts ja aprovats. La presidenta ha destacat que han oblidat els interessos de partit i han posat per damunt els interessos dels ciutadans.

Barceló ha informat que «en aquest moment hi ha un compliment general per sobre del 25 per cent dels objectius globals de legislatura: el Govern, en els primers sis mesos, ja ha assolit una quarta part del seu programa, ha manifestat. El vicepresident ha assenyalat que «tenim el rumb marcat, ara es tracta d’anar accelerant: en els dies vinents i mesos superarem aquest percentatge». La presidenta ha valorat l’actual model de govern, i «més en un entorn en què set comunitats autònomes comencen l’any sense tenir els pressuposts aprovats».

Armengol ha recordat que «aquest Govern ha canviat la manera de fer polítiques, i és per això necessari retre comptes de la feina feta». Segons la presidenta, aquesta feina feta suposa la prova «que aquest model de govern que tenim funciona, i que es pot governar per mitjà del diàleg i del pacte». 

La portaveu del Partit Popular balear també ha fet valoració d’aquests primers 6 mesos de govern, Margalida Prohens l’ha definit de «frau».

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha manifestat que sí que s’han impulsat moltes mesures però que queda molta feina per fer.

El Pi Proposta per les Illes ha fet balanç dels primers sis mesos del Govern del Pacte, ha criticat el fort augment dels imposts que s’ha efectuat amb l’aprovació dels pressuposts de 2016 que «afectaran la butxaca de la majoria dels ciutadans i van en contra del consum i del desenvolupament de l’economia balear».

En sis mesos, manifesten que el Govern s’ha enfrontat a més amb sectors cabdals de l’economia balear com és el turístic a qui ha anunciat una ecotaxa «que tot i dir que consensuarien amb el sector, no han consensuat». El Pi ha recordat que reunir-se moltes vegades no és una política de consens, només és reunir-se moltes vegades.

Per finalitzar la roda de valoracions d’aquests sis primers mesos de Govern, El portaveu de Ciutadans al Parlament balear, Xavier Pericay, ha criticat que «durant aquests sis mesos la presidenta Armengol no ha governat per a tots els ciutadans de Balears, sinó només per als ciutadans que li han donat el seu vot». També ha afirmat que la presidenta «presumeix de diàleg i pluralitat però, només consulta amb els seus».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A "ell mateix", fa mes de 5 anys

Maleducat!

Valoració:1menosmas
Per Nolis, fa mes de 5 anys

Molt a poc a poc feis les coses. El que sí que heu fet ràpid es col·locar els vostres: caps de premsa sense estudis de periodisme, gent sense experiència en càrrecs de responsabilitat a serveis socials, sanitat, etc.
Cada vegada que entrau en el govern feis el mateix i l'únic que aconseguiu és que torni el maleït PP una vegada i una altra. Quan n'aprendreu? Basta d'"enxufismes"! Donau exemple!

Valoració:5menosmas
Per Aresta, fa mes de 5 anys

Per aquesta gent fer coses és destruir Mallorca, els mallorquins...i a damunt corrompre!!

Valoració:6menosmas
Per Enric, fa mes de 5 anys

Idò si això és el 25% mira que en teniu poques de coses a fer...

Valoració:3menosmas
Per I UN BE NEGRE, fa mes de 5 anys

No podeu anar més lents. Encara no heu derogat la Llei de Funció Pública, no heu suprimit el famós nivell 33, seguiu enxufant massa assessors a dit, etc. Ja és ben hora que espabileu i faceu autocrítica de perquè heu tret tan mals resultats electorals a les passades eleccions estatals.

Valoració:8menosmas
Per ja, fa mes de 5 anys

Ja, ja, ja... ni que vinguessin noves eleccions. Basta de prendre el pèl a la gent i de propaganda barata.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris