nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El PSIB rebutjarà les esmenes a la totalitat dels pressuposts

La portaveu del PSIB, Pilar Costa, aquest dilluns en roda de premsa.

PSIB

La portaveu dels socialistes, Pilar Costa, ha afirmat aquest dilluns que «és incoherent que el partit que més imposts ha pujat en la història de Balears ara s’erigeixi com a defensor de l’eliminació d’un increment impositiu que només afectarà menys del 2 per cent de la població».

El Grup Parlamentari Socialista ha anunciat el seu vot en contra a les esmenes a la totalitat dels pressuposts de les Balears per a 2016 perquè «entenem que són uns comptes que responen a les necessitats de la majoria dels ciutadans, tot i les dificultats». Així ho ha defensat la portaveu parlamentària, Pilar Costa, que ha defensat que «és difícil dir no a uns comptes que reconstrueixen l’Estat del benestar». Costa també ha volgut destacar «les pujades a les partides de Salut, amb un 6 per cent més de recursos, Educació, amb un 6,7 per cent més, Benestar Social que puja un 14,5 per cent i Ocupació, que augmenta un 28,7 per cent».

Costa ha explicat que amb els pressuposts per 2016 s’assoleix un canvi de model perquè «passam de les retallades sistematitzades del Govern Bauzá a blindar els pilars de l’Estat del Benestar». Tot això, «malgrat les dificultats econòmiques per elaborar uns pressuposts que pretenen retornar de forma progressiva tots els drets que el PP va eliminar la passada legislatura i redistribuir millor la riquesa». Per Pilar Costa, aquest canvi de model també es veu «amb l’esforç del Govern per arribar a acords des del diàleg, com hem vist amb la comunitat educativa, amb el pagament de la carrera professional i amb els funcionaris de serveis generals».

Pel que fa a l’esmena a la totalitat dels pressuposts que ha presentat el PP i que es debatrà al ple de demà, la portaveu socialista ha apuntat que «si alguna cosa hauria d’haver esmenat el PP, són els Pressuposts Generals de l’Estat, no només per la manca d’inversions estatals a Balears, sinó també pel límit de dèficit imposat del 0,3%, perquè ens ofega».

A més a més, el Grup Parlamentari Socialista ha volgut reiterar que «97 de cada 100 contribuents no veuran modificats els seus tributs». «Ens sembla incoherent que el partit que més imposts ha pujat en la història de Balears ara s’erigeixi com a defensor de l’eliminació de determinades pujades», ha criticat Costa, afegint que «aquest increment només afectarà menys del 2% de la població».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris