nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

L'Assemblea de Docents reincorpora la vaga a l'ordre del dia

Els docents es reuniran el pròxim dimecres 2 de desembre a l'IES Binissalem, incorporaran a l'ordre del dia, com feia mesos que no feien, el punt de la vaga. En aquesta reunió també es concretaran la resta de mobilitzacions que es plantegin

L'Assemblea de Docents ha emès aquest divendres un comunicat en el qual asseguren que «la incapacitat de diàleg del cap de la Conselleria està duent la situació cap a una nova mobilització al carrer en les pròximes setmanes». A més a més, hi afegeixen «que Martí March decidí rompre unilateralment les negociacions amb el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents (mai ha entès com era d'important per a molts docents que arribés a un acord amb l'Assemblea), ara es dedica a encendre l'ambient i a dubtar de la nostra bona voluntat de resolució del conflicte posant en qüestió la convocatòria de vaga en sessió parlamentària».

Els docents consideren que les paraules de March «transmeten un menyspreu que ell nega, però que cada dia encalenteix més els ànims de molts docents». Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents expliquen que la trobada que celebraran el pròxim dimecres 2 de desembre a l'IES Binissalem, incorporaran a l'ordre del dia, com feia mesos que no feien, el punt de la vaga. En aquesta reunió també es concretaran la resta de mobilitzacions que es plantegin.

Des del col·lectiu manifesten que «a la Conselleria d'Educació estan més preocupats per vendre millores on no n'hi ha que per resoldre els problemes més greus del nostre sistema educatiu. Així les coses, per Martí March és més important fer-se una foto amb un nou acord que el contingut del mateix».

Després de la presentació del nou acord pel cobrament dels sexennis al mes de setembre de l'any que ve, des del col·lectiu considera que «no és més que una altra capa de maquillatge per tapar la pròrroga de les retallades del Govern Bauzà que representa l'acord March d'educació, acord àmpliament rebutjat pel col·lectiu docent».

El col·lectiu considera que «és evident que aquest moviment respon al fet que alguna cosa havien de fer després dels acords aconseguits per les carreres professionals de sanitat i serveis generals. Però com ja va essent costum, a Educació anem els darrers». I hi afegeixen que «a Martí March no li va interessar en el seu moment prendre la iniciativa per tancar aquest assumpte abans que als altres sectors i va decidir prorrogar-nos la congelació dels sexennis com ho havia estat fent el govern del PP, i ara ha decidit congelar-nos-els un poc menys. Tot per compromís i, de passada, per tirar-se flors».

En el comunicat, l'Assemblea de Docents, manifesta que «si realment hi hagués hagut interès a treballar per millores de calat en els diferents punts de l'acord «March», s'hauria començat per marcar avanços en les problemàtiques més candents del nostre sistema educatiu: les ràtios elevades als diferents nivells (la Conselleria va informar que a infantil estan massificades el 61% de les aules); l'incompliment de la normativa estatal que marca el nombre d'alumnes per superfície d'aula (recentment un informe de FADESIB denunciava que la normativa no s'acomplia en un 51% dels instituts); encara no s'ha fet un diagnòstic dels equips de suport educatiu ni s'ha previst l'ampliació dels EOEP; i tenim grans mancances en infraestructures educatives».

«Aquesta mesura de maquillatge no servirà per tapar la insatisfacció i la decepció que cada vegada es veu més patent als nostres centres. Molt els agrada passejar-se fent-se fotos per aquí i per allà, però després tot queda en res», acaben.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Comité Quelita, fa mes de 5 anys

@biel barcelo,
Els votants de MES t'assegur que ho tenen ben fàcil. Ja que alló que abans es defensava (una assemblea de tots i de funcionament democràtic) ja no existeix.
Ara hinha una assemblea en mans dels Quelitas que es neguen antidemocràticament a fer una consulta sobre la convocatòria de vaga i sobre el repartiment de la caixa de resistència.

Valoració:0menosmas
Per biel barceló, fa mes de 5 anys

Sabeu que és de mal de fer, ser votant de Més i haver d atacar a allò que abans es defensava! Viure per veure com el pensament únic és el dominador de la raó

Valoració:-1menosmas
Per Lleixiu, fa mes de 5 anys

Que facin vaga!!! Vénga!!! I si arriben al 50% de seguiment, propòs donar la conselleria d'educació a en guelitas, en grenyes, sa rossa malsofrida, la pollencina i en losantos de taula educativa.
Però si fan una vaga que no té el 50% de seguiment, propòs dissoldre el xiringuito i, evidentment, REPARTIR ELS MÉS DE 200.000 EUROS DE LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Valoració:1menosmas
Per Negatius, fa mes de 5 anys

Els que no accepten gent que pensi diferent són alguns responsables de dBalears. Es veu massa sovint que algunes notícies amb només tres o quatre visualitzacions noves tenen un canvi de 14 o 15 vots.
No estaràs insinuant que alguns responsables de dBalears tenen comportamenrs franquistes, no?

Valoració:-10menosmas
Per @Negatius, fa mes de 5 anys

Clar, és impossible que qualcú pugui pensar diferent a tu. Això amb en Franco no passava, eh?

Valoració:1menosmas
Per Negatius, fa mes de 5 anys

@Vagabundo
No passis pena, els negatius no els posen els lectors. Els negatius els posa la redacció de dBalears als comentaris contraris a l'Assemblea docent.

Valoració:-13menosmas
Per Vaga-bundo, fa mes de 5 anys

Mem, a més de posar negatius, sabeu argumentar a favor de la vaga i escriure sense faltes?

Valoració:-6menosmas
Per bernadet, fa mes de 5 anys

"Una vaga que no és vaga, i que tot el curs s'amaga. Què és?"
Una plaga de granots!

Valoració:-16menosmas
Per Déntol, fa mes de 5 anys

Que desconvoquin la vaga indefinida i no facin més el ridícul.
Ah!!! I, ja que hi som, que repartesquin íntegrament la caixa de resistència entre la gent que vàrem fer vaga QUAN TOCAVA.

Valoració:-12menosmas
Per Montse, fa mes de 5 anys

@Miquel Fuli
Malauradament, molts dels que insulten fan escola. Jo he rebut wassaps de professors en els quals s'insulta els sindicats. No n'he rebut cap de cap sindicat insultant ningú. Bé, sí, de la UOB sí que n'he rebut qualcun que fa empegueir.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris