muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Verger: «MÉS és l’únic projecte que té en compte la condició insular»

Els candidats de MÉS han presentat les seves propostes.

MÉS per Mallorca

MÉS ha presentat aquest dissabte la seva candidatura a les eleccions generals del 20-D. «Sabem que aconseguirem entrar a les Corts Generals, perquè és la consolidació de la feina que hem anat fent des de la base, poble a poble i barri a barri, i que tan bons fruits va donar el passat 24M», ha destacat Verger, cap de llista per Mallorca. 

A la presentació també hi ha participat Leonor Berja, candidata de Menorca; Joan Ribas, candidat d’Eivissa i Raquel González, candidata per Formentera. La formació ha destacat que la candidatura, amb representació de les quatre illes, té la vocació de defensar els drets i les necessitats de la gent d’aquesta terra a Madrid.   

 «Farem entendre fins allà on faci falta i davant qui faci falta que som illes, i que això comporta problemes, necessitats i reptes ben diferents als que puguin tenir a la península», ha assegurat Verger. «Farem que ens sentin a Madrid i treballarem en una triple perspectiva: finançament, defensa dels serveis públics i d’una feina digna per tothom», ha afegit el candidat.

En relació al finançament, Berja ha recordat que els ciutadans i ciutadanes de les Illes són els primers en aportar i els darrers en rebre. «No hi ha cap territori a tota Europa que aporti entre un 14% del seu PIB a les arques de l'administració central. És una sagnia i un abús. Mentre la nostra població s'empobreix i es precaritza, i els nostres serveis públics essencials (salut, educació, serveis socials, transport) estan també a la coa de tot l’Estat», ha assegurat.

 «Volem que l'educació, la sanitat i els serveis socials deixin de desmantellar-se, i quedin blindats constitucionalment», ha afegit, per part seva, Ribas. «Això no s'arregla amb centralisme, sinó amb un sistema de finançament pensat des de la justícia social i territorial», ha puntualitzat Ribas. no la seva privatització.

 «De poc serveix tenir rècord de turistes si ara a l'hivern tenim més de 90.000 persones sense feina» ha assenyalat, per part seva, González. «Un nou Règim Econòmic i Fiscal és més que necessari perquè el reconeixement de la nostra condició insular es tradueixi en fets», ha afegit. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris