cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

Qui són els diputats i els senadors que representaran les Balears?

21-12-2015

Aquests són els perfils dels diputats i senadors que representaran les Balears a les cambres espanyoles. Set homes i sis dones amb històries molt diferents. Alguns ja fa anys que tenen càrrecs públics; d'altres, just acaben d'arribar.

CONGRÉS DELS DIPUTATS

1) MATEU ISERN ESTELA (PP)

Mateu Isern Estela (Palma, 1959). Va estudiar al col·legi Lluís Vives i el 1976 va començar a estudiar dret a la Universitat de les Illes Balears, llicenciant-se el 1981.

Va treballar com a cap dels serveis jurídics al Banc de Crèdit Balear, on va coincidir amb Félix Pons Irazazábal, que seria president del Congrés dels Diputats i amb l'advocat Tomeu Sitjar.

Militant des del 1991 al Partit Popular de Balears, va formar part del consell d'administració de la Societat Municipal d'Aparcaments, sent gerent el secretari general del PP a Palma, Álvaro Gijón. Fou cap de llista a les eleccions municipals de 2011, guanyant la batlia de Palma amb majoria absoluta.

2) JOSÉ VICENTE MARÍ BOSÓ (PP)

L’any 1997 es llicencià en dret a la Universitat de València i és màster en Auditoria de Comptes i membre de l'Institut de Censors Jurats de Comptes d'Espanya. Ha treballat en una consultoria i en una societat auditora amb el seu pare, Antonio Luis Marí, expresident de Sa Nostra.

Militant del Partit Popular d'Eivissa, en maig de 2013 José Ramón Bauzà Díaz el va nomenar Conseller d'Hisenda i Pressupostos del Govern Balear.Fou el cap de llista del PP per Eivissa a les eleccions al Parlament de les Illes Balears de 2015. És vicepresident de la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament Balear. L'agost de 2015 va substituir Vicent Serra Ferrer com a president del Partit Popular d'Eivissa.

3) ÁGUEDA REYNÉS CALVACHE (PP)

Va néixer a Maó l’any 1967. Va ser la batlesa de la localitat entre els anys 2011 i 2015. 

4) RAMON SOCÍAS PUIG (PSOE)

Ramon Antoni Socias Puig (Caracas, Veneçuela, 22 de gener de 1960) és un metge i polític mallorquí, militant del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE) des de 1985 i afiliat a la Unió General de Treballadors (UGT).

Tornà a Mallorca quan era petit. Es llicencià en medicina i cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona.A les eleccions municipals de 1991 fou elegit batlle de Sóller i fou escollit senador per Mallorca a les eleccions generals espanyoles de 1996 i 2000. De 2004 a gener de 2012 fou delegat del Govern espanyol a les Illes Balears. En 2014 fou candidat intern del partit a la batlia de Palma.

5) SOFÍA HERNANZ COSTA (PSOE)

Sofia del Carme Hernanz Costa (Eivissa, 1970) és una política eivissenca, diputada al Parlament de les Illes Balears en la V Legislatura i al Congrés dels Diputats en la IX Legislatura.

Llicenciada en Dret, ha treballat com a lletrada de l'Ajuntament d'Eivissa. A les eleccions municipals espanyoles de 1995 fou escollida regidora. Fou escollida diputada a les eleccions al Parlament de les Illes Balears de 1999 amb el Pacte Progressista, així com a consellera del Consell Insular d'Eivissa i Formentera.

De 2008 a 2011, fou nomenada Directora Insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera. Fou escollida diputada a les eleccions generals espanyoles de 2011 i ha estat membre de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats i Secretària Segona de la Comissió per a l'Estudi del Canvi Climàtic (2012-2014).

6) JUAN PEDRO YLLANES SUÁREZ (PODEMOS)

Llicenciat en Dret per la universitat de Sevilla (1977-1982). Magistrat des de l’any 1991.

7) MARÍA ASUNCIÓN JACOBA PÍA (Mae) DE LA CONCHA GARCÍA MAURIÑO (PODEMOS)

Viu a Menorca des de l’any 1980. És propietària de llibreria, 'La Torre de Paper', en la qual es realitzen tallers d'idiomes i literatura. Des de la seva arribada a l'illa, ha participat en diversos col·lectius relacionats amb la cultura i l'artesania.

8) FERNANDO NAVARRO FERNÁNDEZ-RODRÍGUEZ (CIUDADANOS)

Llicenciat en Dret i MBA per l'Institut d'Empresa de Madrid. Va ser director de l'hospital d'Inca fins que va ser destiotuit arran del cas Alpha Pam.

 
SENAT

Mallorca (3)

MIQUEL RAMIS (PP)

Nascut a Muro, es llicencià en Dret el 1980 a la Universitat de les Illes Balears. Apart de polític també és empresari. Com a membre del Partit Popular ha ocupat diversos càrrecs polític, ha estat batle d’Alcúdia en dues ocasions, també conseller de Medi Ambient (1997-1999) i delegat del Govern de les Illes Balears (2003-2004). Ha estat diputat al Congrés dels Diputats aquests darrers quatre anys.

CATALINA SOLER TORRES (PP)

Llicenciada en Dret, ha estat batlessa de Felanitx entre 2003 i 2008, diputada autonòmica entre el 2007 i 2011 i posteriorment consellera insular de Medi Ambient.

MARGARITA QUETGLAS QUESADA (PODEMOS)
Infermera al Departament de Pediatria del centre de salut de Manacor, educadora en salut amb el programa d'alerta escolar i consulta jove de l'IES Mossèn Alcover. Assegura que participa a Podemos per a «recuperar les institucions, fer feina per al canvi i desenvolupar la democràcia».

Menorca (1)

JUANA FRANCISCA PONS (PP)

Nascuda a Maó. És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i en història per la Universitat de les Illes Balears. Militant del Partit Popular, de 2003 a 2004 fou Directora Insular de l'Administració General de l'Estat. De 2007 a 2011 ha estat membre i portaveu del grup popular al Consell Insular de Menorca. Fou escollida senadora per Menorca a les eleccions generals espanyoles de 2011. Ha estat viceportaveu de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Senat.

Eivissa i Formentera (1)

SANTIAGO MARÍ TORRES (PP)

Santiago Marí (Sant Llorenç, 1977) és regidor de Sant Joan i professor de Secundària.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per j, fa mes de 3 anys

1.XD,cap de fava.70.000 vots que escupen per amunt.
2.N,isern destrossa el catalá de mallorca.
3.els diputats de podemos,no el destrossen.
VERGONYA,CAVALLERS???VERGONYA.

Valoración:-2menosmas
Per Francesca, fa mes de 3 anys

No m'hi sent identificada. Amb cap.

Valoración:0menosmas
Per Cosme, fa mes de 3 anys

Ido, parla per tu, que ni tan sols saps accentuar, incult.

Valoración:-5menosmas
Per Miquelet, fa mes de 3 anys

Els dos diputats de Podemos no parlen català....

Valoración:5menosmas
Per Nestor, fa mes de 3 anys

Au idò, 4 anys de vacances pagades a Madrid!

Valoración:7menosmas
Per XD, fa mes de 3 anys

Ciudadanos 1
Menys 0

Valoración:-1menosmas
Per mare meua, fa mes de 3 anys

Està vist que a Espanya els corruptes no son castigats a les urnes.Després venen les queixes.

Valoración:5menosmas
Per ido, fa mes de 3 anys

Ni de tú, ni de jo.

Valoración:-2menosmas
Per Cosme, fa mes de 3 anys

Quins personatges més repulsius! Són els mateixes que sortien en temps de la Restauració. Ningú no se'n recordarà d'aquí a uns anys.

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris