nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Font (El Pi): «El 20 de desembre serem a Madrid»

El Pi ha presentat els candidats acompanyats per batles i regidors del partit.

El Pi

El Pi-Proposta per les Illes ha presentat aquest dissabte els seus candidats a les eleccions generals del 20 de desembre. El cap de llista al Congrés, Jaume Font, ha defensat que aquest «és l’únic partit d’àmbit autonòmic que es presenta a Balears sense dependre de cap direcció estatal. El Pi serà l’autèntica veu de les Illes a Madrid».

En el seu discurs de presentació, Font ha assenyalat alguns dels eixos que marcaran la campanya electoral. «Allò que ha de saber la gent és que el 20 de desembre, a Balears, no votam el futur president del govern. Allò que escollim són els nostres representants, aquells que han de defensar els interessos d’aquesta terra davant l’Estat. Els darrers 30 anys han demostrat que ni PP ni PSOE són capaços de fer-ho. Costs d’insularitat, finançament deficient, inversions per davall la mitjana... tots aquests problemes s’han enquistat per la manca de decisió i valentia dels diputats, que legislatura rera legislatura, hem enviat a Madrid. Per això, ha arribat l’hora de plantar-se. De triar un partit d’aquí. I per això, demanam la confiança de la gent».

De fet, la demanda d’una major autonomia econòmica serà una de les principals demandes del Pi. «Si hem d’esperar 3 mesos per ser atesos per un metge especialista és perquè la inversió en sanitat és insuficient; si només podem apostar pel model turístic és perquè la inversió en investigació i desenvolupament és insuficient; si tenim les ràtios d’alumnes per aula per sobre la mitjana és perquè la inversió en educació és insuficient. Estam hipotecant el futur dels nostres fills i néts, i això s’ha d’haver acabat», ha afirmat Font.

Quant al paper que jugarà el partit en la política estatal, Jaume Font ha destacat que «el Pi representa la vertadera centralitat». «Els mallorquins, menorquins i eivissencs ens poden trobar a peu de carrer, als ajuntaments, fent feina dia a dia, tocant de primera mà les seves preocupacions. Aquest és el nostre principal actiu. Coneixem els ciutadans d’aquesta terra perquè en formam part», ha sentenciat.  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Miquelet, fa mes de 5 anys

Quan la UOC va obrir un dels seus punts -delegacions a Manacor ens reunirem amb el batle de llavors, d'UM. Amb tots els respectes cap a ell, perquè ja és mort, a mi, que mai havia tingut reunions amb polítics, em va sorprendre la concepció que aquell home tenia de la implantació de la UOC, una universitat moderna i catalana a Mallorca: la possibilitat de millora cultural, lingüística i nacional que allò representava era molt secundari per a ell. Si la universitat hagués estat de Sigüenza, de Tomelloso o d'Alcalà d'Henares i l'aportació pecuniària la mateixa, ara Manacor i comarca tindria una universitat en espanyol i els d'UM, ara PI, segurament tan contents.
Crec que aquest capteniment de valorar-ho tot en clau de benefici econòmic és al darrera de la moció del PP-PI a l'ajuntament de Manacor i també del suport del PI al PP a l'ajuntament d'Andratx.
A Madrid segurament els del PI, si hi arriben, recrearan la versió mallorquina de "la puta i la Ramoneta" catalana.
I això que els vaig votar en les darreres autonòmiques. Quin error més gran!

Valoració:0menosmas
Per Milenium, fa mes de 5 anys

Dia 20D seré a l'Ofra.

Valoració:2menosmas
Per més enllà, fa mes de 5 anys

Idò jo som de Manacor i sempre recordaré la baixada de calçons de na Catalineta Riera i el seu Pi... I com jo molta altra gent, sinó digues-ho a tota la gent que ja ha fuit del partit... El Pi és sa vergonya de Mallorca, aquests no s'estimen sa llengua ni sa cultura ni es país, només estimen sa seva cartera.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Ni soc pesemero ni tampoc soc de Manacor, però sé distingir entre la dignitat i la roïndat.

Valoració:1menosmas
Per Enric, fa mes de 5 anys

I da-li els pessemeros amb Manacor. Quina ràbia tenen! Tot perquè curts de gambals com són donaren per fet que el Pi i el PP no podien pactar mai de la vida (com ells que amb el PP no poden pactar mai de la vida; mai de la Selva, sí) i s'aixecaren de la taula amb el xotet de corda del PSOE. Però pactaren perquè el Pi pot pactar a Madrid amb uns i altres. Aquesta és la grandesa del Pi.

Valoració:-3menosmas
Per Visca el PI!, fa mes de 5 anys

Endavant el PI!

Valoració:2menosmas
Per Bubota, fa mes de 5 anys

De vegades... veig morts... Morts ficant la papereta dins el sobre...

Valoració:1menosmas
Per A Nati, fa mes de 5 anys

I també por fer mocions de censura tant a un govern de dretes coma un govern d´esquerra, segons convengui als seus interessos.
Jo els mirava amb molts bons ulls, però ja s´han retratar.

Valoració:1menosmas
Per Um, fa mes de 5 anys

Quina vomitera

Valoració:-6menosmas
Per Nati, fa mes de 5 anys

El Pi té un valor afegit per defençar les Balears al Congrés i al Senat, i és que pot pactar a Madrid tant amb un govern de centre-dreta com de centre esquerra. Cosa que no poden fer altres per molta més intenció de vot que tenguin.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris