nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

UOB torna a denunciar Educació davant inspecció de treball per marginar el comitè de vaga

La UOB ha tornat a denunciar Educació davant inspecció de treball.

Arxiu

Unió Obrera Balear (UOB) abandona de nou la Mesa Sectorial d’Educació. El sindicat ha presentat una nova denúncia a Inspecció de Treball per incompliment del Real Decreto Ley 17/1977 de 4 de març, de las Relaciones del Trabajo, que al seu article 5 estableix: «Correspon al comitè de vaga participar en quantes actuacions sindicals, administratives o judicials es realitzin per a la solució del conflicte».

El sindicat ha explicat que malgrat que els docents de l'ensenyament públic van rebutjar l'acord marc signat per STEI i CCOO a les votacions de 14 i 15 d'octubre, i en conseqüència la vaga indefinida continua vigent, el conseller d'Educació va convocar una segona Mesa Sectorial per tractar la recuperació dels sexennis, que formen part del punt 9 de la taula reivindicativa. Des d'UOB valorem molt negativament el fet que la Conselleria «reincideixi en l'incompliment de la llei laboral».

«Recordam un cop més que el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents va sol·licitar formalment la reobertura de negociacions el 21 d'octubre, petició que no ha obtingut resposta per part de la Conselleria», ha assegurat UOB.

Pel que fa a l'acord sobre sexennis i paga extra que signaren els sindicats STEI, ANPE i CCOO, el sindicat vol destacar que suposa un empitjorament de l'acord marc assumit pels mateixos sindicats, atès que s'ajorna a 2017 el 37,5% de la paga extra de 2012 pendent de cobrar, quan l'acord marc establia que s'havia de fer efectiu dins el «curs 2015-2016». El cobrament dels sexennis el setembre de 2016, fixat a l'acord, «ja es contemplava com a possibilitat dins l'acord marc».

«Consideram totalment reprovable, per altra banda, que a la Mesa de 20 de novembre fossin els sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT els qui proposassin ajornar la paga extra a 2017 abans de rebre cap proposta de la Conselleria, tal com reflecteix l'acta de la sessió. Determinats sindicats, per tant, no només han signat un acord marc rebutjat àmpliament pels docents, sinó que han proposat rebaixar-lo i ho han ratificat amb la seva signatura», ha assegurat l’entitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 5 anys

Llastimós veure en Sastre i en Palou acudir a la justícia col·lonial espanyola!
Ara fan d'oncle Tom, cosa que sempre han criticat als altres!

Ja se sap: no és el mateix la palla en l'ull aliè que la biga en el propi...

Valoració:1menosmas
Per Alliberats, fa mes de 5 anys

@Miquel fuli,
La resposta a la teva pregunta és fàcil.
En alguna cosa s'han d'entretenir els alliberats del sindicat que anava pels claustres dient que ells no en tindrien d'alliberats. Ja veus quina serietat la de la gent aquesta del sindicat Quelitas.

Valoració:-6menosmas
Per Miquel fuli, fa mes de 5 anys

Quina legitimitat té UOB per denunciar a Inspección de Trabajo, quan ells no formen part del comitè de vaga?. Hauria de ser l'Assemblea de Docents qui denuncii. Perquè no ho fa?

Valoració:-7menosmas
Per joanet, fa mes de 5 anys

Al·lotets, ara ja és hora de deixar-ho anar. Negociau a la mesa com toca i no aneu tant de voreres. Us heu inflat amb l'efecte Podemos i acabareu com ells.

Valoració:-8menosmas
Per joan, fa mes de 5 anys

Esto parece el boletin oficial del simulavagues y sus monaguillos.

Valoració:-11menosmas
Per pep, fa mes de 5 anys

a on és el conflicte? els únics que tenen conflicte son ells mateixos, que no saben com justificar la gestió de la caixa de resistència, ...

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris